You are here

Samsung 32D5000 Led háttér villogás

12 posts / 0 new
Last post
Scudo
Scudo picture

Üdvözletem!!

Lenne egy a címben említett TV-m ami bekapcsol de a háttér csak villan egyet és amíg bekapcsolva van kb 1 percenként villan egyet. Olyan mintha próbálná a Ledeket elindítani de nem bírja.
Kivettem a Ledsort és egyesével teszteltem a Led-eket de mind szépen világít, lehetséges akkor ,hogy inkább Táp baja van??
Azért kérdezem mert rendelnék vagy tápot vagy Ledsort de tesztelni és visszaküldeni nem fogom tudni őket ha nem éppen a rendelt termékkel van a baj. Ezt így valaki esetleg meg tudja állapítani vagy találkozott ilyennel , hogy ilyenkor melyik lehet a rossz??

Választ előre is köszönöm!!

Üdv,
Miklós

Comments
F-Yoci
F-Yoci picture

Üdv! Ha villog, szinte bármelyik. Kéne mérni, hogy a BL-ON jel is pulzál-e olyankor? Ha nem, és lehúzod a main-táp közti kábelt, úgy dugod be a készüléket, mi történik? Úgy is villog?

0

Scudo
Scudo picture

Üdv!!

Köszönöm a gyors választ , a BL-ON -t miként (hol, milyen ponton) tudom mérni ??

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Üdv! Feszültségmérővel, és rá van írva a táppanelre, melyik lábon indítja a main a háttérvilágítást.

0

Scudo
Scudo picture

Jelen lapon melyik érintkezőre tegyem a mérőt?? Látom a BL_on-t arra gondolom az egyiket , és másikat melyikre??

 

File csatolás: 

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Üdv! Ha ennyire nem vagy tisztában az alapokkal, szerintem bízd jobban hozzáértőre a javítást, már csak a saját biztonságod érdekében is. Ez kb olyan, mintha egy orvosod megkérdezné, hogy hol mérjen vérnyomást... Szivesen segítünk, ha valaki elakad, de ez a kérdés az alapok teljes hiányáról tanuskodnak. Attól hogy valakinek van csavarhúzója, meg műszere, attól még nem tud javítani, el kell sajátítani hozzá alap dolgokat, de az nem itt kezdődik.

5

faragofec
faragofec picture

Szia! Ezt most ugye csak viccből írtad..............indecision
 

3

Scudo
Scudo picture

Üdvözlök Mindenkit!!

 

Szóval , nem áll messze tőlem az elektronika , közepes kezdő szinten vagyok.
Most ismerkedek csak a Led Tv-k világával, ezért is jöttem ide hátha kicsi iránymutatást tudnak Nekem adni nálam sokkal tapasztaltabbak.
Esetleg kapok segítséget a kérdéseimre (félreértés ne essék nem követelőzök) csak szeretném tudni/megtanulni. Hol, kitől tanuljon az ember ha nem "idősebbtől" ...

Nem beszélve arról más hasonló kezdőnek is később jól jöhetnek ezek az infók.

Köszönöm!!
 

1

F-Yoci
F-Yoci picture

Üdvözlet. Amit írtunk, annak nincs köze a LED Tv-hez, hanem ez is tanító/oktató szándékkal történt. Minden egyenfeszültségű készülékre igaz, ha feszültséget szeretnénk mérni egy ponton, azt valamihez képest kell megtenni, mégpedig alap helyzetben az a valami a tápfeszültség negatív (Ground, GND) pontja. Tehát aki közepes szinten ért az elektronikához, a LED TV-től függetlenül, lehet az akár egy kisrádió, vagy hagyományos TV, erősítő, szinte bármi, annak ilyen alap dolgot illett volna tudnia. A kezdő kifejezés valóban jobban fedi ezt a tájékozatlanságot, ezért írtuk, ha az alap dolgokat még nem ismered, akkor nem ilyen TV javítással célszerű kezdeni, mert életveszélyes is lehet ha impulzusüzemű tápegységben hálózatba dugva méricskélsz, de nem tudod, mit, miért, hol, hogyan. A saját testi épséged érdekében először meg kell tanulni, és gyakorolni a mérés alapjait, egy elemről működő, vagy trafós leválasztott tápegységű készüléken, utána nekiállni komolyabbnak. Mert egy Tv javítás ennél sokkal bonyolultabb. Én is voltam kezdő, aki nem vette figyelembe a határait, hibáztam is, megtanultam egy életre, mert majdnem belehaltam, és még mindig megvan a nyoma, hogy ne álljak neki olyannak, amit nem ismerek. Elnézést, ha fárasztó voltam. Szóval a BL_ON feszültséget is a GND-hez képest kell mérni, ha az stabil, akkor lehet tovább menni az áramgenerátoros meghajtású LED vezérlés, és a LED sorok irányába.

0

ozzy
ozzy picture

Szia. Mekkora a feszültseg a led betáp csatlakozon abba a pillanatba mikor indul? A ledek ugy viselkednek az áramkörbe mint a zenner dioda ,annyiszor 3,2V,ahány led van benne, ha több ,vagy kevesebb   a feszültség amit mérsz akkor valamelyik led hibás lehet még akkor is ha világit ,persze a fényerő ilyen esetbe kissebb lessz. Inkább ha van labor tápod, tápláld be soronként ,akkor meglátod hogy egyformán világitanak vagy nem.

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Üdv! Egy kezdőnek írni ilyeneket, részletes infók nélkül, kész kivégzés lehet a ledek számára! A LED nem feszültségről működik. A zener hasonlat már jobban fedi a valóságot, ha valaki ismeri a zener működését, de jelen esetben ebben nem vagyok biztos. Szóval labortápról így kipróbálva simán kinyíthatja a ledeket. Amit fontos ilyenkor tisztázni, a hogyan, az hogy a led a rajta átfolyó áramtól világít, tehát labortápal  lepróbálható, DE, nagyon fontos, hogy ezeket a ledeket a feszültség kb kiszámolása mellett, átlagban LED dbx3V maximum 200-300 mA áramkorláttal szabad tesztelni , különben ez fölött károsodnak!!! néhány fajtát kivéve, amik akár 1000mA-t is elviselnek, de azok is a 300mA-rel már bőven világítanak. Tehát odafigyelve táplálja be, lehúzva a meghajtóról, külön próbálva.

0

ozzy
ozzy picture

Igazad van ,részletesebben kellett volna leirnom ,és az áram korlátra is ki kellett volna térjek.

0

Sponsored links