You are here

Nem egyértelmű tesztkérdés (legalábbis nekem)

Kedves moderátor!
Kitöltöttem a tesztet és buktam az egyik kérdést, mégpedig a 4-est (melyik a kakukktojás). Nem akarom leírni pontosan, mit választottam, hogy ne segítsek másoknak, de körülírva azt a tokozást választottam, amelybe sokféle dolog belefér (tranzisztor, IC, két dióda, triak, tirisztor stb.), a másik három tokozásba csak egyféle dolog lehet benne. A válaszomat a rendszer rossznak értékelte. Sejtem, hogy te mire gondoltál, mint jó válasz, de ezt kell mondanom, hogy ez egy nagyon nem egyértelmű, akár félrevezetőnek is mondható kérdés. Most meg várhatok valamennyi napot, amíg újra próbálkozhatok. Azt sem írja ki a rendszer, hogy hány napot kell várjak (Néhány nap múlva próbálkozz újra...). Mennyi az a néhány?
üdv
gerenis

Comments
Kalex
Kalex picture
*****

Szia!

Mindig a legegyszerűbb megoldás a jó. Az általad választott megoldáson kívül, még jó pár akad, de mind nyakatekert. Mint Pihe is írta a megoldás a félvezető csoportjába nem tartozó alkatrész. Amúgy az általad választott megfejtés sem helyes, hiszen szigorúan véve a LED is lehet sokféle.
Sikeres második próbát. (Remélem érted a lényeget. Nem a szivatás, hanem az alapvető ismeretek feltérképezése a cél.)

Kalex (moderátor)

0

pihe
pihe picture
*****

Szia gerenis,

Nem tudom melyik kérdés lehetett, mert több kérdés van, és ezek közül 5db kerül véletlenszerűen kiválasztásra a teszt során.
Emlékeim szerint másnap már újra lehet próbálni.
 

0

gerenis69
gerenis69 picture

Szia pihe!
Szóval volt 4 kép, egy TO-220 tokozású alaktrész (ezt válaszottam kakukktojásnak, és hibás lett a válaszom), egy kvarckristály, egy LED, és egy Graetz-híd.
Akkor melyik a kakukktojás? Talán a kristály? Miért?
üdv
gerenis

0

pihe
pihe picture
*****

Szia,
Ha jól rémlik, abban az a kakukktojás, ami nem félvezető.
 

0