You are here

Miért más sorrendben tárolják a csatornákat a tévék?

5 posts / 0 new
Last post
gyimi1
gyimi1 picture

Sziasztok!
A kábeltévé szolgáltatónk év elején újfent összekeverte a csatornakiosztást. Elindítottam a digitális automata hangolást és azt vettem észre, hogy a sony és a samsung tévé más sorrendben tárolta el a csatornákat. 
Miért van ez és, hogyan lehetne rábírni mondjuk a sonyt, hogy ugyanolyan sorrendbe tegye, mint a samsung?
Köszi.

Comments
josef.48
josef.48 picture
*

Szia ! Az automata keresésnél ,a vett frekvencia sorendjében rögziti a müsorokat, ha csak nincs más optio .A gyártó a kereskedö kérésre feltehet egy pl.adot ország müsorait tartalmazó sorrendet.Egy esetleges késöbbi gyári visszaállitás, reset ezt a sorrendet törli.Nem minden készüék egyforma.Automa kereséskor ha egy müsor adatai (frekvencia ,PID vdeo,PID audio,ID service))nincsenek a vevö listáján nem mindegyik készülék veszi be és tárolja.Egyesek kézi beálitásal betehetök ,ha szerencséd van.Pl egy samsungnál az automata keresésnél optio van,1.bevenni új müsorokat amelyek a listán vannak(marad a tárolt müsor sorrend ,az új müsor a lista végére kerül)vagy 2.automatikusan a litára teszi az új adatokat az új müsorokkal ,de töröli a tárolt müsor sorrendet ( majd frekvencia sorrendbe tárolja)újra ,kell majd a kivánt sorrendbe tenni.Több usb-vel is rendelkezö készüléknél szokot még egy lehetöség lenni,a müsorok sorrendjét külsö tároloba tárolni.Majd az újra feltöltött müsorokat a külsö(usb) tárolóban tárolt sorrendet visszaállitani.   üdv.Jóska

0

zsoca33
zsoca33 picture

Szia!
Lehet ez is olyan, mint a mindig tv-s boxoknál, hogy van egy LCN funkció, amit ki-be lehet kapcsolni. Ez annyit tesz, hogy LCN "be" esetén a szolgáltató által preferált csatornasorrendben tárolja a készülék, "ki" esetén pedig a megtalálás sorrendjében.

Üdv: Zsoca

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Nézd meg, van -e opció az LCN-re, vagyis a Local Channel Numberre.

0

xhantanh
xhantanh picture

Van tv amelyik a szolgáltató által adott sorrendet veszi figyelembe, van amelyik a fizikailag megtalált sorrendet (frekvencia és azonosító számok szerinti)  menti el. Sőt különböző ország beállítások is különbözhetnek egy készüléknél is. A sorbarendezés mennire nehéz ? Sőt gyors ,normál , részletes keresési mód is létezik. 

0