You are here

ESP8266 ESP-01 és NodeMcu környezet programozása

13 posts / 0 new
Last post
Istvan-lab
Istvan-lab picture

Sziasztok

Olyan tanyatagok jelentkezését várom akik dolgoztak már ESP8266-os processzorral.
Vettem pár modult,és ezeket próbálgattam életre kelteni.
Első ránézésre nagyon könnyű, aztán fél nap kínlódás után rájöttem hogy nagyon sok dokumentáció hiányos.
Én szívesen megosztanám veletek az első lépéseket.

Nem mindegy, hogy milyen programozót használsz vagy milyen programmal próbálod meg FLASH-elni az eszközt.
A bele égetett xxx.bin -ek száma jelzi, hogy én kb 50-60x próbálkoztam mire sikerült felélesztenem
(javarészt a tévinformációk miatt).

Jelen pillanatban az ESP8266 a piacon lévő okos eszközök, mondhatni kizárólagos alapja.
Egyszerű, olcsó, kicsi, és viszonylag könnyű programozni annak aki ért hozzá :)

Várom a hozzászólásokat.
István.

Comments
Istvan-lab
Istvan-lab picture

Sziasztok

Azt elfelejtettem mondani, hogy én nem Arduino-zok, nem értek (még) hozzá.
Csupán egyedi eszközként használom.
Most kaptam egy 4 relés változatot az E-bay-ről.
Ehhez van egy külön applikáció, azzal kell beállítani, és egy másik applikációval lehet vezérelni, teljesen más mint a többi modul.

Köszönöm a hozzászólásokat.
Ezt a kamerás modult is majd ki fogom próbálni :)

Üdv. István. 

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia !
Elsőre talán ez (?)
Utána regisztrálni , talán , az oldalra (?)
Vagy...?
http://www.tavir.hu/iot-3-esp8266-standalone

0

Oszi11
Oszi11 picture

Szia!

Pontosan be kell azonosítani a modult a chip nem elég mert a köré épített hardver dönti el hogy hogyan kell programozni.

A programozó legjobb ha egy ehhez hasonló, mert ebben van dtr vonal is ami kell egyes modulokhoz. Csatoltam két képet a két különböző elrendezésről.

Üdv,
    Oszi

0

uniman
uniman picture
***

Hello! 
Figyelni fogom én is a hozzászólásokat...megtetszett az ESP32-CAM modul, de gyenlőre csak forgatom az ujjaim között (és nagyokat pislogom) sad
Azt már sejtem, hogy kelleni fog egy FT232RL FTDI USB-soros adapter hozzá...

 

0

Billentyűs
Billentyűs picture

     Szia Uniman!
Ha össze van állítva a 2 egység, csatlakoztatod a sz. géphez usb-n. A CH340 drivert ellenőrzöd, van-e, jó-e a driver. win10 esetén a tálca, start menü, jobb gomb, eszközkezelő megnyitás. A portoknál ne legyen felkiáltó jel. Ha van, frissíteni kell a NET-en a drivert.      Az arduinonál 1.8.10. a legfrissebb változat. Telepítés után megnyitás A fájl menüben ki lehet választani a későbbi letöltések helyét. A lényeg, a felhasználók, rendszergazda, választott mappa. Az arduino ad mappát, amit lehet módosítani. A lap alján a további alaplap kezelők sorba esp32- höz be kell írni a következő karaktereket. / melléklet / Sajnos nem lehet másolással-beillesztéssel csinálni, én csak kézzel tudtam beírni a karaktereket. A végén OK. Elmegyünk ezután az eszközök menü, alaplap, alaplap kezelő pontra. Megnyitjuk, a táblázat keresőjébe beírjuk az ESP32cam. -ot. Ha idáig mindent rendben csináltunk kiadja a letölteni való illesztőprogramot, amit letölthetünk. 
Ennyit most.

       Üdv billentyüs

0

Billentyűs
Billentyűs picture

    Szia Uniman!
Az első lépés, kell beszerezni vezetékeket, kísérleti alaplapot, amelyre felhelyezed a 32-tőt, soros/ USB eszközöket. Gyorsabban elérhető a Vaterán ilyen, de külföldről is lehet rendelni. A kábelekben van 2x csapos, 2x hüvelyes, hibrid. Attól függ, mihez akarod kapcsolni a vezetéket, ezek közül választatsz. A kísérleti alaplap a méretétől függően 1 vagy több elválasztó csíkkal rendelkezik. Így az ESP-t be lehet dugaszolni a lapba, nem lesz rövidzár a 2 tüskesor között. Utána a mellékletben küldött összeállítást kell létrehozni. Ennyit most, ha érdekel, majd folytatom tovább a lépéseket

           üdv.

0

uniman
uniman picture
***

Hello Billentyűs!
Köszi, figyelem a hozzászólásaidat. Mostanra végre előkerült az eredeti Nokia CA-42 USB kábelem. Remélem ez is megfelelő a programozásához, bár lehet a Win7 (x32) pont ezt nem "csípi"....?
Üdv.: Uniman

0

Billentyűs
Billentyűs picture

    Szia Uniman!

Küldök képeket az esp32-ről, a soros/usb konverterről, a vezetékezésről. A Vaterán, Ali expressen, Bangoodon beszerzed azt a néhány kelléket. A sz. gépbe becsatlakoztatod az USB konvertert, folytatod a leírás szerint. Nem kell az a kábel, amelynek a képét feltetted. A 2. részben lehet eljutni a cam. kiválasztásához az arduino programban. Innen még van folytatás, web szervert kell létrehozni. Majd folytatom a leírást. Ha meg vannak a szükséges dolgok, rákérdezhetsz, hogyan tovább.
            üdv.

      Billentyűs

0

Billentyűs
Billentyűs picture

    Hello Uniman!

Megnyitottam a Nokia oldalt. Itt látom, ez nem csak 1 kábel, olyan, mint az USB/soros átalakító, úgyhogy megfelel a célnak. Amúgy, amit ajánlottam, az is 5-800 Ft-ba kerül. A Win7 is jó az arduinóhoz. 

    üdv.
 

0

Istvan-lab
Istvan-lab picture

Szia

Én egy CH340T -t panelt vettem, mert abba bele lehet tenni az apró ESP-01-et.
"USB to ESP8266 Serial Module TTL Wifi ESP-01 CH340G Developent Board Adapter"

Ezt az "NodeMCU-PyFlasher-4.0-x86.exe" programmal tudom kezelni.
Ez a legajánlottabb és a legegyszerűbb, ezt aláírom.

István.

0

proba
proba picture

Nekem az arduino keretrendszer + egy USB-soros átalakító is egyszerűnek tűnik. Gondolom ami periféria arduinóval működik, azt ehhez is be tudja fordítani, nem kell nulláról kezdeni. A sebesség lehet hagy némi kívánni valót maga után, de játéknak jó.  

0

proba
proba picture

https://www.allaboutcircuits.com/projects/flashing-the-ESP-01-firmware-to-SDK-v2.0.0-is-easier-now/ összekötés után ARDUINO keretrendszerrel programozható, mint egy arduino. Annyi hogy beégetéskor nyomkodni kell a gombokat, de nem vészes az időzítés. 

0

Sponsored links