You are here

Samsung CZ25D83N CRT TV-n nincs kép csak hang

6 posts / 0 new
Last post
urbla
urbla picture

Sziasztok!

Samsung CZ25D83N CRT TV-n nincs kép csak hang. Egy rövid pattanó hang volt hallható, ami után a képernyő fekete, a hang viszont továbbra is működik.
Mi lehet a probléma? Érdemes javíttatni?

Comments
jose nuñes
jose nuñes picture

HA MŰKÖDŐ TEKINTETTEL KÉSZÜLKÉNT KÉSZÜLJÜK, HOGY KÖVETKEZŐK A TÁMOGATÁSÁT, AMELYEN TÁMOGATJA A TCR FILAMENTT

0

Mosószaki
Mosószaki picture

Húúú!
Egy full kezdőnek a CRT televíziók javításának a rejtelmeit pár sorban összefoglalni????
Húúúú!
Tudod te, hogy a 70-s,80-s, 90-s években hány, de hány sokoldalas szakkönyv jelent meg eme témában műszerész alapképzettségű embereknek címezve..
Tehát a kérdésedre a válasz: Az attól függ, hogy hajlandó vagy-e te magad annyi időt szánni megfelelő alap és szakirányú képzettség elsajátítására, hogy megfelelő gyakorlati rutin nélkül is meg tudd találni a hibás áramköröket, azokon belül a hibás alkatrészeket. Valamint hajlandó vagy-e a szükséges felszereléseket (szerszámok, műszerek) megvenni!?
Amennyiben erre nincs időd, lehetőséged vagy csak simán nem érdekel ennyire, akkor meg tudsz-e, illetve akarsz-e fizetni egy szakembert, akinek erre meg van a megfelelő képzettsége, szaktudása rutinja, felszerelése.
Amikor a hiba behatárolás megtörtént (már maga a hibabehatárolása is járhat alkatrész cserével, cserékkel), hajlandó vagy-e az új alkatrész beszerzésére, árának finanszírozására?
Illetve maga a hibásnak bizonyult alkatrész beszerezhető-e még? Hisz egy már elavult technológiáról tárgyalunk.
Maga az alkatrész csere betanított munka! Egy forrasztó operátor megcsinálhatja, vagy bárki, aki rendelkezik ezen művelet elvégzéséhez elegendő forrasztási tudással.

Remélem ez a válasz eléggé kielégítő!

1

Cormyus
Cormyus picture

Szia. A pattanás valami sztatikus kisülés lehetett, vagy a nagyfesz ütött át valahol. Az ilyesmi tud érdekes dolgokat művelni. Az opciók elvesztésétől kezdve egészen a processzor hibáig.

0

Shizo
Shizo picture
**

Szia!
Minden bekapcsoláskor  pattanás van? Futés vilagit?

0

vadmalacka
vadmalacka picture
*

Hi!
A képcső halódik, szerintem.....
 

0