You are here

Delonghi ESAM3200.S kávéfőző nem indul, 3 LED villog, mit jelenthet a hibakód? ( MEGOLDVA)

18 posts / 0 new
Last post
thomas123
thomas123 picture

Sziasztok!

Van nálam egy ESAM3200.S automata kávéfőző. Csatoltam képet. Vízköves volt, a főzőegység kazán alatti része teljesen eldugult, a habosítón jött víz, kávét nem adott. Szétszedtem, kitisztítottam, most meg nem indul. Valami műhiba lehet? Már többet javítottam, ilyen gond nem volt.  Bekapcsoláskor az 1 csésze+2 csésze+gőz gomb együtt villog és semmit nem csinál.Ilyen hibakód nincs a leírásában. Kikapcsoláskor az 1 és 2 csésze LED felváltva villog, főzőegység mozog a két végállás között, majd kikapcsol. Teszt üzemmódban mindent csinál: fűt, darál, főzőegység fel-le mozog, szivattyú is jár. Végállásokat jelzi, gombokat, potikat is tudom tesztelni.  Nem tudom mi lehet? Minden csati rajta van. Ebben már nem fenn van a kazán, hanem hátul!

Előre is köszi minden segítséget!
Üdv!    Tomi

File attachment: 
Comments
nilsmasterson
nilsmasterson picture

Szia!

Mikor bedugod a gépet akkor felvillan az összes led és csinál egy kpe tesztet. Utóbbit megcsinálja?
Egyszer jártam már így, ott tartottam, hogy szétbontom a gépet. Teszt módban mindent gyönyörűen csinált, kpe-t is mozgatta fel-le, alsó és felső végponton szépen megállt ahogy kell.
Két dolgot csináltam, először egy resetet. aminek a módja a következő:
- gépet kihúzni a konnektorból
- potikat letekerni minimumra
- kpe-t kivenni
- megnyomni és nyomva tartani az 1 kv, 2 kv és gőz gombot (de ebben nem vagyok biztos, lehet power gomb, 1 kv és 2 kv gomb) miközben bedugod a gépet.
- megvárni míg megcsinálja a resetet
- reménykedni, hogy jó lesz

Úgy rémlik ez nálam nem segített. Ha jól emlékszem, akkor a procinak kellett megtanítani hol is van a kpe alsó és felső végpontja. Már nem tudom melyik két gomb az, de az egyiket folyamatosan nyomva a kpe elindul felfelé, másikkal lefelé (nem teszt módban). Véletlenül jöttem rá mikor teljesen feladva minden reményt nyomogatni kezdtem a gombokat. Majd kikapcsoltam a gépet, aztán vissza és jó lett. 

0

thomas123
thomas123 picture

Szia!
Nem csinálja meg a tesztet. Ahogy bedugom, egyből villog a 3 LED. Teszt módban mindent csinál, vízkeménységet, kávé hőmérsékletét, automata kikapcsolás idejét is tudom állítani, csak normál módban nem működik. Ezt a resetet próbáltam, a power, 1 kv és 2 kv gombra gyorsan villog a három led, indul egy pillanatra a daráló, picit megmozdul fel és le a kpe és ennyi. Kis idő után átvált lassú villogásra és semmi tovább. Bár a potikat nem tekertem le és a kpe-t sem vettem ki. Na később megpróbálom!
Köszi!
 

0

varga jano
varga jano picture
*****

0

thomas123
thomas123 picture

Szia!
Köszönöm a doksit. Közben megoldódott!! És most nézem, az sm-ben is benne van. A másikakban vagy nem volt benne, vagy elkerülte a figyelmemet.
Ugye bekapcsoláskor csak a három led villogot együtt: 1 és 2 kávé ill a gőzgomb. Ilyenkor semmit nem csinált, de a gőzőlőt elfordítva jött víz. Na ezt kellett hosszabb ideig nyitva hagyni. Előtte csak rövid ideig próbáltam. Nyitva hagytam és kb 10 másodperc után megállt, kikapcsolt. utána indítva működik. Tökéletes!!
és utána néztem, hogy tettél fel sm-et. Abban is írja....

Köszi!    Tomi
 

1

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Ez a kazán légtelenítése, feltöltése vízzel, ha jól sejtem. 

0

Harley-D
Harley-D picture

Igen, és ami le van írva az elején küldött linkemben a 15-ik oldalon. Egy bögre vizet ki kell engedni, és erre rákérdeztem. Lényeg, hogy ihatunk friss feketét. :)
T...
 

0

Jaca
Jaca picture
****

Igen, ha már tudod, mi a hiba, könnyebb megtalálni, hányadik oldalon írnak róla...

0

Harley-D
Harley-D picture

Igen! Az igaz hogy csak átfutottam, a három villogásra fókuszáltam inkább, de kérdeztem, hogy "a kazánban van már víz"! Gondoltam a kolléga átolvassa, ezért én már nem is papoltam tovább.
S...

0

thomas123
thomas123 picture

Hát így utólag már tudom, csak nem volt egyértelmű ( nekem?) a jelzés. Ugyanis ha nyitott gőzcsappal kapcsolom be, akkor a három led egymás után futófényszerűen jelez. Ez oké, visszafordítom és működik. Itt viszont a három led egyszerre villogott. (ezt én minden sm-ben nem is láttam) Valóban ilyenkor ki kell nyitni a gőzcsapot és pár másodperc után magától eláll és utána működik a gép. Na de mikor megy erre a hibára (jelzésre)? Ez nem új gép volt. Nekem is van egy itthon évek óta, a munkahelyen van 3 db. Amit használunk, azon napi kb:60 kávé lemegy és egyik sem jelzett még így soha. Na de már ezt is tudom. Legközelebb nem szívat meg.

0

Harley-D
Harley-D picture

Fűteni fűt, mert az nem baj hogy villog, akkor lenne jó ha folyamatosan világítanának.
T...
https://images-eu.ssl-images-amazon.com/images/I/B12rEpmGTAS.pdf
28-ik old.
"A gép el lett fordítva a gőzkapcsolóval a
nyitott helyzetben.
Forgassa el a gőzgombot az óramutató járásával megegyező irányba
fordítva."

0

thomas123
thomas123 picture

De ha fűt, akkor csak két lednek kellene villognia, az 1 és a 2 csésze lednek. A gomb sincs elfordítva, mert ha nyitott gőzgombbal indítom, akkor a 3 led nem egyszerre villog, hanem egyesével lépked futófényszerűen a 3 leden sorban. Most ha áram alá helyezem, egyből elkezd villogni a 3 led egyszerre és semmit nem csinál. Ha hagyom, még 10 perc múlva is villog.
Fűteni csak teszt üzemmódban fűt.
 

0

Harley-D
Harley-D picture

Erős a gyanú, hogy te csináltál egy műhibát. Még nézd át a mikrokapcsolókat, lehet valamelyik átvezet. A kazánba van már víz? Ha nem is főz kávét, gőzölnie kellene.
T...

0

thomas123
thomas123 picture

Hát ettől tartok én is, mert előtte csak dugulás volt. Pedig csak a felső végállás mikrokapcsolóját húztam le és a földelés vezetékeit. A kazánt sem kötöttem ki, csak a felfogató csavarokat kivéve hátrahúztam, így befért az ujjam a két hátsó csavaranyát rátenni összerakáskor( főzőegység dugattyúja). Még a kezelőpanelt sem húztam le, hosszú vezetéke van, csak félretettem szerelés közben. Na még napközben átnézem.

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia !
Melyik évben gyártották ? Esetleg az adattábla fotója ?

0

thomas123
thomas123 picture

Szia!
Elvileg 2015-ös. Csatoltam az adattáblát, bár rossz kép, de olvasható. ez már újabb fajta. Nem trafós a táp, hanem kapcsolóüzemű, hátsó kazán...

File csatolás: 

0

varga jano
varga jano picture
*****

0

thomas123
thomas123 picture

Nem ismertem ezt a fórumot, átnézem. Sm-ek azok vannak, amik itt a tanyán fenn vannak. Nem direkt ehhez a típushoz vannak, de hasonlók.
Nem is értem,mi lett vele? Mikor hozták, látszólag működött, csak víz nem jött, csak a gőzölőn. Bekapcsolva két led villogott, míg fűtött, majd öblített volna, de nem tudott és felkiáltójel led kigyulladt. Most meg már bedugva villog a 3 led, még nem is nyomom a bekapcsolás gombot.  Az elektromos részéhez nem is nyúltam, csak a főzőegység felső részét szedtem szét, amiben két rugó van, szelep, itt ágazik el a kazán felől a víz a habosító felé. Itt volt eltömődve. Összerakva meg ezt csinálja. ??? A múltkor egy másikban teljes tömítéskészletet cseréltem, mert orrán-száján folyt a víz. Azt jobban szétbontottam, ott még felül volt a kazán is. Mégis indult utána.

0

Sponsored links