You are here

EAG AK706/a hangszínszabályzó hiba (megoldva)

4 posts / 0 new
Last post
jakyg
jakyg picture

Sziasztok!

Kaptam egy ilyen csöves keverőt, éppen élesztgetem. Már csak annyi baja van, hogy a hangszínszabályozás -általam érthetetlen okokból- nem működik rendesen. Egészen pontosan csak a mély szabályzással van gond, a magas tökéletesen működik. A probléma az, hogy ha a mély szabályzót 30%-nál följebb tekerem, akkor nem növekszik tovább a mély kiemelés sőt a hangerő elkezd csökkenni (a mély hangokkal együtt)
Megmértem a potmétert kiforrasztva: jó.
A környező alkatrészek is mind jónak tűnnek, a csöveket mind kicseréltem, becsatolót cseréltem, katód hidegítőt cseréltem
Oszcilloszkóppal mérve a potméter csúszkáján hatásos a mély szabályozás a teljes tartományban és nem figyelhető jelcsökkenés. Az ECC83 bemenetén viszont már látni a problémát, valamint észrevettem, hogy ha kikapcsolom az erősítőt felcsavart mély szabályzásnál akkor a kikapcsolást követően fokozatosan felhangosodik és jól működik a szabályzás (amíg bírja szuflával), ha visszakapcsolom, akkor visszahalkul. Ha kiveszem az ECC83-at a szkóp szerint jó a jel. Az eredeti ECC83-on kívül van még egy ECC83-am, de akármelyiket rakom be lehalkul, ez mitől lehet? (megjegyzem: a tartalék csövemet már próbáltam más kapcsolásokban és nem volt még vele probléma)

Mellékelve csatolom a kapcsolás ide vonatkozó részletét.

File attachment: 
Comments
johnred
johnred picture

Hello kell egy komplett AK706 rajz nekem. El tudnád küldeni? Köszi előre! Vörös János 3 db AK706 gazda

0

kozak_g
kozak_g picture

0

jakyg
jakyg picture

mégis a C11 volt a hibás...

0