You are here

Szövegfelolvasó programot keresek

15 posts / 0 new
Last post
formasu
formasu picture
*

Sziasztok!

Szükségem lenne egy szövegfelolvasó programra, ami tud két nyelvet is, /angol és magyar/ és a felolvasását el is lehet menteni mp3-ba. Van egy angol mondat, azt elmondja angolul, és utána a fordítását elmondja magyarul, és megy a következő sorra angolul, stb.... Sok oldalt, /min. 30-at / kell tudnia felolvasni, és elmenteni.
Olyanom van, amelyik vagy angol kiejtéssel mondja el az egészet, vagy magyar kiejtéssel, de nem tudom azt beállítani, hogy folyamatosan
váltogassa is a nyelvet automatikusan, akár soronként. /Balabolka a program neve/ a gond az, ha angol kiejtéssel mondja, akkor a magyar mondatot nem lehet megérteni, ha meg magyar kiejtéssel mondja, akkor az angol mondatot nem lehet megérteni.

Köszi. formasu

Comments
Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Amit el tudok képzelni, hogy excel táblába berakni egymás mellé az angol és a magyar mondatokat, majd onnan makróval meghívni a felolvasót valahogy így:
call english reader (A1)
call magyar olvasó (B1)
call english reader (A2)
call magyar olvasó (B2)
.
.
.
Vagy akár Qbasicből is megoldható, hogy a mondatokat párban szedje ki, csak előtte külön kell szedni az angolt, és a magyart.

0

formasu
formasu picture
*

Szia!

Na, ez nekem kicsit "magas". Ezt nem értem, ennyire nem merültem bele az ismeretekbe. 

Az Excellt meg lehet vele nyitni, de soronként egymás után rakja a mondatokat, az angolt, és egy szünettel a magyart. Így minden sor más hosszúságú lesz, nem veszi figyelembe a táblázatban lévő kezdési pontokat.

Külön tudom szedni az angolt, és a magyart, de ezeket később párosítani is kellene, hogy egymás után, helyesen mondja fel!

Az, hogy soronként én jelöljem ki a szöveget, az nem járható út, mert sok száz mondat van, és nem találom a lehetőséget, hogy menet közben váltson nyelvet...

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Van a balabolkának command line utility-je, A magyar olvasásra nem tudtam rávenni, de lehet, valami nincs installálva a gépemre.
A  szöveget szerintem nem lehet vészes összetördelni, hogy párban legyen a magyar és az angol két txt fájlban. Utána már csak egy programot kell írni (pl qbasi-ben), ami mindkét fájlból kiveszi az x-edik sort, és egyiket az angollal, másikat a magyarral olvastatja fel.

0

formasu
formasu picture
*

Szia!

Én a programozáshoz alapfokon sem értek.

A magyar nyelv ez, egy .exe fájl, ami 368 MB méretű: Vocalizer-1.0.139.101-huh-Eszter-PremiumHigh-enu

Most Excel-ben van párban az angol, és mellette lévő oszlopban a hozzá tartozó magyar fordítás. Tehát, ha tudsz segíteni: fel kellene olvasnia angolul, utána a magyart magyarul, és tovább sokszor, és el kellene mentenie mondjuk mp3-ba, vagy waw-ba is az egészet.

Egy kis töredék a sok százból:

after a while kicsivel később
after all végül
againts ellen
Ah that's better Ó, ez jobb!
ahead of you előtted
all in all összességében
all of it az egészet
all the way inside egészen belül
almost there majdnem ott
also, as well, too is
although, though bár, habár

 

Most, ha az angol oszlopot másolom be, azt elmenti, és felolvassa angolul, ha bemásolom a magyar oszlopot, és átváltok magyarra, akkor felolvassa , és el is menti mp3-ban magyarul. Összehozni nem tudom a kettőt.

0

Inhouse
Inhouse picture

Lehet, még az sem kell, mert van nekik egy Text Extract Utility-jük is, ami elég sokat tudhat ehhez...
A magyar id a 0x000E (14), ill. a 0x040E (1038).

0

Mosószaki
Mosószaki picture

Szia!
A Recognita létezik még?

0

formasu
formasu picture
*

Szia!

A következő formátumokat kezeli: JPG, GIF, TIFF, BMP, PDF.
A méretkorlát 2MB és óránként csak 10 fájlt lehet konvertálni.

Mint írtam, van jó programom a felolvasáshoz, és az mp3-ba alakításhoz, csak nem tud "pl. soronként" nyelvet váltani. Nekem pedig olyanra lenne szükségem...Nem tudom, hogy létezik-e ilyen program?

0

Inhouse
Inhouse picture

Csináld meg angolul, és külön magyarul, aztán az MP3-akat úgy szerkeszted össze, ahogy akarod!

0

formasu
formasu picture
*

Erre én is gondoltam, de...

Nagyon sok százról van szó, és ha elcsúszik a hang, vagy a másik mondathoz megy, az már nem jó. Egyenként meg lehetne csinálni, de sok százat, ezret??? Nem egyforma hosszúságúak a mondatok, a magyar, és az angol sem egyforma hosszú... Ez nekem nem nyerő.

Ezért is kérdeztem, hátha valaki ismer ilyen programot.

0

Inhouse
Inhouse picture

Parancssorból, paraméterekkel indítható a programod? A kimeneti fájl nevét megválaszthatod?
Nagy valószínűséggel létezik olyan program, ami egy lista/táblázat alapján automatikusan összefűzi a megfelelő sorrendben a hangfájlokat. Ez sokkal inkább megvalósíthatónak látszik, mint egy másik felolvasó, ami mindent tud, amit szeretnél...

0

Berti
Berti picture

Szia formasu!
Megpróbáltad angol és magyar beállítással 2-őt elindítani, és váltogatni a két külön nyelv között?(billparancsot úgy beállítani, hogy 1 bill. váltsa)
Lehet, hogy 2 virtuális gépen fut csak, nem ismerem a programod, rendszered.
Én csak a linux orkát próbáltam , de azt is régen...(jót derültem)
Berti

0

formasu
formasu picture
*

Szia!

Win10/64 bit az OP rendszer. A program neve: Balabolka. Nagyon szépen olvas angolul, és miután átváltom a hangot, azután magyarul is. Egyszerre két sort nem tudok elindítani, és menet közben nem tudok nyelvet váltani.Nekem az kellene, hogy egy mondat /esetleg egy sor, ami változó hosszúságú/ után mindig váltson nyelvet. Hangerőt, hangszínt, sebességet, mondatok közötti szóköz hosszát tudom változtatni. Excelből nem olvas fel, miután megnyitom az Excellt, átalakítja táblázat nélkülire a benne lévő mondatokat, szavakat, és azt olvassa fel, és kérésre át is alakítja pl. mp3-ba, vagy másba.  Látok bill. parancsokat sok helyen, csak a hang átváltásra nincs feltüntetve!

Itt olvasható róla, de én nem látok olyan opciót, ami nekem kellene :

http://balabolka.site/balabolka.htm

0

Inhouse
Inhouse picture

A " Command Line Utility "-ben ott az -id paraméter, nem a nyelv választás lehetősége?

 

1

varga jano
varga jano picture
*****

Nem tudom , hogy létezik-e olyan szoftveres , aki ebbe"  bele tud javítani ? "
Előre bocsátom , hogy nem szakterületem .
Úgy tűnik , hogy lesz megoldás . :)

0

Sponsored links