You are here

Utángyártott toner használata - akkor most kockázatos ?

17 posts / 0 new
Last post
clarke2001
clarke2001 picture

Kedves Kollégák !

A lézernyomtatók sokszor meglepően olcsó eladási ára és a tonerkazetták durván magas ára közötti összefüggést ismerjük. Az utángyártott tonerektől azzal próbál elijeszteni az eredeti gyártó, hogy ha a chip nem eredeti, akkor így-úgy tönkremegy a nyomtató stb. Pedig meglehetően nagy körben gyártanak és forgalmaznak jóval olcsóbb utángyártott tonereket - legálisan.

A konkrét típus jelen esetben: https://store.hp.com/us/en/pdp/hp-laserjet-pro-m15w-printer

Az eladó nyomatékosan lebeszélt minket arról (még nem vettük meg), hogy utángyártott tonert használjunk hozzá, a fenti okokra hivatkozva.

Kérdesem az volna, hogy akkor mi az igazság ?

Köszönöm

Köszönöm az eddigi válaszokat, pontosításként idézem a gyártói szöveget:

Dynamic security enabled printer. Only intended to be used with cartridges using an HP original chip. Cartridges using a non-HP chip may not work, and those that work today may not work in the future.
http://www.hp.com/go/learnaboutsupplies

Tehát azok a nyomtatók, tapasztalatok érdekesek, amelyeknél ez a "Dynamic security" érvényes.

Comments
gbenyov
gbenyov picture

Hello clarke2001!

Nem hiszem, hogy most már (hogy mindent elolvastál) el tudod dönteni mit csinálj.
És mégis eldönthető a dolog a Te számodra is, mert:
1. Olcsót akarsz? Akkor egyértelmű, hogy vegyél egy könnyen számodra elérhető helyen, egy utángyártottat úgy, hogy ne Indiába kelljen visszamenned, ha valami gondod van vele és cserélned kell. Azt is tanácsolom, hogy minimum egy "sajtcédula" legyen hozzá, ha nem is kérsz egy szépen nyomtatott A4-es lapot hozzá. Mindig ugyanoda menj vissza, hogy megismerjétek egymást az eladóval.
2. Sok pénzt keresel a nyomtatásaiddal? Ne spórolj, és vedd meg az eredeti gyártó, eredeti garanciális tonerjét. Csak ezek a tuti megbízható termékek.
3. Maximálisan profi nyomatra van szükséged? Ne spórolj ekkor sem, és vedd meg az eredeti gyártó, eredeti garanciális tonerjét. Csak ezek a tuti megbízható termékek.
(20 évvel ezelőtti HP Inkjet színes fotóim vannak, eredeti HP patronnal készítve. Tökéletes a színűk ma is. A 20 éves színes fotók már picit lilulnak!)
 

0

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

Én simán betettem a 3500 Ft-os noname utángyártott tonereket a HP CP1525-be, tökéletesen működik vele, attól eltekintve, hogy a konfigurációs felületén kiírta, hogy nem eredeti hp toner. No és? Tudom. Én vettem. :-) De ezen túl nem kelletlenkedik, számolja a már kinyomtatott lapokat, mutatja kb. mennyi festék van benne stb.

Őszintén szólva azon sem csodálkoznék, hogyha kiderülne, hogy az "eredeti" HP tonereket ugyanez a gyár gyártja, csak más matricát meg más chipet tesznek bele. 

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Üdv! Én főként a Samsungokról tudok nyilatkozni, mivel garanciában pár évig javítottam őket. Előírás volt, hogy mindent dokumentálnunk kellett, amikor bekerült a nyomtató, utányártott tonerrel át sem vehettük, vagy ha bebizonyosodott, hogy az okozott kárt a készülékben, simán megkellett vonni a garanciát. Az utángyártott tonereket nem lehet egy kalap alá venni, több részre kell osztani, vannak jó minőségű utángyártottak, és vannak nagyon hitványak, ami a usernek nembiztos, hogy feltűnik, melyiket is kapta. Én kb 30-40%-ban találkoztam gyenge minőségű, nyikorgós-szorulós utángyártottakkal, néha még a nyomtató mechanikáját is tönkretették, meghajtó fogaskereket lenyúzták...  Jobbik esetben csak halványan, vagy csíkosan nyomtattak...

0

PushyG
PushyG picture

Üdv!

ExCanonosként mondom: Az utántöltött- utángyártott tonerekkel 1 baj lehet (a nem minőségi por nyomtatási minőségén túl). A kazetta nem csak port, hanem fényérzékeny hengert (pl. OPC), tisztító pengéket, hulladék toner gyűjtő tartályt is tartalmaz (többnyire).
Amikor a hulladék túlfolyik, mert vagy elkopott a lehúzó penge, és/vagy telítődött a tartály, na akkor telehánnyja a készülék belsejét a tonerrel. Az meg nem tesz jót az elektronikának, meg a csapágyazott alkatrészeknek, meg a fogaskerekeknek, ilyesmi...
A chipeknek az a célja, hogy egy kazetta test, a benne lévő forgó-morgó alkatrészekkel csak egyszer legyen használva a tökéletes élmény érdekében. Ja meg a profit, amit a készülék vásárlási ára nem biztosít, azt a kellék árával szerettetné megfizettetni.
Én személy szerint nem látom akadályát a lézer nyomtatóknál az újratöltött/utángyártott használatának, ha az ésszel van csinálva. (Tintásnál viszont kifejezetten ellene vagyok.)
Ha 2-3-szor után töltesz magadnak egy gyári kazettát, vagy minőségi utángyártottat veszel, azzal nem lesz semmi gond.

Gábor

1

pika75
pika75 picture

Szia. A hozzaszolasok eddig regebbi gyartasu nyomtatokrol szoltak. Ezeknel nem divatos a firmware frissites es az ezzel jaro macera. A HP nyomtatoi eddig nem voltak kihegyezve a firmware frissitesre, gond nelkul lehet hasznalni utangyartott tonereket. A nyomtato ettol nem karosodik, nincs ahogy karosodjon. Ha viszont a nyomtato meghibasodik garanciaidon belul es nem gondolsz arra, hogy egy eredeti tonert tegyel bele amikor visszaviszed az eladohoz, a HP a nyakadba varrja a javitasi koltsegeket arra hivatkozva, hogy kampatibilis tonert hasznaltal, meg akkor is, ha a hibanak es a tonernek semmi koze egymashoz. Ezt adott esetben ne felejtsd el. Samsungeknal teljesen maskepp all a helyzet, mint minden Samsung termeknel, a nyomtatoknal is oriasi hangsulyt kap a firmware. Ok ezzel lovik ki a kompatibilis tonerek hasznalatat. Ha barmi modon, barmi oknal fogva frissul a nyomtato firmware-ja, onnantol kezdve csak eredeti tonert fogad el. Nem egy ilyen esetet tudok. Tehat a HP-t tudom ajanlani, a Canont meg inkabb, mert ugyanaz mint a HP, csak olcsobb. Udv.

0

snpeter
snpeter picture

A Samsung nyomtató üzletága már a HP tulajdona.
A HP is csinálja firmware mókát, azokat is lehet elfelejteni. Workforce sorozat frissítés után nem fogadta el pár hónapja az addig üzemelő patronokat. Első dolog netre engedés előtt Firmware frissítés tiltása a nyomtatónál, a gép amiről végezzük a tiltást (ha nincs kijelző a nyomtatón) sem lehet neten, ha nem eredetivel szeretnénk használni majd. 
Pedig ezért már megbüntették egyszer a HP-ét...

0

lizakl
lizakl picture
*****

Kompatibilis és mégsem használható?

0

lizakl
lizakl picture
*****

Szia! Én még mindig az eredeti tonert használom, de harmadszor utántöltve! Nyomtatóm HP2100. Régi, de még mindig hibátlanul nyomtat! Az utántöltés ára 6000 Ft, de hatalmas toner, kb 10000 oldalt lehet vele kinyomtatni!
Üdv: lizakl

0

Csaba1002
Csaba1002 picture

Szia!
Most vettem a Samsung ML-1665 nyomtatómhoz a számtech boltban egy utángyártottat, tökéletesen viselkedik, semmi eltérés a gyárihoz képest. Többször ki-be kellett kapcsolni, majd ki-be dugni az USB csatlakozót, aztán felismerte, ettől kezdve tökéletes. A gyári 18000Ft lett volna, az utángyártott 10000Ft.
Csaba

0

uniman
uniman picture
***

Számoljunk!: Egy 21 ezres printer esetében mekkora kár érhetne, ha a 16 ezres eredeti toner helyett az 5-8 ezres utángyártott tonert használsz ? Még, ha igaza is lenne a kereskedőnek, de csak "kamuzik", próbálja a tudatlan vásárlókat a gyár utasításainak megfelelően befolyásolni. angry

0

formasu
formasu picture
*

Szia!

Nekem Samsung nyomtatóm van, és amikor kifogyott az eredeti, vettem bele utángyártottat. Semmi gond nem volt vele, de egy idő után valami megsérülhetett a hengeren /? vagy máshol/ és húzott egy csíkot nyomtatáskor.  Utána vettem egy másik szintén utángyártottat, /talán 4-5 eFt-ért/ és azt már jó ideje hibátlanul használom.

0

rainbow555
rainbow555 picture

Szia!

Nemrég vettem utángyártottat hasonló nyomtatóba (HP LaserJet Pro M102w), tökéletesen működik, nem tartok tőle, hogy gond lesz. 10-15eFt-ért megvettem volna a gyárit, de 25-öt már sokalltam.

Üdv.

0

AzzA
AzzA picture
*

Az a boltos, aki 40eFt-os tonert árul,nyilván lebeszél az olcsóbbról. laugh
Nyomtatás minőségi eltérések lehetnek, de a nyomtató nem károsodik.
Nem reprezentetiv, de valószinűleg a házi nyomtatók több mint fele nem eredeti tonerrel működik.

0

steiner
steiner picture

Szia ! Sohasem használtam eredeti tonert csak utángyártottat régi HP1010-es nyomtatómhoz,eddig sohasem volt ezzel gondom !

0

bluemoon
bluemoon picture

Szevasztok

akkor én is megosztom tapasztalataimat a fenevadakkal kapcsolatban. A cégünk olyan irodai tevékenységgel bír ahol sok a nyomtatás. Több nyomtató és fénymásoló is van az "office"-ben. Amikor még kezdtünk vásároltam 1 HP6MP-t. Elképesztö minőségben nyomtatott és akkor töltettük utánna amig tönkre nem ment az OPC stb. Gyorsan helyettesítettem egy LJ1018-val amely elképesztően bírta az irodai strapát habár nem erre szánták. Utántöltéssel semi gond, nyikorgott már nyegergett, nyögte is már a munkaidőt, de a titkárságon semmi áron nem akartak másikat. Mindegy, vásároltam 1 hasznát IR1018-as canont azzal, hogy használható lesz mint nyomtató, scanner és fénymásoló. Na, a fénymásolásson kívűl semmi képpen nem tudtam megindítani W7-sel a nyomtatást de legalább hibátlanúl másol ezzel részben tehermentesíti a már elég koros de köszönve a rendszeres karbantartásnak, hibátlanúl működő canon GP225-öt (a GP6020-at odaajándékoztam a szervizesnek. Működött de a billentyűzete menthetelenűl szétesett, széthullott). Mivel a scannerre is nagy szükség volt a titkárnő munkaasztalán már nem volt hely vásároltam 1 multifunkciós HP-t, avagy samsungot mert az most az. Na ezzel kezdődtek a trükközések a tonerrel, persze csippes. 1 év tapasztalatom azt mondja, hogy mivel az eredeti eszement drága, mindig utángyártott van benne. A következő 3 eset van most játékban. Jelzi, hogy kifogyott a por habár még  bőven van benne, amúgy az eredetivel is ezt csinálja. A második, nem jelzi, hogy üres, szóval a csippbe írt oldalszámot nem nyomta ki de már halovány és csíkos a nyomtatás. A 3. az az eset, amikor a csipp hibás benne, és én csomagoltam ki. Rájöttem, hogy ha 1 olyanbol amely nem jelzi, hogy üres de pocsékan nyomtat áttszerelem a csippet amelyben az hibás, akkor megy, mig "üresset" nem jelez. Amikor megtagadja a további nyomtatást kiveszem a kazettát, visszateszem és tovább nyomtat (ez az eset áll most fent). 
Saját szükségleteimre, kapcs rajz nyomtatása, toner transfer PCB készítésére vásároltam apró pénzért megint 1 HP6MP-t amelyhez bagóért beszereztem 3 drb bontatlan csomagolású eredeti tonerkazettát és a műhelyem résszére ez a legjobb megoldás (valami miatt a toner trasfer legjobban sikerűl HP nyomtatóval eredeti tonerrel).
A fickónak elmondtam a tapasztalataimat a külömböző gyártmányú klónokrol, van amely kifogytam jelez de még van benne, olyan is amelyet nem ismer fel a nyomtató és olyan is amelyböl kispórolták a port és már vészjelzés előtt kiürűl. E miatt kértem itt a kolegáktlol tanácsot a lenyomtatott oldalszámokat hogyan lehet megtudni, ami utánna sikerűlt is amelyböl kiderűl melyik tonerrel mennyit lehet nyomtatni.
A fickó szerint most a nyomtató tonerekkel azt találták ki, hogy ha a nyomtatót pl szerbiában vásároltad akkor nem fogadja el a kazettát, habár eredeti, ha pl németországban vásároltad, ahol olcsóbb. A beteg ész aki kitakálta a DVD-k zónásítását eldta az ötletet a nyomtató gyártóknak is (köszönjük Emese). Már unom az egész számítástehnikát meg a perifériákat habár, annó, meg voltam szállva vele (1983 ban szereltem össze a ZX81-est amelyt Londonbol rendeltem alkatrészekben, 99 font, és a munkahelyen raktam össze). 
Pofátlan gazemberség hogy a TV-ék, mobilok, nyomtatók és az fene tudja még milyen műszaki cikkek elévülése fantasztikusan rövid idő alatt történik.
üdvözletem az ET csapatának és mindekinek aki menti a még menthetőt, hogy minnél kevesebb elekt hulladék termelődjön, habár ez már elveszített csata
 

3

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Szia,

Köszönjük, hogy megosztottad a tapasztalataidat. Én egy kis egyszerű Xerox lézernyomtatót használok otthonra, heti 1-10 oldal nyomtatására. Így egy kazetta évekig is elég. Persze bennem is mocorog a spórolhatnék, ezért amikor legutóbb kifogyott, vettem egy utángyártottat. Nem a kifogyottat töltettem újra. Ahol vettem, ott megnyugtattak, hogy a nyomtató fel fogja ismerni, úgy is lett.
Szóval aki sokat nyomtat, annak esetleg megéri utángyártott, vagy akár utántöltött kazettát venni, de csak garanciával. Vagyis ha nem jó, vegyék vissza. Nyilván nem fél év használat után.
A másik tapasztalatom az utántöltött tintapatronokkal van (Canon inkjet). Az utántöltött azt jelzi, hogy kifogyott a tinta, ezt a hibaüzenetet el lehet nyomni. De a színek pocsékak. Az eredeti szép élénk, az utántöltött fakó.

Üdv, lcsaszar

0

Sponsored links