You are here

DVD lejátszó USBről egyes filmeket nem hajlandó lejátszani!Részben megoldva !

27 posts / 0 new
Last post
belfi
belfi picture

Sziasztok!
Adva van egy Millenium DVD lejátszó.Nem használom a lemez részét csak az USB-t.Eddig nem is volt vele probléma , mármint elektromosan.Egy FAT32-re formázott 8Gb USB3 pendrájvra szoktam filmeket felírni, megnézni, mert így olcsóbb mint lemezen. Mostanában viszont egyre több fimet nem hajlandó lejátszani még akkor sem ha átkonvertálom.Pl rengeteg film MKV kiterjesztéssel (konténer) van fenn amit át kell konvertálni AVI-ra.Viszont hiába írom ki így már a lejátszónak is emészthető formában akkor sem játssza le.Felismeri ,kiírja a címet,lehet léptetni de le nem játssza .Sőt van olyan ami már eleve AVI/Xvid formátumban van a képarány is jó (nem HD), akkor sem játssza le Eddig úgy oldottam meg hogy más forrásból is letöltöttem  ugyan azt a filmet azt gond nélkül viszi , de most nem találok másik lehetőséget.Egyébként az AnyVideo konvertert használom.Egyelőre nem találok rá magyarázatot,  hátha ti tudtok segíteni, vagy magyarázatot találni.
Üdv belfi!
Hátha ez mond valakinek valamit.
Egy másik DVD lejátszóval sikerült nézhetővé tenni a filmeket. Szóval részben  megoldva!

Comments
SzBálint
SzBálint picture
****

0

belfi
belfi picture

Szia! Nem kimondottan az MKV baj . Akkor sem viszi ha pl 1,34 Gb ról 700Mb ra  tömörítem  ugyan abban a formátumban , .(Xvid). Azért kell mert az 1Gb feleetti filmeknek nem játsza le a végét.Most betettem egy másik távnélküli lejátszóba az meg szépen lejátsza.Azért köszi a linket
Üdv belfi!

0

szeki977
szeki977 picture

Szia,szerintem a formátummal van a baj,én is így jártam az enyém csak MKV-t játszik le,nézz utána a neten a dvd-nek hogy pontosan milyen formátumokat játszik le.

0

belfi
belfi picture

Szia!
Sokszor konvertáltam már át  filmet eddig majdnem minden beállítással megküzdött  de csak Avi /Xvid formában és 720/ 560 képméretig. 
Üdv Belfi.
 

0

Berti
Berti picture

Szia!
Ha a "régieket" viszi, nem a dvd rossz.
Nézd meg, a felbontást, kódolást, és hasonlítsd össze, a lejátszottat  azzal, amit nem játszik le.
Én is így jártam, és kiderült, hogy nem megfelelő a felbontás, vagy másban tér el attól, amit eddig lejátszott.
át tudtam konvertálni, de ez idő, és minőségvesztés.
Kicseréltem tunerhibás dtv boxra, alig kell konvertálni...
Így tolják ki a piacról, a régi készülékeket...
 

0

belfi
belfi picture

Szia!
KMPlayerrel lejátsszom  vagy is elkezdem lejátszani és van ott egy média infó lehetőség. majd összehasonlítom . Lehet tiltva van?
Üdv Belfi.
 

0

Berti
Berti picture

Szia!
Régiek a kodekek a lejátszóba, nincs frissítés hozzá?(pár típushoz adtak ki)
Nem hiszem a tiltást, inkább cseleznek, hogy ne játsza le...(több hibát raknak bele, amit a maiak tudnak kezelni, a régiek nem)
A töbszöri konvertálás is (főleg, ha felbontást váltasz), több hibát rak bele...
Fogyasztói társadalom...

0

imrus101
imrus101 picture

Hali!
Többszörös konvertálással romlik a képminőség, hiszen nem veszteségmentes tömörítést használnak, de az átkódolás során nem kerülnek bele olyan hibák, amik a fájl szerkezetét befolyásolják.Sőt, az átkódolás során a videofájlt teljesen újra generálják, ha voltak is benne szerkezeti hibák (pl. hiányzó frame, stb.), azok javításra kerülnek. A fent említett kodekeket nem a dvd gyártója készítette, általános felhasználásra íródtak. A program készítői ellenérdekeltek abban, hogy hibákkal teli fájlokat készítsen a termékük.
Inkább ilyesmi hibák lehetnek:
- a háttérben frissült az átkódoló a kodek
- elállított valamit a kérdező véletlenül
- úgy van beállítva az átkódolás, hogy valamilyen paramétert a forrásfájlból vesz. A mostani forrásfájlban ez más, mint eddig, a lejátszó már nem tudja kezelni. Valami ilyesmire gondolok: a frame rate-et vegye a forrásból. Az eddigi fájloknál ez mindig 25 vagy 30fps volt, ilyen lett a konvertált fájl is. A mostani fájl 60fps-es, ezt nem tudja lejátszani a dvd.

imrus101

0

belfi
belfi picture

Szia Irmus101!
A képeken látszik hogy gyakorlatilag ugyan az  a konvertálási beállítás kivéve a képarányt. Mind a kettőnél 1024 a bitarány , 25fps ezzel lett újra kódolva .Míg a Fireflyt simán lejátsza addig a StarTreket nem . Van ott valami MCA enkodes dolog . nekem az lesz gyanús  már nem találok semmit róla .
Üdv belfi!
 

0

zsugori
zsugori picture
***

szia
MCA = Multichannel Audio
 

1

imrus101
imrus101 picture

Annyi különbséget látok, hogy a Star Trek esetén van egy pár extra mező (A General részben Movie name, Director, Subject, Copyright, a Video #0 részben Title). Előfordulhat, hogy ezeket a dvd lejátszó nem ismeri, nincs felkészítve a feldolgozásukra. Elképzelhető, hogy emiatt megzavarodik, hibásan olvassa ki a video paramétereit, ezért nincs kép. Próbáld meg, hogy az ID3 szerkesztés gombra kattintasz és kitörlöd ezeket a mezőket. Hátha...

imrus101  

0

belfi
belfi picture

Sajnos semmit nem csinál. Az Elta 8847 az lejátsza  de azt meg nem tudom ki be kapcsolni, mert nincs táv.Nem  tudom mi lehet vele ezzel a filmmel mert elvileg az Any Videoconverter az azonos formátummá teszi mindent (majdnem mindent)mégsem játsza le. Most vadászhatok távirányítót.
Köszi!
Üdv belfi!

0

Shizo
Shizo picture
**

Szia!
Nekem a Samsung DVD lejatszomnak nem tetszik minden, regebben konvertaltam  en is muszaly volt 768x576, xvid meg a bitrata is 1000 alatt volt ha jol emlekszem..

0

belfi
belfi picture

Szia!
Itt minden mindegy . A egy másik filmmel működő beállításokkal sem hajlandó lejátszani.Most az van hogy észre vettem hogy a Millenium távja , részben viszi az Eltát. Tehát Play , Stop, léptetés le fel, hangerő le, az működik. A ki-be kapcsolás meg nem fontos mert este bekapcsolom reggel meg ki.Jobb ötletem egyelőre  nincs.Olyan konvertáló meg nem jó amivel egyesével  kell  a filmeket átalakítani mert kb 150 film a teljes sorozat.Így is a hangot közös nívóra kell hozni de azt megoldja az AnyConverter.
Köszi a segítséget.
Üdv Belfi!

0

Berti
Berti picture

Sziasztok!
Az enyém is csak pár felbontást bír, és ahogy nézem, a két film nem egyforma felbontású!(függ.:422-408)
Ha nincs hdmi kimenet, kénytelen a tv szabványra konvertálni, ami nem sikerül...

 

0

belfi
belfi picture

Szia!
Persze hogy nem egyforma - Az egyik 720/544 ami 1,33  (4:3 ) normál tv,  a másik 720/408, ami  1,78 (16:9) "szélesvásznú".Az Xvid bármilyen arányt képes feldolgozni ha  az nem nagyobb a támogatott felbontásnál. ami most legyen 720/560. A lényeg hogy a méretek  oszthatóak legyenek 8-al maradék nélkül.(A 422 az honnan van?)
Üdv belfi!

1

Berti
Berti picture

A saját megnyitott képről...sad

Meglett a végleges megoldás?
Érdekelne...

0

Berti
Berti picture

Mindkettő 4.3
jó variát!

0

Jaca
Jaca picture
****

720/544 = 720/408? WTF

0

Berti
Berti picture

nem=
Elnéztem...
(kétszer nyitottam meg 1 képet, és ez kicsit fura volt)

0

belfi
belfi picture

Ha te mondod!
 

0

Berti
Berti picture

Szia!

Hát, megint tanulok tőled.cool
A cselezésnél inkább az utolsó bekezdésre gondoltam, csak úgy, hogy tudják a régi kodekek mire képesek, és az újon simán elmegy, de a régin nem.Persze, ha duplájára növelték a képváltást(fps az?), azt a régi persze hogy nem tudja, de ezt kiírja a tulajdonságánál...
Köszi az infót, asszem az ilyen kérdésekre inkább megvárom, míg Te válaszolsz...
 

0

tomirevesz
tomirevesz picture

Ezzel https://kcsoftwares.com/files/videoinspector_lite.exe meg tudod nézni pontosan a video fájl adatokat

0

belfi
belfi picture

Köszi szépen !

0

Mosószaki
Mosószaki picture

0

belfi
belfi picture

Köszi!

0

Sponsored links