You are here

GSM repeater tapasztalatok

6 posts / 0 new
Last post
Jaca
Jaca picture
****

Sziasztok!

Édesapám zártkertjében nem mindenhol van beszélgetésre alkalmas térerő (vodafone). A teraszon lehet beszélgetni, de esőben kellemetlen. A kis faszerkezetes, cserepezett épületben már szakadozik, érthetetlen a beszéd.
Olvastam olyat is, hogy a szolgáltató telepített berendezést díjmentesen.
__szerk: _______Felhívtam őket, azt mondták, csak akkor, ha van vezetékes internet :( __________

Használ valaki ilyen eszközt? Esetleg kínai olcsót? csak beszédhez kell, internet nem játszik.

Üdv: Jácint

Comments
Inhouse
Inhouse picture

Szia!
Ezek a repeaterek legálisan nem használhatóak Mo-on, ha jól tudom. Az mindenképpen érdekes lehet, hogy melyik sávban dolgozik a legközelebbi szolgáltató torony, mert a linkelt készülék csak 900MHz-es.
Megoldás lehet, hogy egy megfelelő magasságban elhelyezett antenna és az arra kötött GSM adapter, majd onnan egy telefonvezeték a fotelig, ott pedig egy sima asztali telefon. Illetve az is lehet, hogy egy passzív átjátszó is működne, csak minimalizálni kellene az antenna vezetékét.
 

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

A passzív átjátszóra tudnál valami példát mutatni? Gondolom nem elég, ha kintre egy yagit rakok, bentre meg egy kis botantennát.

0

Inhouse
Inhouse picture

Szia!

Pedig de, ilyesmit regélnek a hozzáértők. Persze a kábel nem lehet túl hosszú, mert olyan nagy lesz a veszteség, hogy nem ér semmit.
Itt is aktívak vannak, lehet, hogy mégsem tilos?
Passzív megoldások
Erről szóló topic a HE-n

 

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Unokaöcsém ilyet használ, mert a házuk völgyben van és konkrétan ott nem volt térerő. Feljebb a hegyoldalon (kb.150m) viszont egy ponton elég magas jel található.. most már a házban is lehet telefonálni, de az internet nagyon vacakol. https://www.ebay.com/itm/900Mhz-GSM-2G-3G-4G-Signal-Booster-Repeater-Amplifier-Antenna-For-Cell-Phone/113781896161?hash=item1a7dedf3e1:g:-HsAAOSw2EZdAgOE
Üdv, Z.

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Köszi! Internet nem érdekes, bőven elég lenne, ha a szobában a fotelból is tudna beszélgetni telefonon.

Üdv: Jácint

0