You are here

Víztisztító, milyet?

27 posts / 0 new
Last post
Joco76
Joco76 picture

Sziasztok!

Szeretném a tanácsotokat kérni.
Most jött el az a pillanat , hogy víztisztítót vásároljak konyhai felhasználásra.
Kinéztem egy wellnet "w25 magnetic max ot", de látom ,hogy vannak ozmózisosak is.
Szerintetek melyik a jobb?
Van valakinek valami tapasztalata ezekkel kapcsolatban?
Előre is köszönöm a segítséget.

Comments
SzBálint
SzBálint picture
****

1

Tranzix
Tranzix picture

Ahol szükséges, ott van üzemeltetői víztisztítás a rendszeren, a többit elvégzi az immunrendszer, annak is kell meló!

4

atis76
atis76 picture

Szia!
Szerintem baromság az egész

3

Harley-D
Harley-D picture

https://www.aquaphormodern.hu/viztisztitok/Aquaphor-Crystal-Solo-viztisz...

Ezt nézted már? Az 1.5 liter per perc ez fura.
T.

0

kferi
kferi picture

Ez komolytalan. A fordított ozmózisos szűrők pont azért termelnek szennyvizet mert ott távozik el a szennyeződés.

Ez a csoda meg 12 hónapig mosogat magába mindent. Szélhámosság.

0

kferi
kferi picture

Sziasztok!
Jópofák a hozzászólások.

Vezetékes víz. Messze nem igaz, hogy mindenhol kiváló. Az ólomtartalom a csapvíz ötödénél magas. Arzén mint tudjuk az Alföld egy részen komoly gond.

Nálunk jó a víz, de a vezetékrendszer állapotát jól tükrözi a 3 fokozatú mechanikus szűrőnk. Az első a keményen barna, a második az sárgás, a harmadik pedig majdnem fehér.

De ezek csak a mechanika szennyeződések. Amikor Mekiben vagy a kocsmában valami szörpöt, fröccsöt, szódát isztok akkor jó esetben ilyen szűrés van.

Ezután jöhet a fordított ozmózisos berendezés. Itt a javaslat, hogy nézzétek mihez mennyi a szűrőkészlet. Azon szoktak kaszálni.

Lehetőleg 2 csapost válasszatok. Az egyiken az abszolút tiszta víz jön. Akkumulátorba, akváriumba, kávéfőzőbe, vasalóba ez való
A másikon pedig ásványokkal visszadúsított jön ivóvíznek.
Javaslom nyomásrásegítésest vásárolj.

 

1

Jaca
Jaca picture
****

Az ólomtartalom a csapvíz ötödénél magas

Szia!

Ez így nem igaz. Az ólomtartalom ott magas, ahol az épületben ólomból vannak a vezetékek. És ott is csak abban a vízben, ami a csőben áll. Közműhálózat nincs ólomból, így ólomtartalma sincs. Ahol pedig ólomból vannak az épületben a vezetékek, az nyissa meg a csapot, és engedjen ki pár litert, onnantól ólommentes vizet kap, ugyanis olyan gyorsan nem tud kildódni a csövekből.

3

kferi
kferi picture

:) Mostani méréssorozat. 2700 mérés eredménye.  :)

 

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia!
Budapest 16. kerületében a víz rendben .

0

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

Ólomcsövet nem szerelnek már vagy hatvan éve. A régi telepítéseket belepte már a vízkő, nem nagyon oldódik ki azokból már semmi. Szerintem nem reális az ólommérgezés veszélye.
 

2

Jaca
Jaca picture
****

Fehérváron nemrég mutatták ki, hogy az ólomcsővel szerelt lépcsőházakban bizony kimutatható az első pár literben az ólom. Bár gondolom ehhez fejlett műszerek kellettek... Az ólommérgezés veszélyétől én sem félnék, bár sok kicsi sokra megy. Ki kell engedni az első pár liter vizet, bár ez szerintem természetes, bármilyen csőről beszélünk.

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia Jácint!
Anno,közreműködtem,a néhai Gamma  , a fehérvári víműnek szállított vezérlésének , a fejlesztésénél .
Nagyon tiszta víz érkezik Fehérvárra . A környékről vezetékekkel , a mélyből érkező víz , viszont nagyon kemény. A pesti  ( Duna) víz kb. 10-12 német keménységi fokú. Ott Fehérváron és környékén ,  viszont indokolt egy vízlágyító. Szerintem .

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia Janó!
Hiába no, kis falunk karsztvizét kapják. Sokkal jobban szeretem, mint bármelyik palackozottat.

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia Jácint !
Valóban , a karsztvizet kapják . Ezt alátámaszthatom . De , a keménysége azért magas , mert mélyről jön .  A bányászat felhagyása , csak növelte a víz mennyiségét  A víz bázis megvan . Csóri víznyerőhely,Kincsesbánya,Rákhegyi vízbázis ,aszalvölgyi,sóstói,Hármahíd,...stb.
Már akkor 1978-ban , a telefonvonalon , (két vezeték), keresztül távirányították a berendezéseket .
By Gamma .
Szép volt . Fiatal voltam és bohó .
A kolléga problémájára vissza térve , a budapesti probléma a hatalmas zaj terheléssel van . Itt nálunk is . Légi folyosó van a város felett , a hatalmas forgalom ,...stb .
Már 1995-ben BME  diplomaterv témája volt a zajmérések kerületi feldolgozása . Azóta a helyzet csak romlott . Zajtérképet készítettek a városról .Az illető hölgy másoddiplomát is szerzett  , Győrben , a témából .
Élhető fővárost  szeretnék ! Irigyellek a csendért , a stressz mentes életedért ." Ennyit a fjordokról ."wink

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Ma olvastam, hogy a főpolgármester megígérte, hogy szeptembertől (?) megszüntetik 0 és 5 óra között a röpködést Ferihegytől észak-északkeletre, Budapest felett. Majd meglátjuk.

A víztisztításról: ezek a betétes asztali kancsók (Brita) érnek valamit? Valami szénszűrő van benne, és gondolom valami finomszűrő. Kicsit keserű lesz tőle a csapvíz.

Üdv, lcsaszar

0

kferi
kferi picture

Felejtsd el. Nincsenek csodák.

A fordított ozmózisos szűrésnek nincs párja. 50-100 eFt ma nem pénz. Ennyi egy jó berendezés. A balekok Zeptert vesznek, de még a balek is jobban jár mint aki PET palackokat vásárol.  0,0001 mikron  szűrésen semmi sem megy át. Az vegytiszta víz. Ezért kell az ásványi után dúsítás.

Elnézem, hogy a boltokban 2-10 csomagot vesznek néha az ásványvíznek nevezett valamiből. Ha 200 Ft 1 palack akkor az évente 200*365=73 eFt. Ezt egy ember simám megissza. Ha olcsót veszel akkor meg 2 ember simán megiszik ennyit 1 év alatt.

Nem normálisak az emberek, hogy műanyag palackos vizet cipelnek haza. Közben mérgezik magukat!  Nem gyanús, hogy ennyi ásványvízgyártó nyomul 20-30 éve?

 

1

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

A mágnes legfeljebb a vasreszeléket tudja a vízből kitisztítani. :-) A reverse osmosis viszont teljes sótalanítást végez, vagyis kivonja az oldott ásványi sókat belőle, az ilyen víz egyáltalán nem oltja a szomjat. Ha nem akarod a németek ürülékeit inni, fúrass artézi kutat!

1

Jaca
Jaca picture
****

Ember, hol iszod te a németek ürülékét? A hazai ivóvíz követelményei magasabbak, mint a palackozott ásványvizeké. 

2

Harley-D
Harley-D picture

Ez már nem tartozik a tárgyhoz! A követelmény egy dolog, és ha így lenne akkor nem lennének ilyen kérdések.
Ez az "ember" megszólítás divat vagy kitüntetés? Már mástól is hallottam.
T.

2

agressiv
agressiv picture
*

Pedig így van, a PI víz és hasonló ökörségek átverések, amikkel jól le lehet húzni a fogékony embereket. Ugyanez vonatkozik arra is, amikor hülyítették a népet, hogy a csapvíz helyett igyon mindenki palackos vizet, aminek meg is lett az eredménye.

5

Harley-D
Harley-D picture

A vízzel tényleg nincs baj azt tudom és elismerem, a hiba a hálózatban van. Azt megéri szűrni, tisztítani, de még az se derült ki hogy a kérdező hol lakik kell-e szűrnie, vagy csak megtetszett neki, Akinek pedig a németekkel volt baja azt el kell felejteni biztos ukrán barát, pedig a Tiszát azt szennyezik rendesen.
T.

1

Jaca
Jaca picture
****

Bocs, csak elszáll az agyam, mikor a hazai ivóvizet fikázzák. Ha meg az ember helyett állatot vagy nemi szervet írok, akkor beleütköznék a szabályzatba. 
A víztisztításról meg annyit, hogy nálunk a csapból olyan víz folyt, amiben kis fekete részecskék voltak. Miután kicseréltem a régi acél vízvezetéket KPE-re, azóta ez a jelenség megszűnt.

2

lizakl
lizakl picture
*****

Hali!
Milyen vizet akarsz tisztítani? Csapvizet? Mert az általában elég jó! Nem kell tisztítani. De ha tényleg tiszta vizet akarsz inni(fogamzásgátlóktól, gyógyszerektől menteset) akkor azt csak egy desztilláló készülékkel tudod elérni!
Üdv: lizakl

2

varga jano
varga jano picture
*****

Szia !
Mekkora a napi vízfelhasználás ?
 

0

Joco76
Joco76 picture

Szia!
Maximum 20 liter.

0

Harley-D
Harley-D picture

Joco, a kettő igaz ua de a felhasználás más. Az első az csak ivásra be a szájba jutó víz tisztítására használatos, a másikkal  wc-t is öblítesz. Ha 20 litert fogyasztasz naponta (de remélem ennyit nem iszol meg egy nap), akkor is majdnem négy évig tisztít, a másikat meg a NASA is használja.
T.

0

Sponsored links