You are here

Midea Fairwind MS12FU-09HRDN1 E1 hiba

17 posts / 0 new
Last post
xplood
xplood picture

Sziasztok! 

Midea klímák kommunikációjáról tud valaki infót adni? Van egy a címben említett készülékem, ami E1-es hibára megy. Ennek a javításához szeretnék tanácsot kérni. Annyit tudtam kideríteni elsőre hogy a beltéri nem kap feedbacket a kültéri felől, de semmi doksit nemsikerült kerítenem hozzá. 

Comments
erdeierikkevin
erdeierikkevin picture

Szia. Itt egy videó hátha segít.

https://www.youtube.com/watch?v=TQd-xBc4XTA

0

slaszlo
slaszlo picture

Szia!

Esetleg nincs a beltéri burkolat belsején egy felragasztott hibakód táblázat? Több típusnál ott szokott lenni.
Ez szerint a beltéri csőhőmérséklet termisztor hiba:
https://www.google.com/search?q=midea+kl%C3%ADma+hibak%C3%B3dok&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjakZHT7e3hAhWixMQBHapZDFQQ_AUIDigB&biw=1277&bih=856#imgrc=ougsFMeTGjZSWM:

Laci

0

xplood
xplood picture

Most így kapásból nem tudom. Holnap vagy vasárnap megnézem majd, viszont amit küldtél doksit ott a kazettásra mondja hogy termisztor a sima inverteres résznél komm hibát ír rá ott is.

0

xplood
xplood picture

Uraim. A kültériben egy piros és egy sárga led van egymás mellett. (természetesen LED3 és LED4 a neve) a piros világít folyamatosan, a sárga villog. A kompresszor csatlék mellett van még egy zöld és egy piros LED 1 és LED2. Ott a zöld világít. A hibajelenség a kültéri egyáltalán semmit nem csinál, ventillátor nem indul kompresszor nem indul, N és S között mérve váltakozik  a fesz ahogy a videóban mutatta, ami elvileg oké lenne. A reactor 0.3 Ohm milliohmmérővel mérve. Innentől kezdve nincs ötletem.

0

xplood
xplood picture

Érdekes dologba futottam bele véletlenül. Kivettem a kültéri panelt, hogy átmérjem hátha belefutok valamibe. Kivettem a kommunikációért felelős OPTO-kat és az előtte lévő S vonal alkatrészeit. Igazából mindent rendben találtam ezért visszaraktam, kivéve egy ULN2003-at azt mérés nélkül cseréltem mert láttam már meghalni, majd betettem a kültéribe, bekapcsoltam semmi, majd észrevettem hogy nem dugtam vissza a kültéri ventilátorát. Illegálisan, de menet közbe bedugtam, és elindult minden. A villogó sárga led abbahagyta a villogást, felpörgött a ventilátor, elindult a kompresszor. Itt nem is tudom miért de kikapcsoltam majd újra vissza megint elindult. Viszont amikor ezután lekapcsoltam, hogy visszafogassam az IGBT-t a hűtőbordára, hogy nehogy elmelegedjen, plusz a panel földjét sem kötöttem vissza elsőre, azt is pótoltam és azóta nem indult el többet.
Egyébként a panel földje és a hálózati föld között van 110V feszültség, ha nincs bekötve.

Nem gondolnék program, vagy mikrokontroller hibára, mert 2x sikerült elindítania a készüléket és felpörgetni a kompresszort. Viszont most tanácstalanul állok a történtek előtt.

Valakinek ötlete?

0

varga jano
varga jano picture
*****

0

xplood
xplood picture

Köszi, de sajnos nem. A hibakód jelentése megvan. A hiba okát nem találom
 

0

varga jano
varga jano picture
*****

Jó reggelt!Szia!A hbakódot már tudjuk .Szkópod van ? Esetleg kölcsön kérni valakitől ?Futkároznak a jelek a kábelen ? A panelen ?

File csatolás: 

0

xplood
xplood picture

Üdv!

Igen, mértem szkóppal az S és az N közötti jelet, de őszintén szólva nem tudtam értelmezni amit láttam. Hogyan kellene működnie? Ment kb 60V-os sinus jel, aminek az alját mintha vágta volna valami. Most már nem emlékszem pontosan hogy is nézett ki meg hogy változott-e, mert még a múlt hét elején mértem.

0

xplood
xplood picture

Információ jelleggel:

A kommunikációs vonalon van 2 dióda egy nagyobbacska ellenállás és 2 opto. Ezeken keresztül oldják meg a beszélgetést. Az egyik opto bemenetén párhuzamosan volt egy 100nF-os kerámiakondi. Na ő volt a baj. 100Ohm körüli ellenállása volt zéró kapacitás mellett... Csere óta a készülék működni látszik. 4-5 bekapcsoláson van már túl, minden alkalommal sikeresen indult.

0

imrus101
imrus101 picture

Hali!
Ez a kültéri vagy a benti egységben volt? Tudnál esetleg küldeni egy fotót, hogy melyik részen van a kondi? Egy kollégámnak szintén ugyanezt a hibát írja a klíma.

Köszi:
imrus101

0

xplood
xplood picture

Szia!

 

Kültéri panelen. Ugyan úgy Midea klíma, és 5-8 perc múlva E1 hiba? csinál a kültéri bármit? A képen bejelöltem egy blokkot, az egy az egyben a kommunikációért felelős rész. Ki is rajzoltam, az alkatrészek pozíciószám helyesen vannak a rajzban Ahol kérdőjeles érték van, ott nem emlékeztem már pontosan az értékre (összeraktam mára a készüléket). Az OPTO-kat érdemes kivenni és tesztelni. Bár nálam az összes probléma a C10-es 100n-os kondi volt.

Ha esetleg ugyan erről a típusról (vezpanel) lenne szó, akkor van egy eladó panelem, ugyanis én rendeltem ebbe újat, mert nagyon egyhangúan azt mondta a közvélemény, hogy nem lehet őket javítani, viszont mégis sikerült így az most felesleges. 16.000 Ft volt.

1

imrus101
imrus101 picture

Köszi szépen a képeket!
Nála kb. 1 perc után jön a hiba, de a kültéri be sem indul. Ha lesz valami fejlemény, akkor referálok.

imrus101

0

xplood
xplood picture

Akkor ott más lehet. Valahol azt olvastam hogy 110 másodperces időablaka van és 4 sikertelen kísérlet után dobja az E1-et.

0

imrus101
imrus101 picture

Köszi. Szerencsére két ilyen klímája van otthon, valószínűleg felcseréli a panelokat, megnézi, hogy átmegy-e a hiba.
imrus101

0

varga jano
varga jano picture
*****

Ügyes vagy !

0

Sponsored links