You are here

OPEL G ASTRA alapjárati fordulatszám probléma X14XE motor

Köszöntöm a fórum résztvevöit,egy megoldatlan probléma van a kocsival.
A tanyán régebben láttam OPEL topikot,ott lenne helye irásomnak de nem vagyok regisztrált.
A  fenti tip. autó 1.4 16V  benzines X14XE motor van benne.Üzemmeleg állapotban amikor a hütö ventillátor elindul, szinte abban a pillanatban az alapjárati fordulatszám 1000-2500 között el kezd lengeni, ha meg állitom egy kis idö elteltével ujra inditva egy darabig jó.
Hengerfej tömitést cseréltek rajta elötte minden rendben volt,utána van ez a jelenség.
A szervizes kollégák mondták, hogy az akku sokáig le volt véve, majd fel éleszti magát a motor vezérlö, de nem igy történt. A ECU többször ki lett olvasva, hiba kód nincs, a müszerfalon az hiba ikon nem világit.
Az összes lehetséges hely tisztitva EGRszelep, alapjárati szelep csere, folytószelep tisztitása,tömitések-szivósori cserélve.
Fals levegö szivás kizárva.Már arra gondolnak, hogy szoftver sérülése lehet az ECU-nak.
Kérdezném és megköszönném a tanácsokat, hátha találkozott valaki ilyen problémával, esetleg pozitiv sikere lehetett a megoldással kapcsolatban.
Köszönettel Imre.

Comments
lapatnet
lapatnet picture
*

Üdvözlet !

A beszívott levegő hőmérséklet jeladó, vagy a motor hőmérséklet jeladó miatt csinálhat ilyet. Pont 2 hete jártam így, a hibatárolóban csak EGR hibakód volt, de vízhőfok jeladó cserére megjavult. Sima diagnosztikával nem biztos, hogy kimutatható a hiba mert valami eszement kommunikációt használnak.

0