You are here

Hangszóró karbantartás

5 posts / 0 new
Last post
korponaiz
korponaiz picture

Sziasztok!

Ötleteket szeretnék kérni mivel lehet a hangszórók gumiperemét ápolni, hogy a lehető legtovább megőrizze a rugalmasságát, ne repedezzen ki.

Comments
Csaba1002
Csaba1002 picture

Szia!
Bicikli gumi ragasztó. Valamikor pár forintért árulták, tulajdonképpen folyékony gumi. A majdnem végsőstádiumos vidi habszivacs széleket vékonyan bekenve  még sok évig üzemeltek a hangszórók.
Megolvasztja, eltömi a repedéseket, nem túl szép, de az előlap alatt nem látszik, és a zárt doboz tömítése is helyre áll.
Csaba

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: ha valódi gumiperem, akkor glicerin

Bálint

0

korponaiz
korponaiz picture

A valódi gumiperem alatt azt érted, hogy nem szivacsszél, vagy a gumiszélek között is van többféle? Egyébként TVM ARN-226-os hangszóróim vannak.

0

uniman
uniman picture
***

A hangszóró típusát írd be a topikcímbe is...így túlságosan általános!
De szerintem ne csinálj velük semmit...nekem vannak még régebbi Tesla gumiperemes mélysugárzóim és semmi gond nincs velük! Lehetséges, hogy majd a "kenegetéssel" fogod tönkretenni őket....például a bicikli gumiragasztó agresszív oldószerével.
Az a gyanúm, hogy semmi bajuk a hangszóróidnak....vagy látsz rajtuk valami kezdődő öregedést? Bár a TVN cuccokat kevésbé ismerem, de a  "jogelőd" Tesla hangszóróival nem volt semmi gond!

1