You are here

Whirlpool mosogatógép plexi gomb nyomás közvetítő egységet keresek

9 posts / 0 new
Last post
otto54M
otto54M picture

Sziasztok!
Whirlpool mosogatógép vezérlőjének elején lévő műanyag egységek keresek,mely a panelen lévő gombokhoz közvetíti a parancsokat,illetve a panelen lévő LED-ek fényét mutatja az előlapon.A csatolt képek minden lényeges ismeretet tartalmaznak. Sajnos külön nem lehet kapni,csak kompletten a vezérlő egységgel együtt. Korábban már kísérleteztem ragasztással,de az megbízható eredményt nem adott. Remélem,hogy valakinek van elfekvőben ilyen alkatrésze.
Köszönettel. Ottó

Comments
kozakg
kozakg picture

Itt az a gond hogy a törés az alkatrész azon pontján keletkezett amely a használat során rugalmasan hajlik a gomb működtetésekor.
Ezért a törési felület összeragasztása bármilyen módszerrel megnehezíti vagy teljesen lehetetlenné teszi a rugalmas hajlítást.
Korábban a praxisom során szintetizátor nyomógombokkal történtek hasonló esetek mikor az alatta levő hibás, nehezen érintkező mikrokapcsoló miatt a tulaj páros lábbal nyomta hogy "mukodj". Sokszor nem tudtam beszerezni a szükséges fajta műanyag gombot és emiatt barkácsolni kellett.
Ilyenkor azt csináltam hogy kerestem a lomjaim között valami vékony anyagú rugalmas lemezt, pl. jelfogó érintkezőt. Ezt alkalmas méretre vágva és hajlítva pákával beleolvasztottam a törött gomb két felébe olyan módon hogy az eredetileg a működtetéskor hajló helyen e beültetett "protézis szintén tudjon hajolni.
Ez a módszer a legtöbb esetben tartós eredményre vezetett.

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia !
Acetonnal megragasztani ?
(Apropó , nem ártana egy típusszám ! Whirlpool-on belül melyik ? )

0

otto54M
otto54M picture

Szia!
Acetonnal még nem próbáltam.
A képeken a típus is látható.
Ottó
 

0

Mosószaki
Mosószaki picture

Nincs rajta annyi hely, hogy a rugózó részt valami vékony műanyag lappal megpatkold alúról-felűről? Pl tejfölös doboz anyaga?

0

otto54M
otto54M picture

Szia!
Egyszer már egy hasonló egység javításával kísérleteztem,de végül is nem lett megbízható az eredmény.Ennél a "barkácsolásra" nem gondoltam. Reméltem,hogy van valakinek bontott vezérlője és abból "kitermelve" ezt a részt meg tudom oldani a problémát.
Ottó

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: mindkét törött részbe fúrsz nyákfúróval 10 mm mélyen lyukat.
Egy kopott 1 mm-es nyákfúróból letörsz megfelelő hosszúságot és kétkomponenses ragasztóval beragasztod

Bálint

0

SobriJ
SobriJ picture

Az a rész ami törött kb 1 mm, de ha pákával beleolvaszt egy kis vasat és kiönti "csöpögtet"olyan műanyaggal ami olvad nem füstölve ég, akkor talán. Tetszik ez a mindent csináljunk meg hozzáállás.

0

otto54M
otto54M picture

Egyéb műanyagból készült elemeknél én is szoktam alkalmazni ezt az eljárást,de ez plexi. Azért,ha más megoldás nem lesz,akkor megpróbálom.

0

Sponsored links