You are here

Bosch vario perfect E1236 mikrokontroller lábkiosztás (MEGOLDVA)

5 posts / 0 new
Last post
szemi
szemi picture

Üdv nektek! 
A fent megnevezett mosógépnek a mikrokontrollerjének a lábkiosztására volnék kíváncsi hogy melyik 2 lábán kapja meg betápot. Már keresgéltem a neten de nem találtam ugyanazt. A hibajelenség az hogy amikor bekapcsolom egy pillanatra van kijelzés de utána eltűnik minden. Táp IC kondik diódák jónak tűnnek. Viszont a táp IC körül vannak  smd tranzisztorok ellenállások azok mérésébe nem folytam még bele mert elsőnek ezt szeretném tudni.
A kis chip kóda ez:R5F2C2BASNFA.

Comments
szemi
szemi picture

Köszönöm a segítséget úgy néz ki hogy jó lett a panel. Az eeprom és a kontroller se ment tönkre. A 7805 IC-t és egy smd diódát kellett cserélni valamint a táp IC-t. Megmondom őszintén nem tudtam a lent javasolt trükköt de mindig tanul valamit az ember. Volt egy kis korházi bentlétem azért reagálok ilyen sokára. Mégegyszer hálás köszönet!

0

uniman
uniman picture
***

Ez lehetne a kiosztása...vagy nem? (Csupán egyetlenegy karakter eltérés van a típusjelzésben):

File csatolás: 

1

szemi
szemi picture

Köszönöm ezt kerestem!

0

vadmalacka
vadmalacka picture
*

Hi!
 Van egy I2C buszos eeprom a chip mellett annak a 8. pinjét zárd rövidre a 4 -el egy pillanatra. Utána rárakod a DMM sípoló állban a 8 pinre, majd elkezded húzni a kontroller lábain a másik mérőcsúcsot, ahol  sipol az lesz a +5V ugyan ez megcsinálod a 4 pinnel. Ahol sípol az lesz a test. Előtte mérd meg hogy sípol e a a eeprom 4-8 között. Ha igen akkor vagy a kontroller vagy az eeprom qka, vagy más zárlat van a tápban.
Bár nem értem, erre mért vagy kíváncsi, hogy melyik pin a záp a kontrolleren. Ha az eeprom 4-8 között megvan az 5V akkor elvileg a kontroller is megkapja....

1