You are here

kingston és sound blaster fejhallgatók forrasztása

23 posts / 0 new
Last post
Carella
Carella picture

Sziasztok. Tudtok módot arra hogy a drága fejhallgatók lakkozott vezetékrendszerét valahogy összeforrasszam újra ha törés volt a kábelben? A sima ón egyszerűen ezeket és más vezetékeket sem nagyon fogja meg. Egyszerűen nem is tapad egyáltalán? Ón és ón között milyen különbségek lehetnek? Hogyan keressem a minőségi ónt ami  minden körülmény közt megtapad? Zsírtalanításra mi a legjobb cucc? Köszi

Comments
josef.48
josef.48 picture
*

Szia !Szerintem elöször probáljál egy szál vékony szines (lakozást)vezeték darabot  a litzéböl  elkülöniteni ,majd egy zsilethez hasonló kés hegyével a lakkot lekaparni.Ha ez sikerült akkor probáld forrasztó ónal  .Ha az ón nem tapad rá akkor ugy jártál mint én,alu litze nem réz.Megirom hogyan jártam el.2-3mm hoszban igyekeztem lekaparni a lakkot,ahogyan is birtam..A litze közepébe egy 5-6mm hosszú 0,3-04mm átméröjü réz drotot nyomtam.Erre rá tekertem vékony réz drotot hogy eltakarja a lekapart litze felületett,majd forrasztó ónal  bevontam.De lehet hogy szerencséd van és  réz ,itt már sokan megirták hogyan járjál el.üdv.Jóska
 

0

mosomedve
mosomedve picture

Szia!
Olvasom a személyes adataidat és ott leírod, hogy mobil, tablet, laptop javításokkal is foglalkozol.Nem is értem, hogy akkor miért fog ki rajtad egy ilyen egyszerű forrasztás! Akkor bele sem merek gondolni, hogy az ilyen finom készülékekben hogyan nézhet ki nálad egy forrasztás.
Csak halkan jegyzem meg, hogy a műszerészek nagy része nem tud forrasztani! Ezt abból vonom le, hogy a hozzám került készülékek javítása során sokszor tapasztalom, hogy valahol márt járt előttem. Még akkor is ha az ügyfél nem mondja.
László

1

Jaca
Jaca picture
****

390 fokos pákahegy, és Eco-solder leadfree ón.
https://youtu.be/OEVUXlG0oLI
Eddig még mind meg tudtam forrasztani, és szerintem az 50-en felül vagyok.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

0

Carella
Carella picture

Most saját nmagamnak válaszolok. Ha ez ilyen egyszerű lenne, akkor nem írtam volna ide. Hiába égetem le a lakkot valamiért az az ón amit használok, nem tapad rá. Akartok egy videót? Ne irkáljatok hülyeségeket nem vagyok fogyatékos. Egyszerűen vettem egy cint amit ha rá akarok a drótra forrasztani, semmiképpen nem tapad meg rajta. Az istennek sem. Tehát...Ón és ón között is lehet különbség? VAlami oka csak van?

0

Reuter
Reuter picture

Szia!
A neked való megoldás: Degufit 3000 forrasztó paszta, meg mindegy milyen forrasztó ón és egy 350-400 fokos páka. De a fő attrakció a Degufit paszta. Nem nagyon olcsó, ha van olyan ismerősöd, aki csőszerelő attól kérhetsz egy csipetnyit, bőven elég lesz neked. Az eredmény 100 %-os lesz, ezt garantálhatom. Vashuzalt is forraszthatsz ezzel, de eredetileg réz víz,-fűtéscsövek összeforrasztásához találták ki. Tartalmaz folyósító és forrasztó anyagot is ( ón ). Én ismerem a problémát, mert nagyon sok fülhallgató zsinórt forrasztottam meg ezzel az anyaggal és mindig tökéletesen sikerült :)
Üdv Reuter

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia Reuter !
Bocs ! De ez nem olyan mintha sósavat használna lágy forrasztáshoz ? A "rézművesek " használják a sósavat , szalmiáksót ,a forrasztáshoz .  Szerintem .

1

Reuter
Reuter picture

Szia Janó!
Nem ez nem olyan :) Ez a megoldás maga, felesleges találgatni, próbálkozni mással, úgysem lesz jó, de ha elhiszed, kb. 100 db fülhallgató zsinórt ezzel forrasztottam meg és egytől-egyig mind jó lett. Itt már nem segít a mérnöki munka, okfejtés sem, mint mondottam vala, ez a MEGOLDÁS. :)
Üdv Reuter

1

tibibalogh520
tibibalogh520 picture
***

Szia Janó!

Ez nem olyan!

1

F-Yoci
F-Yoci picture

Üdv! Manapság sokféle ötvözetet használnak vezetékek alapanyagaként, ami nem forrasztható, préselős csatlakozókhoz van kitalálva. Ugyanúgy sokféle tulajdonságú forrasztóón is létezik. Némelyik vezeték belső éralapanyaga nem forrasztható anyag, néha még mágnesezhető is, és csak a külső felületére visznek fel vékony rétegben forrasztható bevonatot, ami túl magas hőhatásra pikk-pakk leég, vagy kapargatásra lejön, és máris forraszthatatlan a vezeték... Alacsonyabb hőfokon is megkéne próbálni bő folyasztószerrel forrasztani

0

Jaca
Jaca picture
****

Nem elég meleg a pákád. Ón és ón közt is van különbség, kínai szarral csak taknyolni lehet.

0

varga jano
varga jano picture
*****

Bocs ! De nem rezezett alumínium vagy (vas) szénacél a drót ? Ezeket csak egyszer lehet megforrasztani . Szerintem . Talán , ha nem elő ónozod ? Talán úgy ?

0

Jaca
Jaca picture
****

Isten bizony sírok! Néztem Youtube-on tutorial videókat. Öngyújtóval, gyufával égetik a huzal végét, pillanatpákával taknyolják. Pedig csak le kell tenni a drótot, és a pákahegyet odatéve folyamatosan adagolni az ónt, míg le nem ég a lakkozás, és szépen be nem futja. Vagyis gyantás óngömbbe áztatni. Nem kell azt se reszelgetni, de tűzzel égetni. Persze egy 390 fokos páka nem árt.

Navégre, csak találtam egyet, aki Wellerel forraszt:
https://youtu.be/C-PRiNUvPeY?t=95
 

1

zsugori
zsugori picture
***

szia
az nem körbe szövött? és a vezeték csak 01mm a cérnát nem viszi a forrasztó
nagyító vagy mikroszkóp
vagy nem lapos hanem gömbölyű vezeték egy ez egybe ki hajítani
 

1

SzBálint
SzBálint picture
****

sziasztok:50 éves recept
Kalmopyrin tablettára ráfektetni, fölé sok ónnal a jó meleg lapos hegyű páka,  alatta áthúzkodni
Litze forrasztásnál, gitár PU tekercselésnél , mikrofon kivezetés forrasztásnál bevált
Rettentő büdös!!!!!

Bálint

0

Pista47
Pista47 picture

Szia Bálint!
Köszi a leírást! Amikor régen tranzisztoros reflex vevőt készítettem, igen sokat szenvedtem a 20X0.05-ös litze végének tisztításával. Akkor egy pici edénybe kellett alkoholt önteni, meggyújtani, a tisztítandó litze véget a láng fölé tartani. Egy pillanat alatt leégett a szigetelés, ekkor belenyomni az alkoholba, és rögtön elfújni a tüzet.
Mire begyakoroltam a mozdulatokat, addig telt el több idő. Ha akkor azt tudtam volna...
Igaz, mostanában nem fogok tranzisztoros reflex vevőt készíteni, de az ötlet, az örök.

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Simán csak tarts benne egy darabig az ónba a páka hegyén. Leég a lakk, és forrasztható. De az occó kínaiak is ilyenek. 

0

Csaba1002
Csaba1002 picture

Szia! Sima pákával forrasztható, az átlagos forrasztóón is jó. Kicsit rá kell tartani, hogy a lakk leolvadjon, és már fut is a cin rajta. Ha túl kevés lenne a pákahegy hőmérséklete, pisztoly pákát kell használni rézdrót heggyel. Az biztos leszedi.
Csaba.

0

imrus101
imrus101 picture

Hali!
Ezek a fajta sodrott vezetékek olyan lakkal vannak bevonva, amik hő hatására megolvadnak. Egy rendes pákával és gyantás forrasztóónnal simán forrasztható. Mindenképp olyan forrasztóónt válassz, aminek a közepén van folyasztószer. Régen tényleg fenyőgyanta volt bennük, ma már inkább speciális folyasztó, zsírtalanító anyag.
imrus101

0

Edmundson
Edmundson picture
*

Szia!

A lakkozott vezetéket egyik ón sem nedvesíti. Le kell kaparni a lakkot. Gondolom réz vezetékről van szó. Ha nem, akkor ismerni kellene az anyagát.

Üdv.

0

varga jano
varga jano picture
*****

Sziasztok !
Lángba (gyertya ? ) teszed egy pillanatra . Majd rögtön utána kiveszed , és lehűtöd . ( Vizes pzs ? ) Így a lakk leég . A drót ónozható . Szerintem .

0

imrus101
imrus101 picture

Ez a régi litze meg zománcozott huzaloknál működik, de ezeknek a fejhallgató-vezetékeknek a lakkozása már a páka hőjétől leolvad. 

0

Sponsored links