You are here

Canon PIXMA iP7250 nyomtató B200-as hibakódot ír ki a PC-n és 10-et villog az előlapi LED.

13 posts / 0 new
Last post
Edmundson
Edmundson picture
*

Sziasztok!

A fenti nyomtató bekapcsolás után megcsinálja az öntesztet majd B200 hibakódot ír ki. A fehér-narancs LED felváltva 10-et villog az előlapon. Fórumokat olvasgatva fejtisztítást (mosást) javasolnak. SM-et nem találtam hozzá, de egy hasonló sorozatnál azt írják, hogy: VH monitor error The print head voltage is abnormal.

Találkozott valaki ilyen hibával. Azt sem tudom, mit mérjek, hogy eldöntsem hol a hiba. Nem szívesen áztatgatnám a fejet ha nem muszáj.

Üdv.

Comments
PushyG
PushyG picture

Üdv!

Mint exCanonos mondom neked: Ez nem élettartam vége hibaüzenet. Ez fejhőmérséklet hiba, azaz a fej túlhevül és ezt jelzi ki. Ez nagy valószínűséggel azért történt, mert utángyártott/utántöltött tintával használtad (szélsőséges esetben egyetlen alkalom is elég), és szétmarta a fej belsejét, zárlatot okozott (a fej teljes mértékben chip-technológiával készül).
Ha sokat erőlteted, akkor a zárlat olyan részekre is kiterjed, ami kiégeti a nyomtató elektronikáját is, és akkor a drága fejcsere sem segít.
És élettartam: A nyomtatóban a fejtisztítás tintát használ, ez a hulladék tinta. Ezt egy impregnált szivacsos anyagban gyűjti. Ennek az állapotát figyeli (igen, számolja, mert másképp egy itatóst nem lehet). Ha 95%-on van, figyelmeztet, de enged tovább nyomtatni. Ha megtelt, tiltja a nyomtatást. Ha nem ezt tenné, akkor egy idő múlva kifolyna a nyomtatóból a hulladék tinta.
Lehet reszetelni. régebbi készülékeknél nyomógomb kombinációkkal szerviz módban. Újabbaknál szerviz szoftverrel (nem nyilvános). Egyébként sajnos már nem lehet gyűjtőt cserélni, mert nem is lehet rendelni, csak a komplett mechanikát. Ez utóbbi gáz, de a világ ebbe az irányba megy. A Canon védelmére legyen mondva, az utolsók között volt, akik még alkatrész szinten javítottak.
A HP már régen újáépített cserekészülékkel oldotta meg a javítást, amíg a Canon még mindig vaskos szervizmanuált adott ki, és biztosította az alkatrészeket.
Ez ma már nincs így sajnos.
Ettől függetlenül láttam olyan megoldásokat, amik a gyors tönkremenetelt szolgálták, vagy a javítási szándék kizárásával készültek, ez tagadhatatlan. De azt határozottan cáfolom, hogy a készülék kiszámolja meddig működhet.
Pontosan a ki/be kapcsolásokhoz kötődő tisztítások "nyírják ki" a nyomtatókat. Ha sokszor van ki/be kapcsolva, néha-néha 1-1 oldalt nyomtatgatva, az gyorsan telíti a hulladéktinta gyűjtőt.
Ha viszont rendszeresen és sok oldalt nyomtatsz folyamatosan, akkor bizony megdöbbentően sokat lehet nyomtatni a legkisebb kategóriájú készülékkel is. Eredeti tintával.

Gábor

1

Edmundson
Edmundson picture
*

Szia!

Köszönöm az infót. Valóban ugy. patron van benne. Megy vissza a feladónak.

Azért vicces, hogy van benne egy jó táp, egy jó vezérlő elektronika és egy vagy több léptetőmotor ami így e hulladékká válik, miközben hibátlan. Ez van.
Amúgy nem igazán értem a nyomtató gyártók üzletpolitikáját. Én szívesebben vennék olyan nyomtatót 50 vagy 100 ezerért amihez olcsó a patron és a fej. Mint az, hogy 20-25e a nyomtató és kb. ennyi egy patron készlet is és egy fej is. Lassan ott tartunk, hogy ha kifogy a gyári patron olcsóbb új nyomtatót venni mint patront.

Üdv.

0

hifista
hifista picture

Helló!
Ez bizony úgy van, hogy a nagy verseny miatt, akár a bekerülési ár alatt- tehát veszteséggel - is odaadják a nyomtatót a gyártók, aztán majd a patronokon behozzák az elején elszenvedett veszteséget. Ezért olyan drága az eredeti patron. Sőt azt is szeretik játszani, hogy az eladáskor csak "demo" patron van bennük- vagyis sokkal kevesebb benne a festék. Aztán amikor már a kedves vevő benne van a mókuskerékben, csak rászánja magát, hogy megvegye a drága patront. Ezért akkora üzlet az utángyártott patron, hiszen úgy is van rajta haszon, hogy sokkal olcsóbb, mint az eredeti. Nagy tételben pedig hatalmas pénzről van szó.
Hifista.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: papírtovábbító hibás multifunkciós nyomtatóm van eladó(5 eFt)
(30 eFt-ért cserélnék a szervízben)

, típusa MG5650
Nem tudom, használható-e csereként a benne levő fej

Bálint

0

PushyG
PushyG picture

Üdv!

Elvileg ugyan az a fej van bennük (qy6-0082)

Gábor

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
Ezt találtam hozzá:

B200 – Ez P10 néven is megjelenhet, vagy előfordulhat, hogy a narancs és zöld jelzőfény 10-szer felvillan
Leírás
A B200 olyan szolgáltatási hiba, amelyet a nyomtató vagy a nyomtatófej hardverének meghibásodása okozhat.
Felbontás

A B200 hiba kijavítását a legtöbb esetben a Canon hivatalos szervizközpontjainak egyikében szükséges elvégezni, mielőtt azonban nyomtatóját szervizbe küldené, a hiba megoldásának megkísérléséhez hajtsa végre a következő lépéseket:

  1. Kapcsolja ki a nyomtatót
  2. Csatlakoztassa le a tápkábelt
  3. Nyissa fel a nyomtató fedelét
  4. Ellenőrizze, hogy lát-e narancssárga szalagot vagy fehér hungarocellt, és ha igen, távolítsa el
  5. Ellenőrizze, hogy nem lát-e idegen tárgyat (például gémkapcsot) a nyomtatóban, és szükség esetén távolítsa el
  6. Csukja le a fedelet
  7. Csatlakoztassa újra, és kapcsolja be a készüléket

Ha a hibaüzenet továbbra is megjelenik, a nyomtatót hivatalos szervizközpontba kell vinni.

Ha a nyomtatóra még van érvényes garancia (általában a vásárlástól számított egy évig), és a szükséges igazoló dokumentumokat magával hozza, a nyomtatót garanciálisan, azaz ingyenesen megjavítjuk.

Amennyiben a garancia már lejárt, a javítást csak díj ellenében végezzük el.

Az Önhöz legközelebbi szervizközpont adatait interaktív szervizközpont-keresőnk segítségével találhatja meg.

Amennyiben PIXMA PRO-1 készülékkel rendelkezik, lépjen velünk kapcsolatba közvetlenül, mivel lehetséges, hogy helyszíni szervizelésre jogosult.

Remélem segít.
Kalex

0

Edmundson
Edmundson picture
*

Szia!

Köszi, de már nem garos. A fej csere többe kerül mint egy új nyomtató ezért vagy meg tudom oldani vagy kuka.
Nincs benne idegen tárgy és beleszakadt papír maradék sem. Van olyan eset, hogy az önteszt után rögtön kiírja a hibát, de van hogy nem és látszólag minden rendben. Ilyenkor kijelzi a tintaszintet is. Viszont amint nyomtatni akarok megmozgatja a fejet és jön a B200 hiba. Gondoltam megnézem a tápot, hátha látok benne vizuális hibát, de még a szétszedése is egy rémálom.

Üdv.

0

perlaci
perlaci picture

Szia.
Sajnos ez a hiba nem javítható.
Léteznek ugyan hibakód törlő programok de csak a régebbi gépeknél működnek. A hiba oka, hogy elérte a fej a gyári működési határt. Ezért ha parancs megy ki rá akkor a benne levő okosság tiltakozik. Sajnos már nem átírhatók ezek mert "beégnek" a hibakódok.
Üdv Laci

0

Edmundson
Edmundson picture
*

Szia,

Én is ettől tartok. Átmostam a fejet meleg vízzel, szépen át is folyik rajta, nincs eldugulva. A hiba viszont megmaradt. Ha valóban csak a számláló miatt tilt le az nagy kicseszés. Na ezt kellene jogilag szankcionálni.

Üdv.

0

hornyakferi
hornyakferi picture

Kicsit régi a téma, de hasonló problémát próbálok éppen megoldani, és túrom a netet. A B200 hibának több oka is lehet, időnként javítható, időnként a nyomtató részlegesen haználható.
Lengyel és orosz kollégák kitaláltak egy hibakeresési módszert, amivel legalább azt meg lehet tudni, a fej-e a ludas, ha igen, hol, hogyan, és akkor mit lehet tenni. Nem pontosan IP7250, de  a lényeg benne van.
Szóval nem biztos, hogy számláló miatt tilt le.
 

0

SzBálint
SzBálint picture
****

0

hornyakferi
hornyakferi picture

Jók ezek a tisztítós posztok. Néha segít is az alapos fejtiisztítás, szerencsére.

Sajnos azonban ha egy vagy több fúvóka zárlatos, akkor marad a B200 ...

Aki már túl van az ilyen tisztításokon, és még mindig B200-at kap, marad a hibakeresés, és jó esetben egy részben javítható nyomtató, ami csak FF-ben vagy csak színesben, de még használható

0

Sponsored links