You are here

SET TOP BOX garanciális javítása

10 posts / 0 new
Last post
attilacsep
attilacsep picture

Sziasztok!
Egy félig süket, alig látó 80 éves bácsi keresett meg két hete, hogy vett az Auchan-ban egy SET TOP BOX-ot márc. közepén, ami meghibásoodott, nincs kép rajta. Mondtam,vigye vissza a papírokkal együtt, oda, ahol vette, A szigetszentmiklósi Auchanba. Ott kipróbálták, de éppen működött, és elküldték. A héten megint leállt, megint oda küldtem, mert még bőven garanciális. Tegnap (ápr.3-án) viszont már ott sem működött, és elküldték az egyetlen garanciális szervizbe, ami a gar.levélen szerepelt, a Mester u. 22-be. Szerencsétlen ember oda is elbandukolt, de kiderült, hogy nemrégen megszűnt. Vissza az Auchanba, ott adtak egy másik címet a Nagy Lajos kir. úton. A szigetszentmiklósi Auchanból ismét a város másik végére utazott félig vakon-süketen, de az a szerviz is megszűnt. Vissza az Auchanba, de ott azt mondták, hogy cserélni csak három napon belül tudják, de újabb szerviz címet sem tudnak.  Ilyenkor mi van???
 Szerintem az ÜF-nek semmi köze ahhoz, hogy megszűnt a szerviz. Ha megszűnt, megszűnt, de az áruháznak akkor is teljesítenie kell(ene) a garanciális kötelezettségét, és ha nem tudják ők sem javíttatni, akkor adniuk kellene másik készüléket. Ráadásul, úgy tudom, hogy elméletileg az eladó cégnél is le lehet adni javíttatni a készülékeket, intézzék ők, és nem az embereket futtatni lehetetlen helyekre.
Mit gondoltok (tudtok)?
Üdvözlettel:
Attila

Comments
Edmundson
Edmundson picture
*

Szia!

A jogszabály szerint a kereskedőnek (Auchan) kötelező átvennie a meghibásodott terméket és gondoskodnia kell a javításról. Onnantól már a kereskedő dolga, hogy hová küldi, de törekednie kell a 15 munkanapos határidőre. Amennyiben 30 napon belül sem sikerül megjavíttatnia, akkor a vásárló kérheti a cserét vagy a pénzvisszafizetést. Ettől függetlenül a vásárló is elviheti a kijelölt szervizbe a gyorsabb ügyintézés érdekében. Fontos megnézni a garanciajegyen feltüntetett garanciális időt, mert bruttó 10.000 Ft alatt csak szavatosság van, 10.000Ft felett a legtöbb esetben a garancia csak 1év (a többi csak szavatosság).

Fontos továbbá, hogy a vásárló a garanciális jogait csak a kereskedővel szemben érvényesítheti hisz vele áll jogviszonyban. A szervizzel vagy a gyártóval nem kivéve, ha a gyártó külön nyilatkozik erről. A jogszabály szerint vásárlónak csak magánszemély minősül cég nem. Ha céges számlára vásárolták, akkor jogvita esetén a bíróság a következő lépés.

Üdv.

0

Csaba1002
Csaba1002 picture

Szia! Ezt érdemes követni, vagy hívni az ingyenes info szolgálatot.
https://www.auchan.hu/vasarloi-utmutato#mit-tegyek
Nekem 2db hibás ruter után a központi info segített a Spárban. Visszadták az árát.
Csaba

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia! Ha végfelhasználóként vette, akkor ki kell állni a jogaiért, és az Auchanban kell átvetetni. Változott a törvény, auchan köteles átvenni, javítatni. Kétségtelen, higy tovább tart majd, de ha nincs más megoldás....

Azért küldik az ügyfelet személyesen, mert az ügyfél dönthet. De nem kötelezhető.

Vásarlók könyvét kérni, beleírni az egészet. Minden lépést, dátumokkal.

1

SzBálint
SzBálint picture
****

sziasztok: az ócsonban nem szabad vásárolni, 10-ből 9-szer át akartak vágni
A tizedik óta nem járok oda

Bálint

0

varga jano
varga jano picture
*****

Bocs ! Nem okoskodni akarok ! Kérjen fel valakit kísérőnek ! ( Aki lát , hall , ...esetleg kocsija van az utazáshoz  )

0

proba
proba picture

Ez eléggé furcsa hozzá állás egy multitól, ilyen kis tétel mellett. Ez kb semmi jót nem jelent vásárlóként a jövőre nézve. A hitvány áru szaporodik, a garancia meg ellehetetlenül. A második-harmadik téves kör után azzal a lendülettel dobom a kukába ahogy a zárt ajtót meglátom. Lehet már erre játszanak. 10-20000ft  alatt kidobom, mert nem vállalom a macerát,  tehát lehet akármit eladni, 20 felett meg garancia után 2 nappal megy tönkre, új árában az alkatrész... Kereskedő/gyártó részről minden rendben, van garancia, és van szervízháttér. 

0

attilacsep
attilacsep picture

Sziasztok, Mindenkinek!
Nagyon köszönöm a hozzászólásokat! Tulajdonképpen egyetértünk, én is hasonlókat gondoltam.
A végkifejlet megtörtént:
Még tegnap azt tanácsoltam Neki, hogy menjen vissza, és "verje ki a balhét", és kérje a főnököt, vezetőt, és adja át neki a készüléket, hogy ha nincs szerviz, akkor oldják meg a javítást ők.
Erre ma megint visszament, és most másvalakivel beszélt, és most szinte szó nélkül kicserélték a boxot, ma beállítottam neki.
A felháborító az, hogy akkor mi a búbánatos ....t kellett futtatni az öreget, amikor ráadásul igaza volt!!!
Köszönöm a tanácsokat!
Üdvözlettel:
Attila

2

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Azért, mert megteheti. Keres minimálbért, frusztrált, szellemi toprony, aki kiégett, utálja a munkáját, az életét, és mindenkit. Minden pasi egy görény, csak a macskákat szereti, és rohadon neg mindenki. Azért. :-) 

Ha elküld egy idős nénit, nem kell papírt tölteni, viszáruzni, pecsételni. És ennyi elég is.

Sajnos egyre több az ilyen. Én sosem értettem, ga valamit meg leget csinálni jól, mi miatt kell rosszul, de a rossz a gyakoribb.

0

Edmundson
Edmundson picture
*

Szia!

Az a baj, hogy ezek az áruházak rengeteg féle terméket forgalmaznak és minden gyártó esetén más és más az ügymenet. Van olyan termék amit gondolkodás nélkül kicserélhetnek és visszaküldhetik a gyártónak. Van olyat amit szervizbe kell küldeni, van olyan amit saját hatáskörben cserélnek stb. Az eladók és az ügyfélszolgálat sokszor nincs tisztában az adott termékkel kapcsolatos ügymenettel (ami ráadásul az év folyamán többször változhat is). Ezért töketlenkednek. Valószínűleg másodszor egy rutinosabb, tapasztaltabb alkalmazottal találkozott. Régebben nekünk is nagyon sok gondunk volt a nagy áruházakkal, mert össze-vissza félretájékoztatták az ügyfeleket és a szervizben szembesültek a valósággal. Ráadásul a legtöbb helyen elég nagy a fluktuáció, esélyük sincs mindent rendesen megtanulni. Ez van.

Üdv.

1

Sponsored links