You are here

Orion OBTS-1715 Hordozható erösítő-hangszóró

11 posts / 0 new
Last post
Simontv
Simontv picture

Sziasztok!
Hoztak hozzám egy a fenti típusú masinát azzal hogy hamar lemerül az akkumulátora.Valóban nem bírja 10 percnél tovább közepes hangerőnél. Töltés után 14,4 voltot mérek az aku sarkain terhelés nélkül. Ha valakinek van rajz eme gyönyörűséges magyar termékről kérem segítsen ki vele mert nem tudom eldönteni, hogy a töltő vagy az aku rossz.
Üdv. Jenő
 

Comments
uniman
uniman picture
***

Ez tuti, hogy nem magyar termék!  A "magyar" Orionról meg úgy "hírlik":  "A vállalat 1997 óta a szingapúri Thakral Csoport tulajdonában van."
Szivesen megnéznénk a fotóját, mert a neten több "fazonban" is megtalálható. Meg, ha már szét van szedve a belsejét sem ártana megmutatni, meg az akkuját...
Hasonló gyártmány  működik a környezetemben, fél év után annak az akkuja is "elfonnyadt"....
Bizonyára gagyi  az akkutöltő áramköre, amely mostanra már az akkuját is tönkretette. 
Új akkuval megint működhetne egy darabig...de ha tényleg savas akku van benne, akkor én azt inkább Li-Ion akkura cserélném, valamint beépítenék egy hozzávaló korrekt töltőáramkört is.

2

Jaca
Jaca picture
****

Az a baj ezekkel a cuccokkal, hogy a töltés rá van bízva egy trafóra, megy egy egyenirányító hídra. Nálunk a villanyautóban ment kukába egy szűk  év alatt az ólom akksi. A trafó 15,5V-is bírta felnyomni. Csere után tettem rá egy 14,3-as feszültségszabályzót, azóta bírja. Ebben is meg kellene nézni, hogy van-e korlátozva a töltőfeszültség.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: az akkut kiveszed, rákötsz egy 12V/25W-os autóizzót és többet tudsz

Bálint

0

SobriJ
SobriJ picture

Ha nem is tud meg többet, de lesz világosság. Kifejtenéd bővebben?

0

Jaca
Jaca picture
****

Ismert terheléssel könnyen lehet ellenőrizni, mekkora egy akku kapacitása, vagy legalábbis közelít-e a ráírthoz. Vagyis többet fog tudni annyival, hogy milyen állapotban van az akku.

0

kozakg
kozakg picture

Ez annyira ORION termék mint az a kombi tűzhely amit a múltkorában vettünk. Az ugyan is egy török gép volt csak az Orion Kft emblémájával forgalomba hozva. Nagyjából itt is ez lehet a helyzet. Valami kínai csoda lehet a cájg.
Mekkora töltőáram folyik töltéskor?
Gondolom ebben is zselés ólomakku van. Hasonló cuccban sokszor cseréltem miután sok tulaj elhanyagolja az időnkénti utántöltést.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: nekem volt japán Orion videom 
Ugyanúgy nézett, ki, mint az Univerzum feliratú, Quelle  által árusított video, a belseje is azonos volt

https://en.wikipedia.org/wiki/Orion_Electric

Bálint

0

Csaba1002
Csaba1002 picture

Szia!
Nekem most is van. Az eleje Univerzum, a hátulja Orion. Határeset. :-)
Csaba

0

Attee
Attee picture
*

A japán Orion. Az 1958 óta létezik, a magyar meg ugye 1913 óta. Bár a két cég neve ugyanaz, a felirat logo is erősen hasonlít manapság egymásra, elvileg nincs közük egymáshoz. (vagy ki tudja manapság...a japán Orion is kötődik Thaiföldhöz is...)

A két video azért hasonlított egymásra, mert a Quelle áruházlánc elsősorban távol-keleti gyártóktól származó elektronikai termékeket látott el saját márkajelzéssel, többek között az Orionét (japán) is. (a háztartási gépeket Privileg néven árulták, itt pl. a Zanussi-Electrolux termékei voltak elsősorban.)

0

kozakg
kozakg picture

Az más! Az a japán Orion.
Itt a magyar, klasszikus háromarcú emblémával ellátott idegen termékről van szó.
http://www.orion.hu/
https://webshop.orion.hu/audio-bluetooth-termekek/271-hordozhato-party-b...

0

Sponsored links