You are here

WHIRLPOOL AWO 7200 mosógép mosás közben leáll és jelzést ad miért (MEGOLDVA)

14 posts / 0 new
Last post
bluemoon
bluemoon picture

Szevasztok,

pánik helyzet ma reggelt a kis családunkban, a többtízéves házasságunk forog a kockán. Az otthonunk  hamupipőkéje leállt és a csatolt képen látható üzenettel ad tudomást hol fáj, csak én nem tudom értelmezni. Miután mosás közben leállt és nem hajlandó tovább, megindítottam a test programot (a programváltó balra az első fokozatra és mindjárt utánna 4xreset) amely végigfutott, erre-arra forgatta a dobot meg minden mást. miután befejezte önmagátol kikapcsolt anélkűl, hogy bármilyen hibát jelzett volna. Visszakapcsoltam a 95 fokos mosásra és megindúlt, Úgy tett mintha mintha minden redben volna. Így is volt amig a kedves nejem el nem kűldte a fotót ahol a gép leállt ugyanazon LED páros és a szerviz LED jelzéssel. Minél előbb cselekednem kell mert nem dijazná az allenfél ha előhoznám az old school mosóteknőt meg a háziszappant.
Ha avaki együtérez velem legyen szíves segítsen, vagy legalább adjon magyarázatot, hogy mit jelent ez a hibakód.
Mielőbbi váalaszra várva 
üdv

File attachment: 
Comments
Jaca
Jaca picture
****

Szia!


Drive motor tachometer error

This error occurs when the main control unit fails to detect the motor speed from the tachometeric generator fitted to the motor either through an incorrect resistance or the tacho is not correctly fitted into place. The machine will try to detect the reading several times before aborting the program ans shutting down with this error being displayed.

When checking ensure that the drive belt and belt tension are okay as this can cause this error.

  • Check tacho resistance
  • check tacho placement
  • Check wiring for shorts
  • Check wiring harness connections between motor and main controller
  • Check drive belt for damage and tension

Nézd meg a tachót, a szíjat, meg a csatlakozásokat.

0

kisandras79
kisandras79 picture
*

Szénkefe is lehet éppenséggel .
Üdv:András.

1

bluemoon
bluemoon picture

Fején találtad a szöget. A kefék voltak elkopva. Lecserelve és a kollektor megtisztítva, egalizálva. A a mosóteknőt meg a háziszappant nem kellett lecibálni a padlásrol és anyuci megin szeret úgy mint rég.

kössz
üdv

1

kisandras79
kisandras79 picture
*

Nem lett volna szabad ilyen hamar megjavítanod,sokkal hálásabb lett volna anyóka,ha azt hiszi nagyobb baja van a gépnek... laugh
Üdv:András.

2

bluemoon
bluemoon picture

Anyucinak az apja német volt, az annya Magyar. Ez olyan mintha bengáli tigrist veszel feleségűl, nem húznák újjat vele. Már így is az volt, hogy mi a csodát tartott eddig a javítás. Majdnem elnézést kellet kérnem, hogy megjavítottam. Na de ki-ki saját feleségét viseli.
üdv

1

kisandras79
kisandras79 picture
*

Olyan ez,mint a görögdinnye.Vagy sikerül jót választani,vagy nem. :)

0

bluemoon
bluemoon picture

Ja, csak, hogy a görögdinnyét is ott lékelik meg ahol a legédessebb, mint ahogy mi is anno mielőtt megnősűltünk volna. Beindúltunk az édes lékre, de amikor a közepén járunk bezzeg rájövünk, hogy a dinnye már lőrinces de csak rágjuk tovább.
üdv
ps
merre tünt a söröskorsó

1

varga jano
varga jano picture
*****

Kedves kolléga Bluemoon !
Szürkével írj !
"merre tünt a söröskorsó" (?)

0

bluemoon
bluemoon picture

Ez pedig nincs messze az igazsághoz.Amikor leállt, kinyitottam és megforgattam kézzel a dobot. Ez után indítottam a teszte. Utánnanézek.
üdv
 

0

bluemoon
bluemoon picture

Utánnanézek, lehet, hogy kontakthibás a csatlakozó, de az is lehet, hogy huzamossabb megterhelés alatt a szíj is átcsúszik. Érdekes, hogy a teszt lefolyása alatt nem panaszkodott a tahóra. Köszönöm  a segítséget, jelzem mi volt a baj.
üdv

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: alacsonyabb hőfokon nem próbáltátok?
A 95 fok több mint a derékszög

Bálint

0

bluemoon
bluemoon picture

Erre én is gondoltam, de előtte definiálni szerettem volna mit jelent a LED üzenet, amit a kedves kolega meg is válaszolt. Mindenféleképpen köszönöm a hozzászólalásokat.
üdv

0

Opeles
Opeles picture

Szia!

A napokban találkoztam pont egy ilyen, hibával, ott a motor stekker volt a ludas.

Üdv
Opeles 

0

Sponsored links