You are here

CLATRONIC kenyérsütő szétszerelés

20 posts / 0 new
Last post
multifilter
multifilter picture

Üdvözlök Mindenkit! A lányom elhozott egy CIATRONIC német nyelvű kenyérsütőt azzal a hibával, hogy nem dagaszt. Gondoltam, megnézem. de hozzá sem tudok szagolni. Hogy kell ezt szétszedni? Az alján van négy gumiláb, gondoltam, az alatt vannak csavarok. Egyet kihúztam, vissza sem tudom tenni. Egyáltalán hogy rakták ezt össze? Tudna valaki segíteni?

Átírtam!

Comments
Joe
Joe picture

Szia! 

Nem is tudod szétszedni amíg a keverőlapátot ki nem veszed! Azért nem tudod kivenni mert a tészta miatt össze van ragadva a házzal. Önts bele vizet, áztasd, amíg a lapátot le nem bírod húzni. Sok türelmet hozzá! Én azóta mindig lehúzom a lapátot, külön mosom el, és az edényt is.

(Ezt a Hobbielektronikán olvastam.)
 

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia:ha 520 mm korul mered, akkor 

orczy.com,   3M519 szamon keresd

Balint
 

0

yohnsee
yohnsee picture

Szia, 
Nemrégen pont ilyet javítottam hugoméknak. Az alsó bordásszíj elszakadt, feltekerte magára. Kettő van belőlük, egy kisebb és egy nagyobb. Én mindkettőt cseréltem, mert úgy ítéltem meg, hogy ami nem szakadt, az is jócskán el van öregedve. Nagyon egyszerű kicserélni, viszont egy kis trükk kell a motor tengelyénél, hogy az új szíjat ne "gyalogolja le" ilyen könnyen. Megjavítottam, majd egy hét használat után visszajött, mert testzárlatos lett a fűtőszál. Nem mondom, hogy te is ilyen peches leszel, mint én, de a fenti 3 alkatrész közel 10e ft. Ha előre tudom, akkor lehet, máshogy mérlegelek. 

1

Joe
Joe picture

Hasonló kort értek meg, hasonló gyártótól, érdemes mind a kettőt cserélni, mert két hét múlva kezdheted elölről a másik miatt. 

0

multifilter
multifilter picture

Szia!
A fogasszíj gumi összetevője két centis darabokban, a cordja a motor tengelyre feltekeredve. Meg tudnád írni a méretét, fajtáját?
Más probléma is lesz, ugyanis szétszerelés előtt bekapcsoltam, és nem ment a motor.

0

yohnsee
yohnsee picture

Szia, amikor én kerestem méret, fogkiosztás, hossz alapján, sehol nem találtam. De van egy honlap, ami pont ezekhez valót árul, típus alapján. http://kenyersuto-alkatreszek.netlap.info/
A motor csak dagasztásnál kell induljon, de ha lehúzod az alaplapról, akkor külső áramforrásról kipróbálhatod. Egyébként a 3. vagy 4. program a kurz (rövid), ott kicsi előfűtés, majd indul a keverés 1-2 percen belül. 

0

multifilter
multifilter picture

Köszönöm, már megrendeltem a szíjat. A motort is kipróbáltam.

0

zsugori
zsugori picture
***

szia
a motor nem is fog menni majd csak fél-egy óra múlva
hosszbordás v keresztbordás meg spárga lemérni

1

multifilter
multifilter picture

Köszönöm!

0

thomas123
thomas123 picture

Szia!
én itt vettem szíjat, de a méret kellene:
http://szepsegaruhaz.hu/index.php?cPath=116_146_113_164
A 3. oldalon ír Clatronic-ot is!!
 

0

thomas123
thomas123 picture

Szia!
Szerintem ezeket nem ember tervezte!! Ezt a típust nem ismerem, de párat már szétszedtem. Ha ez is olyan.... egy idióta megoldás. Az üstöt kivéve belül lesznek kis 3-as csavarok alul, azokat vedd ki, a fűtőszálnál is, és oldalt fogja egy a hőérzékelőt is. Utána a felső műanyag rész leemelhető, alul körben pattintós. Óvatosan emeld, a gombsoron a vezeték még fogja egy csatival, a főpanel az alaplapon lesz. Utána ott lesz előtted az alsó műanyag lap, amire az egész mechanika rá van csavarozva. Ezt is le kell venned, mert alatta van az ékszíj. Ha a sajátom lenne, tuti vágnák egy szerelőnyílást az aljára...

2

multifilter
multifilter picture

Köszi, Thomas! A belső-alsó csavarok között több olyan van. ami annyira szoros, hogy inkább megfordul benne a csavarhúzó.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia:berozsdásodnak.
Ilyenkor megoldás egy-egy csepp csavarlazító és a csavarfejen a csavarhúzó végének megütögetése vagy/és szúrólángos melegítés(öngyújtó)

Bálint

0

zsugori
zsugori picture
***

0

multifilter
multifilter picture

Szia! CLATRONIC BBA 2865.

0

Inhouse
Inhouse picture

Szia! Átírnád a címben is azt az egy elírt betűt? CIA...->CLA

0

multifilter
multifilter picture

Szia!
Sajnos a címben szerkeszteni csak 48 órán belül lehet. A  készülékről olvasás után írtam tévesen, bocs...
 

0

uniman
uniman picture
***

---

0

zsugori
zsugori picture
***

kb
2

méret
KH1170 ,KH1171

80s3m519
1. méret    3mm fogtáv
                519mm hossz
                8mm széles
80s3m420
2  méret    3mm
                420mm
                8mm
 

0

Sponsored links