You are here

AKIRA LED AK32ZA7DC tévéhez keresem a háttérvilágítás tipusát (köszönöm, megrendeltem)

6 posts / 0 new
Last post
Tropfehérke
Tropfehérke picture

Sziasztok!

A fent említett tévéhez keresek LED tipust, és ha lehet, magyar megrendelő helyet. Ha nincs, csak ALIEXPRESS akkor a csík is jó.
A fóliaszöveget lefényképezem.

(A (cél)műszerem 5,1V-ra nyitja ki, de az itthon rendelt korábbi LED-em fordított polaritású. A szélesebb forrfelület a pozitív anód, ebben a tévében a szélesebb a negatív katód.)
üdv.
T.

File attachment: 
Comments
zoltan35
zoltan35 picture
*

0

Tropfehérke
Tropfehérke picture

Szia!
Köszönöm!
A MEGALED-től rendeltem, és a 3535s, amit megtalál az ALIEX is, az fordított. Az első találatnál a fényképre fel is rajzolták.

üdv.
T.
Lehet, hogy megleltem?

https://www.aliexpress.com/item/200-PCS-replace-FOR-LG-Innotek-LED-LED-B...

 

0

balage
balage picture

Helló!
Az LG fordított polaritású. Ebben ez van. Érdemes mindet kicserélni, mert mire összerakod, már általában valamelyik sor megint elhalálozik. Mivel a 3 ledsor párhuzamosan van kötve, egy sor kiesését a védelem még nem érzékeli. A maradék 2-őn tolja át a 3 áramát.A képen csak úgy lehet észrevenni hogy vagy a teteje,vagy a közepe, vagy az alja sötét.A tulaj általában sokáig így nézi, ami a maradék ledeket is leamortizálja.Akkor fordulnak csak szakemberhez ha már sötét lesz.

0

Tropfehérke
Tropfehérke picture

Szia!
Köszönöm,
A felső és az alsó sorban 1-1, a középsőben 2 dióda ment tönkre. Gondolom, a középső ment utoljára.
Én is azt szoktam mondani a tulajnak, hogy ha nem egy LED ment tönkre, akkor mindegyiket kéne cserélni, mert 1 hónap múlva újra találkozunk,.

üdv.
T.

0

balage
balage picture

Ez különösen az az a típus.

0