You are here

Zanussi Lehel ZLK300 kombinált hűtő "felső" szekrény kopresszor elindul de klixon relé leold.

15 posts / 0 new
Last post
belfi
belfi picture

Sziasztok!
A lányoméknál van a fent említett hűtő, ami az említett hibát produkálja.Tehát a kompresszor elindul , megy kb 30mp-et aztán a klixon leold. A párologtatóban hallatszik hogy megtörténik a "gázosítás" kutyorog meg minden ,  egy kicsit le is hűl a párologtató,de aztán kikapcsol.Mikor lehűl akkor vissza , és ez ismétlődik.Klopfolóval megütögettem  a kondenzátort, párologtatót  meg a csöveket de semmi változás.. Szerintetek orvosolható a hiba házilag?(persze most kell neki bedögleni mikor jön a nyár)
Üdv belfi!

Comments
mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Az indító tekercstől elveszi a villanyt? Mert az is lehet, hogy be van égve a relé, rajta marad az indítón a villany, majd leold. 3 kivezetés van az egyik a közös, másik kettő a két tekercs. Egyiken maead villany, másikról el kell vennie felpörgés után. Ha nem, akkor ott a bibi..

0

belfi
belfi picture

Szia!
Ma már nem tudom megnézni esetleg a héten valamikor.Egyébként gondoltam rá én is , de össze kellet rakni mert már késő volt.
Üdv Belfi!

0

thomas123
thomas123 picture

Az a 220W az össz fogyasztás szerintem. A 3A biztosan sok!! Nagy eséllyel kompresszor hiba. Klixon lesz abban, ott van a relé mellett. Nem tudom milyen az elrendezése (nekem régen egy kompresszoros volt), de a két kompresszor reléjét nem lehet felcserélni próbára? Nem ér oda a fagyasztóé? Ha az is leold, akkor nem a relé rossz.

0

belfi
belfi picture

Hali !
Hát ha rábírom venni a lányom egy kis pakolásra megnézem. Ebben egyébként ilyen , vagy hasonló de kétrészes csatlakozás van.Nincs a kerek relé vagy kapcsoló amit általánosságban klixonnak  mondanak.(index)
Üdv belfi!

0

belfi
belfi picture

Megmértem a másik kompresszor áramát is .Az is 4A ig felugrik de utána vissza esik 1-1,2A-ra.Az adat tábla szerint a hűtő 220w-ot fogyaszt. Jó lenne tudni hogy ez egy átlag ,vagy a maxamimális fogyasztás

0

Mosószaki
Mosószaki picture

Érdekel használt jó állapotú hűtő?

0

kozakg
kozakg picture

Digitális? :)

0

belfi
belfi picture

Szia!
Még nem tudom mert nem az enyém de köszi.
Üdv belfi!

0

dankasan
dankasan picture

Szia!
98%-ban kompresszor hiba! Házilag nem javítható csak kompr.cserével. Annyit tudsz megtenni legfeljebb,hogy leveszed a reléburkolatot megnézed nincs-e szétégve a relé,leveszed azt is, megnézed a csatlakozókat. ennyit tudsz tenni!
Üdv.

0

belfi
belfi picture

Szia!
levettem a burkolatot de úgy ahogy mondtad  nem sokra mentem vele , azon kívül hogy az áramfelvételt össze tudtam hasonlítani a jó illetve rossz oldallal.Furcsa az hogy én nem láttam benne klixont pedig jó nagyokat kattan mikor letilt.Ezért gondoltam azt hogy az szakít meg. Lehet PTC van benne ?Az nem lehet hogy a segédfázis nem választódik le és így túláramot vesz fel a kompresszor? Kár hogy nem csináltam képet sajnos és össze kellett rakni.
Üdv belfi!

0

kisandras79
kisandras79 picture
*

Szia!
Egy áramfelvétel mérés sokat lendítene a dolgon.
Üdv:András.

0

belfi
belfi picture

Szia!
Ha jól mértem , akkor 4A amikor indul, az csökken 3A környékére ott viszont lekapcsol. Én dugulásra tippelek .már ha létezhet ilyen.
Üdv Belfi!
 

0

kisandras79
kisandras79 picture
*

Menetzárlatos a motorja.Dugulás nem lehet,mert ahogy írtad is az elpárból áramlási hangokat hallottál.
Kompresszor csere sajnos.
Üdv:András.

0

belfi
belfi picture

Igen , hallani , és hűt is addig ameddig ki nem kapcsol.
Üdv Belfi!

0

Sponsored links