You are here

Páramentesítő vásárlás. De milyet is???

24 posts / 0 new
Last post
szoke
szoke picture

Sziasztok!

Tanácsotokat szeretném kérni páramentesítő vásárlásával kapcsolatban.
Nem vagyok jártas ebben a témában, ezért kérném a tanácsotokat, hogy milyet érdemes venni?
Mire kell figyelni?
Néztem egy párat, de döntésképtelen vagyok.

például:
https://www.emag.hu/tesy-paratlanito-245w-10-l-24-h-2-l-tartaly-display-dhf-10-cel/pd/DTKXP2BBM/
https://www.emag.hu/tosot-paratlanito-keszulek-10l-tdn10ay-k4eba1a/pd/DTSPYQBBM/

Válaszotokat előre is köszönöm!

üdv: Szőke

Comments
Inhouse
Inhouse picture

Szia!

Ha még nem vettél, akkor holnaptól az Aldiban 20l/nap kapacitású lesz 36990-ért.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia:esetleg  kéményes szagelszívó nem jöhet szóba, ha már konyháról van szó?

Bálint

0

szoke
szoke picture

Szia!

Sajnos nem jöhet szóba.
Nem csak főzés alkalmával csapódik ott le a pára, hanem szinte állandóan.
Illetve a másik dolog amiért nem jöhet szóba, hogy van felső szomszéd is, oldalfalon sem kivezethető, mert 60-80centi vastagak a fő falak.

üdv: Szőke

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Műanyagból vannak az ablakkeretek?

0

szoke
szoke picture

Nem fúrjuk szét! laugh
Amúgy igen

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Pedig de, szét kell. Nézz utána az Aereco résszellőzőknek. Ettől függetlenül kellhet páramentesítő is. Bár én levittem a pincébe, amióta van jó szellőzés.

0

szoke
szoke picture

Sziasztok!

Köszönöm az eddigi hozzászólásokat.
Bocsánat, hogy az elmúlt napokban nem jelentkeztem, csak mobilról néztem és onnan nem nagyon tudok írni. (A szerkesztő duplázza a betűket, szavakat stb)
A lakásban nincs elszívásos szellőztető rendszer, nem panel, régi típusú épület. (Belmagasság: 3.8m)
A konyha alapterülete 4.5m2
Várom további válaszotokat!

Üdv: Szőke

0

hb5712
hb5712 picture

Szia !

Én ezt vettem, szerintem nagyon jó, hatékony és ami a legjobb, hogy csendes: 

  Trotec TTK 50 E Páramentesítő penész megelőzésére 31 m2-ig - max. 16l/nap - csendes és hatékony
Cikkszám: TP TTK 50E

Fodor Pál

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Én is ilyet vettem, tökéletes
 

0

Barnapili
Barnapili picture

Szia!
Lidl-ben vettük tavaly a mienket. Rettenet mennyiségű vizet kiszed a levegőből. Van rajta időzítő,tud ruhaszárító üzemmódot,és pittyeg,ha megtelt a tartálya.
Szerintem megérte, valami 44.000.- Ft volt.
Lehet,hogy lesz mostanában megint akcióban.
Üdv!
István

0

Inhouse
Inhouse picture

Szia!

Nekünk Honeywell Duracraft  DD-TEC10NE (10liter/24óra 200W) van, bevált, teszi a dolgát. Már öreg jószág, kellett javítani is, az NTC lába és körülötte a fólia is elrohadt. Van egy barátoméknak is, náluk is ez történt, úgyhogy ez széria hiba, de egyébként megfelelően működik. Ami még nem tetszik benne a kezelő műanyag lapja. Ez idővel a nyomogatástól elreped, kitörik, de amúgy működik.
A Lidl-ben szokott néha lenni Silvercrest (20liter/24óra 320W), azt is dicsérték.

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Üdv. A garanciaidő fontos, minél több. Egy átlagos lakásba megfelelő a l0l/nap teljesítményű. Nekünk is a Midea klón Korel van 20l/nap teljesítményű, 5 év garival, durva, mennyi vizet összegyűjt. Első időben 3-4 x is üriteni kellett naponta a 3l-es tartályát. Ha mosás után száradó ruhák mellé tesszük, mennyiségtől függően 3-5 liter vizet összeszipkáz egy éjszaka alatt, és meg is száradnak a ruhák. Ezek a felsoroltak az egyszerűbb noname változatok.

0

bencsi01
bencsi01 picture

Szervusz!
Talán a legfontosabb, hogy mekkora és milyen helyiségbe kell. Hidegebb vagy lakótér, légköbméter, mekkora páraterhelés, literteljesítmény, stb. Aztán lehet finomítani. Árra, garanciára, a készülék szolgáltatásaira, színre, fazonra. Én pl. Midea készülékeket használok évek óta megelégedéssel. Azt sem árt tudni, hogy a garanciavállalásnak feltétele vagy sem a rendszeres karbantartás kötelezettsége.

Üdv, Bencsik

0

szoke
szoke picture

Szia.

A lakás egy részéről van szó. Konkrétan egy konyha, ahol nincs fűtés, kb 16-18 köbméter, de két fal ami utcafronti és ott csapódik le a pára. Csempén, ablakon stb.

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Üdv! A fűtetlen konyha az egy elég kényes helyiség pára szempontjából szerintem. Főzéskor pár óra alatt sok gőz kerül a levegőbe, a hideg falak pedig azt mágnesként vonzzák. Lehet a jobb választás oda egy hatékonyabb,  20L/napos cucc lenne.

0

PushyG
PushyG picture

Üdv!

Párátlanítóknál a vízkinyerési teljesítmény (x Liter/nap) egy magas fokú páratartalom és hőmérséklet értéknél igaz (80% és 30 fok Celsius). Ez a teljesítmény párosul egy ajánlott légköbméter/alapterület paraméterrel. A 20L/nap készülékek 20m2 és 40m3 körülre ajánlottak. A 12L/nap az 30m2 és 60m3, stb.
A konyhádba akkor lesz elég a 10L/nap-os, ha zárt ez a helyiség. Ha a légtér az egész lakás felé nyitott, akkor az egész lakás légterét kell figyelembe venni.
NAGYON FONTOS! A párátlanító valójában egy rövidre zárt légkondi. Minden karbantartási szabály ugyanúgy vonatkozik rá, mint azokra. Rendszeres szűrő takarítás (nekem hetente kellett) és félévente fertőtlenítés (a légionárus betegség elkerülésére).
Ha a helyiség hőmérséklete a normálnál alacsonyabb, akkor egy fokozattal nagyobb készüléket kell választani. A zaj nagyon fontos (éjszakai üzemnél leginkább). Ha a ventilátor képes 2 fokozatban működni, az nagyon jó (zaj, fogyasztás). Ha képes folyamatos üzemre, mert vízkivezető csonkja van, és nem csak a saját (kicsi) tartályába ürít, az fontos lehet.
Természetesen az árak a teljesítmény kategóriákkal és a kényelmi funkciókkal nem lineárisan növekednek.

Gábor

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Üdv! Az azért nem teljesen igaz, hogy ha nyitott az ajtó, tehát egy a légtér a lakásban, akkor az egész lakás légköbméterét nézni kell, ugysem fogja az egész lakást párátlanítani. Minimálisan hat át a másik helységekre. Nekünk egy légtér van, ajtónyílásokkal elválasztva, ha az egyik szobában működik, szépen leviszi a páratartalmát, lekapcsol, a szomszédos szobákban attól még jóval magasabb marad a páratartalom, átvíve szépen látszik a kijelzőn. Persze idővel kiegyenlítődhet, de az nem megy egyik pillanatról a másikra. Pont ezért jó, hogy mobil a készülék.
És valamit el is írhattál: " A 20L/nap készülékek 20m2 és 40m3 körülre ajánlottak. A 12L/nap az 30m2 és 60m3, stb. " eszerint a nagyobb kapacitású kisebb légköbméterű helyiségre elég.

0

PushyG
PushyG picture

Üdv!

Valószínűleg, amit írsz, az nagyban függ a lakás légáramlási tulajdonságaitól. Nálunk elszívásos szellőző rendszer van (házgyári lakás), pillanatok műve az "áthallás" páraügyileg.

Valóban elírtam... az első 10L/nap akart lenni. Köszönöm!

Gábor

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Üdv! Valóban ez is lényeges dolog, hogy milyen a légáramlás a lakásban, érdemes figyelembe venni.  Ha elszívásos, légáramlásos rendszer van, ott a folytonos légcsere miatt valószínűleg minimális páralecsapódás is lehet, legalábbis a panelban még nálunk nem volt vele gond, sőt inkább száraz volt a levegő. Most egy családi házat vettem alapul, ahol nincs ilyen folytonos átszellőzés, emiatt a páralecsapódás hatványozottan jelentkezik, főleg jól záró nyílászárók esetén... Mondjuk nálunk rés szellőzősek az ablakok, tehát alig van olyan, hogy teljesen zárt a légtér, mégis az elején mikor beköltöztünk durva párásodás, penészesedés volt a sarkokban, ágyak-szekrények mögött, ahol nehezen jár a levegő. Amióta ez a cucc sok liter vizet összeszipkázott a levegőből, csak nagyon kritikus helyeken van lecsapódás, amikor hosszabb ideig nincs használva..

0

CRC
CRC picture

Kikérek egy sört és egy unicumot neked is. Gyere a kocsmába! :)
Valami kór van a népeken.
Mi Toso-t vettünk pár hónapja, dolgozik rendesen, nem mondja azt, "tos.ok dógozni". :)

1

szoke
szoke picture

Bár nem értem a hozzászólásodat, de mehetünk. A másodikat én állom!
Ha megmondod melyikbe, akkor indulok is :)

0

CRC
CRC picture

Megfogod látni! A illető mesterien bánik a zöld ceruzájával.
Leesett már?

0

szoke
szoke picture

Ha Kalex-re gondolsz, akkor nagyon jól teszi.
Ha rossz helyre tettem a témát, vagy nem a szabályoknak megfelelően cselekedtem, akkor vállalom a következményeit! :) yessmiley

0

Sponsored links