You are here

Tronic TLG 1000 A1 túltölt?

9 posts / 0 new
Last post
Jaca
Jaca picture
****

Sziasztok!

A fenti LIdl-s töltő (akcióban féláron vásárolt) úgy néz ki, eszi az akksikat. Néztem a töltését, rövid ideig ráad 1A töltőáramot, majd kis szünet. Ez kb 0,8 töltés és 0,2sec mérés.
Az normális, ha töltés közben az akku feszültsége meghaladja az 1,5-1,8V-ot is az akku állapotától függően?
Azt még nem mértem meg, hogy hány voltnál gondolja úgy, hogy fel van töltve az akku. A saját márkás Tronic aksikból már egy párat ragyásra töltött, viszont a VARTA akkukkal nem tapasztalom sem a feszültség ekkora emelkedését, sem az állapotromlást.

Üdv: Jácint

Comments
josef.48
josef.48 picture
*

Szia Jácint ! Vettem a piacon én is egy ilyet ,alacsony ára miatt nem akartam ott hagyni.A reklámokban mint/ Gyors töltö /emlitik.Túl tölt ez is ,nem használom .Rajzot is találtam ha érdekel fel tehetem /TLG 1000 B3/.üdv.Jóska

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia Jóska!

Érdekelne a rajz!

0

uniman
uniman picture
***

Ha SH69P48A a procija..akkor ezt a rajzot is tekintsd meg (R4/R5 közös pont - proci 18 pin Vref...)
A "B3"-nak más a procija...itt van egy másik forrásból származó "šéma"  .

1

Jaca
Jaca picture
****

Sajna ebben az ADC Vref az a saját tápja, nem a 18-as pin. Max az 5V-ot tudom csökkenteni, hogy nagyobbnak érezze az akku feszültségét.

0

josef.48
josef.48 picture
*

Szia ! küldöm üdv.Jóska

File csatolás: 

1

Ferenc.P
Ferenc.P picture
*

Sziasztok!

Itt valamivel jobban látható: http://jan-j-cz.blogspot.com/2012/07/oprava-nabijecky-tlg-1000-b3.html

Üdv, Feri

1

lizakl
lizakl picture
*****

Szia!
Én is tapasztaltam már,hogy ezek az ún. "intelligens" töltők bizony elég ostobák! Nem mindig érzékeli a töltés végén a feszültség csökkenést, ezáltal nem kapcsol át csepptöltésre és halálba tölti az akkut! A másik bajuk meg az, hogy a nullára kisütött(vagy magától kisült) akkut nem hajlandó tölteni, hanem rossznak titulálja! Ezeket az akkukat aztán az ún. "buta" töltővel kell feltölteni! :-)
Üdv: lizakl

0

formasu
formasu picture
*

Sziasztok!

Nekem is hasonló Tronic töltőm van: TLG 1000 C4 az enyém.  Azt észre vettem, hogy a kis akkuk elég forróra felmelegednek töltés közben, főleg a töltés végén. Eddig nem mértem meg a feszültségét, de legközelebb megmérem. Szinte kivétel nélkül Tronic gyártmányú akkukat használok, amiket szintén a Lidl-ben lehet kapni. Néhány aksit már ki kellett selejteznem nekem is, de ezt annak tudtam be, hogy sok évesek...

0

Sponsored links