You are here

TECHNICS RS-373 nyávogás probléma (fogaskereket keresek)

16 posts / 0 new
Last post
Edmundson
Edmundson picture
*

Sziasztok!

A saját magnómhoz sikerült ékszíjat szereznem mert eléggé nyávog mind a két deck. A fő problémát a két flexibilis fogas tárcsa okozza, mivel nagyon lerágódtak a fogak és van amelyikről hiányzik is. Ha lenne valakinek akár bontott de jó állapotú kérem írja meg itt vagy privátban.

RDG0206 2darab
REM0043 2darab (a motor jó, csak a műanyag tengely fogai hiányosak)

Az ebay-en találtam 3D-s nyomatott példányt de horror áron van.
Üdv.

Comments
Edmundson
Edmundson picture
*

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek! Közben sikerült szereznem két bontott mechanikát amiben még újszerű állapotban voltak ezek a fogaskerekek és fel tudtam használni. Ezekkel, szíjcserével, tisztítással gyakorlatilag egész szépen felújítottam a két mechanikát.

Írtam az általatok javasolt személyeknek. Az egyik válaszra sem méltatott, a másik 4000Ft/db árat mondott a nyomtatásra. Nyilván nem egyszerű egy ilyen nyomtatás, de aki rutinosan csinálja annak az kell, hogy legyen. Ez szerintem horror ár egy ilyen kis műanyag fogaskerékért. Ráadásul biztos vagyok benne, hogy az anyaga és a kidolgozása tekintetében meg sem közelíti a gyárit.

Üdv.

0

kozakg
kozakg picture

Hogy sok e vagy kevés az a négyezer, azt döntsd el azután ha megrajzoltad corelDRAW-val vagy más hasonló programmal a gyártáshoz szükséges rajzot.
Igen, onnantól már szinte rutin feladat. Az egész kompletten nem egy 1órás munka.
Te milyen óradíjjal dolgozol? Csak költői.
Az igazi kérdés inkább az hogy az a cucc amibe kell, ér e egyáltalán annyit hogy beinvesztálj egy fogaskerékre, ráadásul kétes élettartamúra ennyi pénzt? Van é valós műszaki vagy régiség értéke vagy pedig csak személyes kötődés fűz hozzá?

0

Edmundson
Edmundson picture
*

Én még nem csináltam ilyet, de ezen a videón valós időben kb. 12 perc alatt megrajzolja: https://www.youtube.com/watch?v=rHim8AVU9qw
Személyes kötődés fűz a magnóhoz, de amúgy sem vagyok a "rögtön dobjuk ki" híve.
Az óradíjat szerintem nem lehet egységesen megszabni. Mert más az ára egy kisrádió javításnak és egy stúdió kamerának. Persze el lehet hajtani a kisrádiót csak kérdés, hogy a csak drágából meg lehet-e élni? Én a termék értékéhez igazítom a végösszeget, nem óradíjban gondolkodom.

0

kozakg
kozakg picture

Nyilván aki napi szinten ezt csinálj, annak rutin a rajzolás is, De egy olyan apró fogaskeréknél mint ami néked kellett, a beméretezés sem egyszerű dolog.
Én sem óradíjban számoltam a munkadíjat amíg aktív voltam. (Ma már igen, "mert megtehetem" azoknál a munkáknál amit elvállalok immár "nyuggerként".) Volt egyfajta egységáram a különböző készülék kategóriákra. A vacak, szívás jellegű munkákat kiegyenlítette a rutin feladatot jelentő munkák. Persze e mögött a "rutinmunkák" mögött sok sok szívás van a rutin megszerzéséig mint invesztíció.
Ha az ember felszámolná óradíjban a valós ráfordított időt egy nehéz esetben akkor az ügyfél sikítva menekülne.
Ennek ellenére ha havi szinten összesítjük a bevételt és az eltöltött munkaidővel számolva kijön egy átlag óradíj ami nem árt ha tükrözi a szakmai tudás, gyakorlat  értékét. Nem lenézve más szakmákat, a mi szakmánkat nem lehet egy OKJ -s gyorstalpalón megtanulni, főleg nem a minimálisan szükséges gyakorlatot megszerezni. Sokszor elképedek, mennyi gyenge képességű szerelő tevékenykedik a "piacon". Ma már nagyon kevés a panelcserén túl is üzemképes szakember, de ez már messzire vezet...
Aztán a bevétel az nem tisztán szabadon elkölthető pénz. Már ha valaki próbál legalább a legalitás határán vállalkozni.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: a nyomtatáshoz kell írni egy programot
A munka géptől függően fél-egy óra, mivel a darab kicsi és pontos kell legyen,  0.05 mm.es rétegnél nagyobbat nem használhat, utána össze kell koptatni azonos modulú kerékkel

Bálint

0

Ebit
Ebit picture

Szia!
Nem olcsó, de jó minőségben elkésziti.
http://www.fogaskerekgyarto.hu/

0

kallospeter
kallospeter picture

Szevasztok!! En is csinaltatni akartam vele egy Grundig fejszanko mozgato mehanikaba egyett,kb 4-5 evvel ezelott,es kb 15000 Ft-ert valalta.Mondta hogy ,nem tudom milyen speci anyagbol kell kesziteni (sav-lugallo,bisztos csak a NASA-tol lehet beszerezni),annak ellenere hogy mondtam mit fog hajtani,es nem volt nagyobb komplexitasu mint a kepen lathato.Vegul az egyik forumtarsunk megoldotta a problemat.Azota is tokeletesen mukodik a keszulek.Peter

0

Edmundson
Edmundson picture
*

Szia!

Köszönöm, írtam neki.

Üdv.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: ha teflonból meg tudja csinálni, az jóval halkabb legördülési zajt ad

Bálint

0

iparos
iparos picture

Üdv!
Vagy polipropilénből.

0

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

Megcsinálja ő, csak utána lesz egy kis traktor-hangja a gépnek. Ugyanis ezeket a kerekeket pont azért csinálták kaucsukból, hogy ne legyen hangos. Ha műanyagra cseréled, akkor működni fog - de hangosan. Csaxólok.

0

Edmundson
Edmundson picture
*

Ez igaz, ezért lenne jó flexibilis műanyagból nyomtatni. Sajnos ezek mind drágák, főleg ahhoz képest, hogy az eredeti gyári ára kb 25Ft volt.

0

Ebit
Ebit picture

Mikor?
Gyakorlatilag, ma gazdaságosan nem javitható.

0

zgyula
zgyula picture

Szia!
Ja...ismerem ezt a fajta műanyagot, a Philips videokban is előfordult, eléggé hamar bomlik-rideggé válik. 
Itt kérdezz rá, szerintem le tudja gyártani.

0

Edmundson
Edmundson picture
*

Szia!

Köszi, megpróbálom.

Üdv.

0

Sponsored links