You are here

Wf8704fpa tip mosogep kapcsolasi rajzat keresem.

3 posts / 0 new
Last post
Sipibandi
Sipibandi picture

Sziasztok. Vettem egy mosogepet wf8704fpa tip. Panel volt javitva latszik ,kijelez mindent indit ,vizet engedne,de utana leall. Motor meg se mozdul. Rajz nelkul bele se vagtam. Van otlet,tapasztalat a tipusal?  Koszonom elore is.

Comments
varga jano
varga jano picture
*****

Szia!
A panelről (mindkét oldaláról) kérek szépen fotót!
Üdv jano

0

Ladakolyok
Ladakolyok picture

Szia!

Milyen márka?
Hibakódot kijelez?
Hallasz kattanást amikor a motort indítania kellene?
Ha igen, akkor kap a motorrelé vezérlést ( persze attól még lehet hibás a relé, pl. nem adja át a 230 V-ot a motornak mert belül beégtek a kontaktusai, vagy nem kapja meg a 230 V-ot, így nincs is mit átadni ), ilyenkor a szénkefék elkopása, fennakadása szokott az ok lenni az esetek többségében.
Én a helyedben először a motor szénkeféit ellenőrizném, valamint kompresszorral kifújnám a motorból a felgyűlt szénport és ezután a többi perifériát is leellenőrizném ( fűtőszál, szivattyú, vízszintszabályzó stb. ) bár ha vizet beenged, akkor az ajtózár és a szelepek is működnek.
Persze meglehet, hogy inverterpanellel ( frekvenciaváltó ) hajtott 3 fázisú aszinkron motor van a gépben szíjhajtással, vagy ha a motor közvetlen a dobra van felszerelve, akkor egy 3 fázisú léptetőmotor szintén frekvenciaváltóval meghajtva.
Utóbbi két esetben természetesen nincs szénkefe.
Ebben az esetben vagy a főpanel nem ad ki feszültséget a motorvezérlő panelnek, vagy nem tud kommunikálni vele ( motorvezérlő panel meghibásodása miatt ( processzor elhalálozás, motor panel táp hiba, adatvonali alkatrészek hibája stb. ).
Ha megírod milyen márkájú a készülék, talán lehet találni szerviz üzemmód leírást hozzá.
Ezzel a szerviz móddal le lehet tesztelni a perifériák működőképességét és ha hibát talál valamelyiknél, akkor kivillogja az arra vonatkozó kódot ( vagy valamilyen kódot ami talán közelebb visz a megoldáshoz ).
Sok sikert!
Üdv: Ladakölyök

0