You are here

Monitor dugasztáp vezeték hosszabbítás

7 posts / 0 new
Last post
Imre
Imre picture

Sziasztok!

Egy, pontosabban 2 db monitor dugasztáp (19V 1,3A-es) vezetékének 10m-el való meghosszabbítására lenne igény. Kérném a véleményeteket, esetleg tapasztalataitokat, hogy ha sima 2x0,7-es vezetékkel meghosszabbítom, nem lesz-e belőle probléma. Elég-e ez a keresztmetszet (Ohm törvényét ismerem), illetve ilyen hosszon nem okoz-e gondot, hogy ha nem árnyékolt a vezeték?
Előre is köszönöm a válaszokat.

Imre

Comments
Shizo
Shizo picture
**

Szia!
Itt egy online kalkulator (20m vezeteket szamolj)
http://skory.gylcomp.hu/tablazatok/huzal.html

0

Atis57
Atis57 picture

Szia!
 Én meg nem toldanék,hanem 1,5mm sodrott  vezetékből csinálnám az egészet . A 2 erett összesodornám --ilyenkor álltalában  az árnyékolás sem kell.

Persze jobb lenne a 230V-t hosszabbitani --de hát a "kedves megrendelő ehhez is jobban ért " ? 

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

A monitor elé a vezetékbe én tennék egy nagyobb tekercset, egy elkót, meg egy kerámia kondenzátort egy dobozba, vagy zsugorcsőbe. 
Üdv: Jácint

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: a hálózatot hosszabbítsd meg

Bálint

2

Imre
Imre picture

Természetesen elsőre én is ezt javasoltam, pl. egy lengő dugaljjal, de állítólag ez nem jöhet szóba, mert nem fér el ott, ahol a kábeleket el akarják vezetni. A helyszínt nem ismerem, hozzám csak az adaptert hozták, hogy hosszabbítsam meg a vezetékét. Ugye, ahogy írtam, dugasztápról van szó, így a betáp meghosszabbítás nem jöhet szóba. Hát, így lesz egy látszólag egyszerű esetből dilemma.

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!

1. Azt írod Ohm törvényét ismered. Akkor mi a kérdés? Te is kiszámolhatod, hogy ezen a szakaszon mekkora a feszültségesés, és azt bevállalod-e.
2. Az árnyékolt táp nem viccből van alkalmazva. Személy szerint én azzal hosszabbítanám meg.

Kalex

3