You are here

LG DirectDrive F1495BD 12kg-os mosógép túl sokáig "centrifugálál"

6 posts / 0 new
Last post
gnusmas1234567
gnusmas1234567 picture

Sziasztok!

LG DirectDrive F1495BD 12kg-os mosógép túl sokáig "centrifugálál". Félórás gyors programon próbáltam többször is. Ruha nélkül hibátlanul lefut minden a kiírt idő alatt, viszont ruhával csak a centrifugálásig van minden rendben. Mikor a centrifugálást kezdi kb. 18-20 perc van vissza, de 15 percen körülbelül 20-30 percet elszórakozik. Néha áll, néha pörget egyet-kettőt jobbra-balra, mintha helyezgetné a ruhát de nem pörög fel. Aztán egyszer csak gondol egyet (kb 20 perc múlva), ereszt be valamennyi vizet (nem értem cenrti szakaszban miért), az idő is rendben elkezd csökkenni 15 percről és rendesen kicentrizik és végez. Próbáltam kevesebb ruhával is. Lehet ebben valami súlyérzékelő ami miatt ruhával megbolondul? Annyit észrevettem még hogy öblítés végén mikor felpörgeti kicsit "hupog" a dob, gondolom mikor még nagyon sok víz van a dobba. Szétszedtem a dobot, hátha van benne valami, de teljesen tiszta. Cseréltem lugszivattyút, hátha nem nyomja ki rendesen a vizet és emiatt nem pörög fel időbe,  de semmi változás. Dugulás nincs a sem a csőben, sem a gépben. Ilyen géppel még nem volt dolgom, ebben fixen van az üst, úgy van kialakítva hogy csak a dob mozog.

https://www.youtube.com/watch?v=MCofmDdluuU

Valakinek ötlete?

Üdv.: G.

File attachment: 
Comments
dankasan
dankasan picture

Szia!
Én is jártam már így és rájöttem,hogy a kiegyensúlyozatlanság a bűnös. Ha nincs tökéletesen elrendezve-és elég egy holmival több ruha-nem engedi felpörgetni. Van ilyen,így tervezték meg a jól fizetett mérnökök! A vizbeeresztés centrifugálás előtt,meg az induláskori hülye szaggatott mágnesszelep vezérlés számomra is érthetetlen. Ez a samsungoknál is így van. A koreaiak így gondolták jónak...
Üdv.

0

gnusmas1234567
gnusmas1234567 picture

Szia!

Nekem sem új hogy directdrive nem pörgeti fel ha nincs kiegyensúlyozva, de hogy soha?  Akármennyi ruhát teszek bele a fél órás program mindig 1-1,5 óra? 

0

NYAKI72
NYAKI72 picture

Szia!
Nekem is van egy ilyen gépem csak az 11kg annak a lengés csillapítói adták meg magukat. Sajnos horror áron van hozzá. Mert öt darab van benne kettő a hagyományos három rugós. És a rugósból ment tönkre egy.

Üdv. nyaki72

0

gnusmas1234567
gnusmas1234567 picture

Szia!

Hogy látod hogy hibás a rugós csillapító? El van törve? Ugyan ezt a hibajelenséget produkálja a tied is?

Üdv.: G.

0

NYAKI72
NYAKI72 picture

Szia!

Bocsi a késői válaszért. De sokat túlórázom és csak rá nézek az oldalra úgy kutyafuttában. A rugós csillapítóról levettem a rugót és akkor derült ki, hogy rossz mert simán könnyedén járt semmi ellenállást nem mutatott.A hiba jelenség ugyan az sokáig próbál centrizni majd a végén ki teszi a mérleg jelet és megáll. 

Üdv.: Jani

 

0