You are here

Milyen GPS-t vegyek?

33 posts / 0 new
Last post
gyimi1
gyimi1 picture

Sziasztok!
Milyen GPS-t érdemes venni? Nekem nem tabletszerűség kell, csak az utat mutassa, de azt rendesen. 5 max. 5,5 coll átmérőjű bőven elegendő és lehetőleg élettartam térképfrissítéssel. Milyen márkát ill. típust ajánlanátok max. 50000 Ft-ig?
Köszi.

Comments
Julian
Julian picture

Volt Wayteq-em Sygic szoftverrel, de a gyártó már nem fejleszt WinCE-re és az új térképeket nem tudtam feltenni a régi programra.
Ez volt gond más WinCE-s készüléken, más programmal és sajnos neten sem leltem megoldásra.
Pár éve vettem egy TomTom-ot, de annak kicsit macerás a kezelése annak, akinek nagyobb az igénye, minthogy megadja a kiinduló és cél állomásokat.
Viszont bluethoot-on keresztül egy internet képes telefonnal figyelni tudja a forgalmat.

Hosszú ideje Sygic-et használok, általánosságban elmondható róla, hogy ahogy fejlődik a program, úgy lesz egyre rosszabb, de még mindig jobban szeretem, mint mást. Ingyenesen is használható. Én vettem hozzá pár kiegészítést és a forgalom figyelést hasznosnak találom. Párszor mentett már meg nagy dugóktól. Ha másért nem is, de ezért jó bekapcsolva tartani. 

Ellenben az itt olvasott Waze-t azért ki fogom próbálni, hátha jobb.

0

csakyt
csakyt picture

Szia.
 nem értem, hogy miért nem tudtál felrakni frissítést a WinCE Wayteq-re. Nekem az van több éve, és jelenleg a 2018 Q4 frissítés van rajta. Most fog megint kijönni a 2019.-es és minden gond nélkül lehet frissíteni. Le kell a régi MAP könyvtárból törölni a fájlokat és a helyére csak felmásolni az újakat és kész is.
Tibi

0

Julian
Julian picture

Már nem emlékszem pontosan, hogy csináltam, de valami hasonló módon a tárhely korlátozottsága miatt. Viszont a program nem fogadta el az új térképeket, új friss verziót meg nem találtam belőle WinCE-re.

0

thomas123
thomas123 picture

Ha eredeti program van rajta, akkor nem lehet térkép bemásolással frissíteni, csak hivatalosan, általában fizetősen. Nekem is van itthon még eredeti Navon GPS. Erre hivatalosan kb 4-5eFt a Magyarország térkép (csak a magyar) egyszeri frissítése, az egész Európa jóval több. Hogy simán másolással elfogadja, akkor már valami tört program kell rá. Ezzel mindig trükközni kell valamit, de általában működik hibátlanul. Pl. eredeti program mappájában elérési utat átírni, tört progit bemásolni, különböző xx.ini vagy xx.sys fájlok tartalmát módosítani. Valamilyen módon mindet meg lehet csinálni, Wayteq, Navon, Mio...

0

Julian
Julian picture

Akkor ez lehetett a gond.

0

csakyt
csakyt picture

Szia
nekem jelenleg az IGO Primo truck 2018. q4-es verzió van fent. Ha kell, szólj.
 Tibi

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Szisztok!

Leírom, hogy jártam Waze-zel (véjz-nek kell kiejteni, mint angolul útvonalak). Húsvét előtti hosszú hétvégén jöttünk haza Budapestre a nyugati határtól, Zalaegerszeg mellől. Szépen követtük az utasításokat, először felvitt Szombathelyre (igaz, néptelen autóúton), majd tovább Győr felé, és végül rá az M1-re. Az M1 tömve volt az osztrák, német és román rendszámú vendégmunkásokkal, akik húsvétra mentek hazafelé.

Otthon utólag megnéztem, és három alternatív útvonal lett volna, egymáshoz képest pár perc különbséggel. Egyik az M7-es lett volna, a Balatonról délre, a másik a 8-as Veszprém, Székesfehérvár, onnan M7, a harmadikat hozta ki nyertesnek Szombathely felé. Csak éppen a vendégmunkások áradatával nem számolt, mivel ezt más Waze felhasználók nem jelentették be. Végül is nem volt komolyabb torlódás, de ugye ilyenkor elég kiélezett a helyzet, elég egy 12 órája vezető fáradt sofőr, és kész a baj. Én inkább bevállaltam volna 5 perccel hosszabb, de nyugodtabb utat.

A VW/Skoda navigációnak van olyan opciója, ami felkínál 3 alternatív útvonalat, és kiválaszthatod a neked tetszőt. Azt hiszem, Google Maps-en alapul.

Üdv, lcsaszar

0

Julian
Julian picture

Szia!

De lehet, hogy annyira intelligens volt a program, hogy mégis az az út volt a jobb.
A Sygic felajánl több lehetőséget tervezéskor, amiből választhatsz egyet. Menet közben csak akkor ajánl fel másik utat - kerülő utat, ha az időben rövidebb, mint amin haladok. Vagyis, ha van előttem egy 20 perces dugó, de a kerülő 40 perces, akkor nem fog szólni egész addig, míg a dugó nem lesz 41 perces. Mert akkor már megérheti kerülni.

Viszont már nem először játszotta el velem, hogy elvitt mindenféle kanyargós hülye úton a célállomásig, míg a hazafelé vezető úton egy sokkal egyszerűbb utat jelölt ki, én meg értetlenül álltam/ültem a kocsiban, hogy miért nem lehetett ezen jönni is?! Egyirányú út nem volt a szakaszon, se semmi egyéb akadály a szembejövő forgalomnál, ami indokolta volna, hogy elkerülje az egyszerűbb utat.

0

bakkerman
bakkerman picture

Szia!
Én évekkel ezelőtt vettem egy IGo-s GPS-t (18-20eFt volt). Azóta gond nélkül használom. Valaki írta itt hogy a WinCE-s nem jó, nem tudom mi lenne a gond vele? Egyszer nem szállt el, ütöm-vágom bírja a kiképzést, a netről mindig letölthetők a legfrissebb térképek, bejártuk vele Európát!
A GPS software-t is lecseréltem rajta egy "tuningolt"-ra így full képernyőn megy, nincs az a nagy fekete felesleges gombsor!
Természetesen van telefon is, meg van egy 7"-os tablet is amire az ingyenes OsmAnd offline-t tettem fel, de valahogy mindig a jó öreg GPS-nél kötök ki.

0

formasu
formasu picture
*

Szia!

Ha van "Okos telefonod", és Internet elérésed, akkor A Waze a telóra, és kész. Ez a legjobb, de a feltételeket leírtam.

Ha nem fizetős szolgáltatást keresel, akkor én is a Wayteq-et javaslom egy jó Primo-val. Ez "atombiztos", mint lejjebb is olvashatod, és nem kell hozzá fizetős internet, viszont nem jelzi az útakadályokat...

Évek óta soha nem hagyott cserben, ajánlani tudom, és olcsó, de nagyon megbízható a készülék. A térkép frissítés nem hiszem, hogy problémát jelentene. / ha igen, akkor keress meg/ 

0

ty
ty picture

Az a helyzet, hogy ha fontos számodra az időd és az, hogy pontosan érkezzél valahova, akkor az online navigációnál (pl. Waze) nem sok jobb megoldás van.
Múltkor autópályán jöttünk hazafele. Hat órája úton. Szellős forgalom, egyszer csak leterelt a Waze. Hallgattunk rá (szerencsére). Előttünk 7km szakasz, fullon álló autókkal, baleset miatt.
Mire kijut egy ilyenből az ember, az minimum másfél óra. Azóta nálam mindig be van kapcsolva, akkor is ha ismert helyen járok.

0

Mosószaki
Mosószaki picture

Csatlakozom!
Csak online! Én is WAZE-t használok. (Havi 300~500 mB net kell neki, minden munkanapos kb 300 km-s út mellett.)
Tud a rendőrökről, trafipaxról, balesetről és nem utolsó sorban tudja a célpont helyzetét/címét is!
Ha a fentiek nem érdekelnek, akkor bármilyen offline navi jó megoldás lehet, legfeljebb otthon maradsz!

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!

Innen: https://www.arukereso.hu/gps-navigacio-c3548/?st=android&gclid=EAIaIQobChMIgoLq8J3w4QIVV-aaCh3KZgM4EAAYAiAAEgKOffD_BwE bármit megvehetsz. Arra vigyázz, hogy Androidos legyen a rendszer, mert a WinCE megszívathat. Amennyiben nem tetszik a rajta lévő térkép, simán cserélheted egy neked tetszőre.

Kalex

0

csakyt
csakyt picture

Szia
 Többektől olvasom, hogy így a WinCE, úgy a WinCE így. Kérlek mond meg, mi az ami megszívathat? Engem még soha nem szívatott meg, pedig évek óta napi szinten használom. Pontos és gyors volt mindig. Egyszer sem volt gond vele. Kérlek írd le, mivel tud megszívatni.
Tibi

0

uniman
uniman picture
***

a WinCE megszívathat

Erről szeretnénk bővebb infót...ha már leíródott az "A", jöhet a "B".

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!

Sajnos elkövettem azt a hibát, hogy vettem egy CE-vel rendelkező 7"-os GPS-t. Elindítás után, ha megszakítod az utadat (leállsz az autóval) lefagy, és csak kikapcsolás, visszakapcsolás után hajlandó ismét működni. A rajta levő Win CE csupán csak a helyet foglalja, mert gyakorlatilag semmit nem tudok rajta futtatni. Akadnak gondjai a média lejátszással is. Mindent összevetve, ha nem tizenpárezer forintért vettem volna meg, most morcosabb lennék. Így jó lesz levélnehezéknek. Ha fúj a szél, ráteszem a levélre.

Kalex

1

formasu
formasu picture
*

Szia!

Biztos vagy abban, hogy ez a lefagyás a Win CE miatt van, volt? Az esetleg fel sem merült benned, hogy az alkalmazott térkép szoftver is lehet hibás, ami okozhatta a lefagyást? /Van, volt olyan IGO 8, és Primo, ami hajlamos volt lefagyni, de azon túl kell lépni, és egy másik verziószámúra, de üzembiztosra kell cserélni.../ Bocs.

0

uniman
uniman picture
***

0

pumpa
pumpa picture

Szia! Én is használok telefonon igo nextgent,  mert a régebbi primo már ezen az android katyvaszon nem fut. Van egy waytech készülékem régebbről ezen a igo primo program megy atom stabilan évek óta, soha egy leállással, kilépéssel, program hibával. Na ez nem mondható el a telefonos szutyokról, ha biztosra akarsz menni  kesztyűtartóba  kell egy  waytech, primóval. bohóckodni meg jó a telefon.

0

gyimi1
gyimi1 picture

Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat, nekem mindenképp gps kell. Szétnézek a Wayteq készülékek között és rendelek egyet amin igo fut.

0

uniman
uniman picture
***

OK...bár mintha a kettő együtt nem létezne: http://www.wayteq.eu/hu/gps
De pl. ehhez ... ezzel megoldható lehetne...de a "Borozóban" is láttunk rá "más" megoldást is, de szigorúan csak ott !  smiley

Androiddal pedig ezt is ki merném próbálni...igaz Sygic jár hozzá (de nem olyan rossz az sem)

0

AzzA
AzzA picture
*

Azért mert neked valami nem sikerül, még nem általánosan igaz.
Hiba az ön készülékében van, a primo meg nyugodjon békében. :D

0

csakyt
csakyt picture

Szia
 Miért írod a prímóról, hogy nyugodjék békében. legalább írd meg ha eltemeted.
 Tibi

0

AzzA
AzzA picture
*

Elolvasva a hozzászólásokat arra jutottam, hogy mindenkinek van jó , és rossz tapasztalata oda-vissza.
Összegezve mint az időjárás: lehet eső, süthet nap, fújhat szél :)  

0

kozakg
kozakg picture

A villám pedig akár van villámhárító akár nincs, oda csap ahová akar. :)

0

Ames Gyuri
Ames Gyuri picture

A legjobb hozzászólás.
Én NYÜVIT használok évek óta néha bevitt az erdőbe de ki is hozott.
A legnagyobb baja mindig leesik a szélvédőről
Üdv Gyuri

0

kozakg
kozakg picture

smiley

File csatolás: 

0

csakyt
csakyt picture

Szia
 Nekem évek óta a wayteq 960 van az IGO Primo-val és teljesen hibátlan, pontos volt idáig.Ezért nem értem, miért temeted. Nem is szoktam ilyen kérdésekre javasolni semmit, mert mindenki a magáéra esküszik. Csak nálad nem értettem a temetését a primónak. Nem tudom mi lenne az ok a temetésének.
 Tibi

0

pumpa
pumpa picture

Bocsánat, valóban elfogult voltam, és saját tapasztalatom írtam le ahelyett,hogy közvélemény kutatásba kezdtem volna e fontos témakört illetően, csak azért hogy véleményt írhassak segítség gyanánt.

1

vargaf
vargaf picture

Szia!
Én az  iGO_Israel 9.18.27.658108 verziót futtatom Android 4.4 alatt, hibátlanul egy Navon Mizu D501 telefonról. A térképekből a TomTom térképeket használom.
Üdv.:  Feri

0

AzzA
AzzA picture
*

Telefonon fent az igo, telefonnak van egy tartója a kormányra, és ennyi. + bluetooth kihangosítás is ha kell.
Amikor kell felcsiptet oszt jónapot :D  Vagy ha nem az igo akkor ott a google maps, vagy az offline google térkép.
Nincs értelme mégegy készüléknek.

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Vegyél valami normális telefont...

0

Sponsored links