You are here

Panasonic TX-47AS750E tv funkcióvesztés és zavarodó működés

A Panasonic TX-47AS750E tip tv-n néhány hónapja különböző hibák jelentkeznek:
1. tünet: a rögzített műsorok listáján az újonnan felvett műsorok közül némelyik címnek csak az első 3-4 karaktere jelenik meg, ezek infoja a gombnyomás után csak kb 20-30 másodperc múlva jelenik meg - ez ekkor már teljes
2. A Program Guide először kissé hosszabb idő után "jön be", később csak többszöri, egyre többszöri gombnyomás után... majd sose.
ez 1-2 hónap alatt játszódott le. gombnyomás után elsötétedik a képernyő, üres táblázat sincs, a funkció nem működik, hang van, majd 8-10 másodperc múltán visszajön a műsor képe, az infó sávval együtt, az infó tartalom megvan.
3. újabb hónap múlva a beállított üdvözlő képernyő helyett (amiben egy ablakban a műsor, egy másikban a beállított csatornák listája van, egy kis betekintő képpel, és néhány alkalmazás ikonja) bekapcsoláskor 5-15 másodpercig hang sötét képernyővel, vagy teljes képernyős műsorképpel, ez után jelentkezik be az indító képernyő, ami korábban valóban az indító volt. Ezzel együtt az indító Home Screen-en a műsor ablakában néha csak egy "TV" felirat van.
4. Legújabban a "rögzített műsor" funkció indítása sem mindig működik, ilyenkor néhány másodperc után a rögzített műsorok listája helyett az indító képernyő jön vissza.
A 2. tünet után csináltunk egy "Self Check"-et, és factory setting-et, minden maradt a régiben, az egész egy fw-frissítés
után néhány hónappal kezdődött, de nyilván nincs bizonyíték az összefüggésre...
Van-e Valakinek ötlete hogy tud-e valami hardware hiba ilyet okozni, vagy szoftver/eeprom felülírás / felejtés. A helyi Panasonic képviseleten a kolléga szerint a firmware-t nem lehet sem újratölteni, sem korábbit visszatölteni, és más ötlete sincs, pedig talán a központi szervízben is érdeklődött...
köszi,
üdv, b. jános


 
 

Comments
Jaca
Jaca picture
****

Szia!

A jobbik eset, ha a flash IC döglődik. A rosszabbik eset, ha a processzor vagy a ram forrasztása engedett. 

0

frankozéro
frankozéro picture

Szia.
Gondolod ezt itt valaki végig is olvassa, én próbáltam de a tv-d sorsára jutottam. Szoftver hiba lesz, mert a hardver hiba az megfogható.
 

0

CRC
CRC picture

Te egy jó szakinak tűnsz. Itt még jobb lehetsz.
https://elektrotanya.com/content/jelentkezes-szaki-csoportba

A következő trollkodásnál kitiltalak!

0