You are here

ATouch 19" SAW érintőképernyő USB kontroller (SAWUSBDA5) vagy érintőpanel hiba

7 posts / 0 new
Last post
grofzero
grofzero picture

Sziasztok!

Egy infoterminál érintőképernyő része nem működik, egy 19"os Surface Acoustic Wave elven működő érintőpanel és egy USB-s vezérlő van benne. Hogy lehet eldönteni, hogy a kontroller, vagy az érintőpanel hibásodott meg?

Érintőképernyő típusa: A-Touch SAW19PT1G1
USB kontroller típusa: @-Touch SAWUSBDA5

A drivere, illetve a hozzávaló TouchKit program nem látja az eszközt (0 touchkit devices). Próbáltam egy laptoppal is, az sem látja, ha rádugom az USB-t nem történik semmi, (persze lehet hogy nem is plug and play), hiába telepítem a laptopra is a drivert, az sem látja, ezért nekem a kontroller a gyanús.
Bekapcsolt állapotban a kontrolleren lévő zöld LED folyamatosan világít. USB kábelt ellenőriztem. Az érintőpanel sérülésmentes, a vezetékei nincsenek leszakadva.
Ha valakinek lenne esetleg ilyen működő kontrollere, vagy tud olcsó beszerzési forrást, érdekelne.

Köszönöm!

Comments
mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Megfordult a kezem között jópár touch device.. minden esetben látszott az usb cucc. Ha a panel a rossz , nem lehet kalibrálni, vagy marhaságokat csinál. De minden esetben felismeri az usb cuccot... Kluntyogás sincs, ha feldugod? Win nem lelkendezik? Ha nem, biztos, hogy a kontroller nyűgje. Nézd meg az usb csati mögött a kontrolleren, a bádog alatt van-e bizti a +5v ágon, illetve a középső 2 lábon (d+, d-) kell lenni kis értékű védő ellenállásnak, ami szokott szakadni...

0

grofzero
grofzero picture

Szia!
Nekem is azért gyanús, mert nem "kluntyog", nem lelkendezik, sem a gép, sem a próbára rádugott laptop, Akkor a kontrollert megvizslatom közelebbről.

0

zsugori
zsugori picture
***

szia
nem kéne elfordítani a JS2 jumpert felírat szerint? vagy mind kettőre

0

grofzero
grofzero picture

Szia!
Ez így működött, azóta senki nem piszkálta, és a neten kutakodva találtam fotót ugyanilyen kontrollerről, az is SAW panellel volt, és azon is így áll a jumper. Persze ha más nem lesz, minden mindegy alapon meg fogom próbálni a jumperelést is :)
 

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia !
Ha az eredeti helyzetében van akkor,nem.
Ha valaki babrálta,akkor be kell újra dzsamperelni.

0

varga jano
varga jano picture
*****

Igen.
Próba darabbal lehet eldönteni.
( Lehet bontott,működő képes is.)
Szerintem.

0