You are here

Nissan primerra p11, időnként 3 henger megy, nincs szikra a 4. hengernél

Van egy 2000-es évjáratú nissan primerra p11 es autóm (most került hozzám).
Egyik hibája, hogy 3 hengerrel szeret menni, az elosztó felüli első hengerből eltűnik a szikra.
Új gyertyával órákig jól megy (folyamatosan), állás után újra három henger megy, nincs szikra.
A másik jelenség: elindulás után 10 percen belül hirtelen leáll, mintha kifogyott volna a benzin, vagy levettem volna a gyújtást, és  semmi áron nem hajlandó újra indulni (volt mikor több percig is hajtattam) és nem indult.
Mérgemben ott hagytam egy órácskára, miután újra indítottan, pöcc-röff ès indult, utána már nem csinált ilyen "hirtelen halált".
Olyan autós társ, vagy szakember véleményét, ötletét várom, aki tudja miről beszélek, találkozott már ilyen hibával, és tudta orvosolni, vagy orvosoltatni.
Köszönöm előre is!
 

Comments
AoC
AoC picture

A melegen nemindulás jelenség ismerős F Astrából, ott gyújtótrafó és végfok csere után elmúlt. Egyszerre cseréltem, nem tudom hogy melyik alkatrész volt hibás.

0

lapatnet
lapatnet picture
*

Üdvözlet!

Nem biztos, hogy a gyújtás megy el. Ha az elosztófej és a gyertyakábel biztosan jó, és nem lucskos az olajtól akkor még az is előfordulhat, hogy az injektor becsöpög, vagy nem megfelelő befecskendezési képű és eláztatja a gyertyát. A gyújtáshibát virágpermetezővel provokálhatod, mert a hibás helyen rögtön áthúz  a nedvesség hatására.

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Mintha gyújtáselosztót szokták volna emlegetni.Gondolom gyertyacsere megvolt. Gyújtáskábelt fel lehet cserélni? (nem a sorrendet, csak a kábelt).

0

Akaifan
Akaifan picture

Szia!

Nekünk a 2003-as 1,2 16V 81 LE Fiat Puntó produkált ilyen jelenséget.

Az alsó holtponti főtengely jeladó volt rossz, hőmérséklet függvényében produkálta a hibát, amikor kihűlt akkor jó volt, bemelegedett akkor leállt az autó mintha a gyújtást levettük volna az autóról.

Több szerelőnél is volt, nem tudták mi a gond. Mérték a jeladót és azt mondták nem a jeladó rossz.

Vettem egy ELM327-et és OBD csatlakozón keresztül kiolvastam a hibát, az is a jeladót írta.

A jeladót  mértem, hideg állapotban akkor jó értéket, majd bemelegedett állapotban mikor megállt az autó akkor szakadást.

Akna hiányában, ezt mondtam a szerelőnek és új FACET nevezetű jeladót szerelt be a szerelő, azzal még rosszabb lett a helyzet.

Mérgemben bepasszíroztam magam az autó alá és én kicseréltem az új FACET típust egy eredeti bontott BOSCH gyártmányra, utána megszűnt a hiba.
A FACET-et meg vihettem vissza az autósboltba..amit a szerelő számla nélkül hozott el és úgy építette az autóba..

Üdv!

Norbi

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: itt hamarabb eredményre jutsz

http://nissan.clubforum.hu/welcome.do

Bálint

0