You are here

Toyota corolla verso autórádió beazonosítása (MEGOLDVA)

13 posts / 0 new
Last post
Edmundson
Edmundson picture
*

Sziasztok!

Segítséget kérek a fotón látható kazettás autórádió típusának beazonosítására. Még nincs nálam csak a fotókat kaptam meg és szeretnék rajzot keresni hozzá.

Üdv.

Szerkesztés:
A valós típus CQ-TS7171A

Comments
Edmundson
Edmundson picture
*

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a segítségét és a rajzokat. A CD-s változat végfok része és a proci környéke is kissé eltér. Néhány alkatrész pozíció száma eltér és van alkatrész eltérés is. Erre érdemes odafigyelni!

Szóval megkaptam a szerkezetet, beázás nem volt és korábbi javítás sem. Bekapcsolás után néhány másodperc elteltével elhallgatott, majd véletlenszerűen meg-megszólalt.
Első lépésben ellenőriztem a végfok tápját, az rendben volt. Amikor éppen volt hangja, akkor mind a nyolc hangszórókimenet fél tápon volt, egyik munkapontja sem volt elbillenve. Amikor elhallgatott, akkor az összes kimeneten 0V DC-t mértem. Pont, mint amikor készenlétbe kapcsol. Nosza, nézzük meg a végfok IC készenlét lábát (4) és bingó. Amikor volt hangja a készenlét lábon 4,97V-ot mértem, amikor elhallgatott akkor 0V-ot.

És ekkor következett a logikázás. Miért kapcsolja a proci készenlétbe a végfok IC-t? Ezek a végfokok rendelkeznek belső védelemmel (túlmelegedés, torzítás, túlfeszültség, rövidzár) és ha fellép a hiba, akkor ezt jelzik a procinak és az lekapcsolja. Van olyan végfok amelyik I2C buszon kommunikál és van, amelyik csak DC szinttel. Ez is DC szinttel jelzi a hibát a FAULT kimeneten (25-os láb). A rajzon viszont ez a láb be sincs kötve. Alaposan átnézve a panelt tényleg nincs bekötve. Így aztán ez az ötlet kilőve, hisz a proci nem kaphat hibajelet a végfok IC-től. De akkor továbbra is nyitott a kérdés, miért kapcsolja le a végfokot? Felmerült bennem az is, hogy az ACC vonalon van a kh, de akkor az egész rádiót lekapcsolná. Átforrasztottam a végfok IC-t, a végfok panel és az alaplap közti csatlakozókat, de semmilyen eredményt nem hozott. Szóval elkezdtem végigkövetni a végfok IC STANDBY láb vonalát. Az alaplapon, egy soros induktivitáson L612 és egy soros ellenálláson R617 csatlakozik a proci IC601 39-es lábához (AMP ON).

Az ellenállás és sz induktivitás közt +5V-ot mértem, amikor volt hangja és közel 0V-ot amikor némított. Az ellenállás proci felöli oldalán viszont mindig meg volt a +5V. Innentől már csak két lehetőség volt. Az egyik, hogy szakadozik az R617=1k vagy valami beterhel, például a C624=1nF. Az ellenállást nem lehet megmérni, mert mindkét irányba kb. 300 Ohm-ot mértem, nyilván belemértem a környezetét is. Tapasztalatok alapján az SMD C624-re tippeltem, de mivel az a panel alján van darabokra kell szedni az egészet. Ezért inkább kicseréltem az R617-et. Kivéve szakadást mértem. Bekerült az új 1k a helyére és azóta hibátlanul működik. Az ellenállás R617 mindkét végén stabilan megvan a +5V, szóppal nézve sem látni rajta zajt vagy tüskéket.

Összegezve a dolgot az R617=1k szakadozása okozta a hibát. Ezt rajz nélkül megtalálni nehéz lett volna.

Üdv.

1

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: ügyes!

Bálit

1

zsugori
zsugori picture
***

0

vadmalacka
vadmalacka picture
*

Hi!
 Szerintem be van ázva a végfoknál....

0

Edmundson
Edmundson picture
*

Szia!

Benne van a pakliban. Remélem hogy csak végfok környéki kh lesz.

Üdv.

0

uniman
uniman picture
***

0

Elek
Elek picture

Szia!
CQ-TS7170A

Elek

File csatolás: 

1

Edmundson
Edmundson picture
*

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek!
A panasonic_cq-ts7170.pdf hibás vagy kódolt, mert nem tudom megnyitni.
A másik három (kettő azonos) a CD-s verziók, nekem a kazettás kellene.

Elmondás szerint az a hiba, hogy egy idő után elnémul a rádió (AM-en, FM-en is) és a magnó is. Eközben minden funkció működik, hangolni is lehet és az állomásokat is megtalálja. Gondolom a végfok körül lehet valami. Elképzelhető, hogy ez a része azonos a CD-s verzióval. Majd kiderül.

Üdv.

0

Elek
Elek picture

Szia!

Érdekes egy készülék ez!
A típusa (elvileg) CQ-TS7172A, ehhez képest a te fotódon (is) a gombokon "Disk1, ..." feliratok vannak.
Feltöltöttem ide valahova az SM-et, (nem tudom hova megy, nem nagyon tudok eligazodni rajta) "Toyota CQ-TS710A_CQ-TS7172A" néven.
Na ebben az SM-ben egy mukk sincs a kazettáról! -hmmm-
Ha nálad lesz majd kiderül...
Elek
 

0

uniman
uniman picture
***

 Fent van már a Tanyán. a Panasonic CQ-TS7170 dokuja....

0

Kari
Kari picture
*****

Szia!
A feltöltesek termeszetesen a "Rendezetlen"-ekhez kerülnek_mig valamely Modi/Admin benem sorolja a helytere_esetleg (valamelyest) atnevezve; manapsàg ITT lathatod ("Feltöltes" gomb alatt wink-közeptajt)
Ha "Friss hozzàszolàsok"-kent olvasol is ugyanott talalod, jobbra-közeptajt,"Feltöltes" gomb alatt...
Kari

0

Edmundson
Edmundson picture
*

Szia!

Köszönöm, valószínűleg CD tárat is kezet ezért vannak rajta a CD navigáló feliratok is. Meglátjuk ha nálam lesz, majd beszámolok róla.

Üdv.

0

Sponsored links