You are here

Samsung PS42C430 plazma tévé "X" zárlat.

8 posts / 0 new
Last post
zoltan35
zoltan35 picture
*

Sziasztok!
Ismét egy plazma került hozzám, most "pukkant, és azóta nincs kép" jelenséggel. Átmérve hamar kiderült, 210V ág zárlatos. Konkrétan az "X" modulon 2db RJH30E2.
Idáig oké, de rögtön felmerült három kérdésem. Lehet ezt helyettesíteni? Mitől mehettek tönkre? És ebből következik bizonytalanságom, ha kicserélem nem lövi ki egyből őket? Szóval tanácsokat szívesen fogadnék, hiszen mint említettem párszor, plazmák nem tartoznak a kedvenceim közé, elég hiányosak ismereteim/tapasztalataim e-téren. 
Köszönettel: Kiss Z.

Comments
george
george picture

Szia Zoli.
Nálunk van http://www.avelmak.sk/index.php?lm=430&pg=det&article=55540 
Volt egy esetem kb 1évet ment  ujra cseréltem megin megy.Egy restibe megy minden nap
Üdv Gyuri.

0

balage
balage picture

Helló! Régebben vettem pár FGPF4633-at a HQ-ban,ezek jók helyette. De most néztem, már nem kapható.Az eredeti sem drága Kínában, 2 euró 10db.

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Köszi, azért már ezzel is előrébb vagyok, hiszen a sininél ezres+áfa a FGPF, ami harmada az eredeti árának.  Már megrendeltem amúgy Kínából is, de mire ide ér... 
Üdv, Z.

0

proba
proba picture

A Kínaiakra ne alapozz üzletet, Elég rapszodikus a minőség. Volt hogy két dióda közül az egyik már az első teszten elbukott, a franc tudja miért lemértem beépítés előtt. Az egyik átvezetett.... Rendeltem kerékpár vezérlőbe fetet, a benne lévő 110V nál ütött át, a Kínai pontosan a névleges 70V-on. Mondani sem kell, nem ment vele sokáig a kerékpár. Persze voltak jó tapasztalataim is.

0

balage
balage picture

Helló! Általában a hűtőbordán lévő alkatrészek lábai szoktak kh.-sak lenni. Nekem eddig az átforrasztás, és csere mindig elég volt. Hogy milyennel szoktam helyettesíteni csak este tudom megnézni, ha addig nem kapsz mástól választ.

1

bluemoon
bluemoon picture

Szevasztok,

ez így igaz, a kontakt hibák okozzák az IGBT-k zárlatát. Sajnos én nem tudtam bármi mással helyettesíteni, legtovább 30 másodpercig működtek. Már évtizedek óta isporpropyl alkoholban feloldott gyantát használok a kontakthibák kimutatására. Ha azt gyanítom, hogy vannak még olyanok amelyek konkrétan nem látszanak, átmázolom az oldattal a NYÁK-ot és a láthatatlan repedésekben sötét csíkok, körök jelennek meg.

sok szencsét a javításban
üdv

1

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Köszi a megerősítést. Ha már többen is ilyen hibákra utaltok, bizakodó vagyok.  Nekem egyszerűen nem volt "ötletem" tönkremenetelt illetően. Végignézem/forrasztom a panelt és ha sikerül alkatrészt vennem, próba következik.
Üdv, Z.

0