You are here

Toshiba Satellite P10-824 laptop nem indul

5 posts / 0 new
Last post
gyimi1
gyimi1 picture

Sziasztok!
A címbeli gép nem kapcsol be, a power gombot megnyomva a power led világít a ventillátorok elindulnak, majd néhány másodperc múlva leállnak a power led tovább világít, a kijelző teljesen sötét, ki sem világosodik. Próbáltam töltővel, töltő nélkül, akksival,akksi nélkül csak töltővel, vinyót kivéve, memóriát kivéve, de ugyanazt csinálja. Memória van kettő benne egyenként sem működik. Mi lehet  a hiba proci vagy alaplapon valami zárlatos? Hiba jelzést nem villog.
Köszi.

Comments
zsugori
zsugori picture
***

szia
lehet cső hibás q37 kapcsolja
18.old

0

Műszerész úr
Műszerész úr picture
***

Szia!

Próbáld meg resetelni a BIOS-t (CMOS reset).
Vedd ki pár percre a CMOS elemet (kis CR2032-es elem az alaplapon), majd tedd vissza, vagy keresd meg a CMOS reset jumpert, és zárd rövidre.

A reset jumpert a RAM foglalat ALATT találhatod meg, ki kell venni hozzá a RAM-ot. B500-as tervjellel (szám a jumper mellett) szokták általában megjelölni minden Toshiba Satellite szériánál, de lehet eltérő is. Azt kell rövidre zárni.
De sokkal egyszerűbb az előbbi módszer, ha kiveszed pár percre a CMOS elemet.

Ha mindent jól csináltál, vissza kellene állnia a BIOS-nak alapállapotra (órát, dátumot, boot sorrendet újra be kell állítani).

0

Mosószaki
Mosószaki picture

Szia!
A pár percet megspórolhatod (no meg így a "pár" mérésébe sem esik dimenzió hiba), ha az elem helyét rövidre zárod. No persze szigorúan feszültség mentes állapotban! Táp, akku leválasztva! (Hisz, ha rajt van, akkor biza azon a cr elemen van valahonnan némi idegen feszely...)

0

Műszerész úr
Műszerész úr picture
***

Igen, úgy is lehet, vagy megkeresed a reset jumper lábat. Többféle megoldás van rá.

0