You are here

Sony Vaio i5 érintőkijelzős laptop gond

6 posts / 0 new
Last post
dalmacsaba
dalmacsaba picture

Sziasztok
Enyém lett egy ilyesmi : (5éves, lemondtak róla, pedig drága cucc volt újkorában) 
Product name: SVF15N1S2ES
Model: SVF15NB1GM
1 éve "pihen", megjárta a hadak (szakemberek-szervíz) útját, kezdetben állítólag csíkozódott a kijelzőn a kép, mire hozzám ért, már semmi életjel. Táp jó. Találtam "állítólag" új alaplapot, (ebay) 10 nap alatt meg is érkezett. Mostani helyzet új alaplappal: bekapcs-gombra indul, venti felpörög, zöld led kigyúl, töltésled kigyúl, de pár másodperc után leáll, majd magától újrapróbálkozik, nem sikerül, és ennyi. Saját kijelzője (hátha az is rossz) leakasztva, külső monitoron nincs semmi jel: hdmi csatlakozó van csak. Kérdések: "Asztalon" indítva mire számíthatok ha: merevlemez kivéve, memória kivéve, tasztatúra kiszedve, azaz minden periféria egyenként kiszedve, külső monitor kapcsolva, és mégsincs semmi kép, bios, vagy valami induló logó...Hogyan közeledjek a lelkivilágához?
Netán a rendelt alaplap is hibás? Hmmm...
Köszönöm segítő hozzászólásaitokat: Csaba

File attachment: 
Comments
Turcsanmiki
Turcsanmiki picture

Szia Csaba!

A memóriát, és a tasztatúrát tedd vissza úgy próbáld. (Ezeket teszteli induláskor)

Üdv.

Miki

0

dalmacsaba
dalmacsaba picture

Szia Miki
Úgy kezdtem, hogy örömömben rögtön beszereltem az alaplapot, mindent bekötöttem a helyére, majd reszkető kézzel nyomtam meg a bekapcs gombot. Ezután jött a pofáraesés, ráadásul csak többszöri nyomkodásra indult...de semmi értékelhető, igaz venti felpörgött, ledek gyúltak, aztán kikapcsolt, majd mégegyszer eljátszotta mindezt, majd elpihent...Innentől visszafelé: mindent ki egyenként, de semmi, ennyit tud csak. Némi képet-logót elvártam volna a külső kijelzőre, vagy ez csak az én vágyam lett volna? Nem képesek az alaplapok némi önálló életre, némi kis ráhatással? Nem tudom. Ezért kérdezek...
Kösz: Csaba

0

Turcsanmiki
Turcsanmiki picture

A ramok jók? Van külön videokártyája?
Találtam egy videót, hátha segít.

https://www.youtube.com/watch?v=0ZdqoAOwnbo

A régi alaplap mindkét oldaláról tehetnél fel fotót, hátha "okosabbak" leszünk.

Üdv. 

Miki

0

dalmacsaba
dalmacsaba picture

Pont ezt rendeltem, itt látszik mindkét oldala, nagyítással is. 
https://www.ebay.com/itm/272256163905
Ramokat (ddr3, 4Gb*2) a saját Toshiba laptopomban kipróbáltam, benne is maradt egy, így lett 8Gb-om, tehát jók. Integrált videoproci van rajta, ez találtatott hibásnak a régi alaplapon, mert nem adott képet, de bekapcsolva maradt, még a tasztatúra is világítós (volt), szép piros háttere volt valamikor.  
A vinyó egy érdekes hibrid: WD10S12x-55JTETO, 1.0TB-os, 16Gb SSD-vel, most találkozom először ilyennel. Betettem az én gépembe, de nem találtam hozzá drivert, így nem működött.
De a Sony-nak enélkül is kéne indulnia és bekapcsolva maradnia, mint tudomásom szerint egyéb alaplapok is, saját kijelző nélkül is.
Üdv: Csaba

0

Turcsanmiki
Turcsanmiki picture

Megnéztem. A bios elem jó? Próbáld meg kivenni egy órára az alaplapból.

Üdv.

Miki

0