You are here

ONN mikro tányérforgató motor nem forog.

Üdv mesterek. 
ÓNN  Modell szám om 008 mikro tányérforgató motor nem forog,más minden jó. neten semmi nincs róla.
segitséget megköszönöm.
 

Comments
Belfegor
Belfegor picture

Hali.

Először valóban feszültséget kell mérni. Ha az megvan, meg kell mérni a motor tekercsének ellenállását. Erre pontos értéket nem tudok, de az biztos, hogy 1 kOhmon belül kell lennie. Ha szakadt, akkor nincs tovább, biztos a csere. A motort szét kell szedni, és meg kell nézni, hogy belül maga a motor forog-e?  Mármint középen a mágnes a tekercsben! Mechanikai probléma is lehet, ( Az áttételezésben a fogaskerekeknél kopás, fogtörés, bekeményedett kenőzsír miatt szorulás, ilyesmi? ). Ha feszkót megkapja,  próbálj bele egy másik motort! Ha az forog, akkor nem áramellátási gond van, hanem mechanikai...

Fogtörés vagy kopás esetén a motor nagy eséllyel kuka. Ha mérésre a tekercs rendben van, és törés kopás nincs, tápfeszültségre a mágnes forog(na), akkor a bekötött zsírt pucold ki, majd egy-két csepp műszerolajjal olajozd meg.  

Őszintén, és látatlanban nagy eséllyel cserés lesz.

0

feci
feci picture

Szia.

Ír a motoron mindent és mérni is lehet rajta mindent. Azután eldönthető, hogy rossz e a motor villamosan, vagy valami más baj van.

0

steiner
steiner picture

Szia ! Előfordul(szinte mindig),hogy a motor a rossz.Van több féle 230V-os 21V-os 30V-os ! Kimegy a motorhoz az aktuális AC fesz ?
 

1

luther
luther picture

Helló!

Nekem Indesit mikróval volt hasonló problémám. A motoron lévő szám alapján rendeltem a kínaiaktól (ebay), kettőt is, hogy legyen tartalék. Tökéletesen működik. Link: https://www.ebay.com/sch/sis.html?_nkw=49TYZ-A2+AC+220-240V+CW%2FCCW+4+W...

0