You are here

TOSHIBA 40L3451DB LED háttérvilágítás nincs

4 posts / 0 new
Last post
Feree
Feree picture

Tisztelt ElektroTanya társak!

Van egy TOSHIBA 40L3451DB tévé,ami képet nem ad,hangot viszont igen,más szempontból működőképes. Megnéztem lámpával oldalvilágítással,nem látok képet. A webet járva,van aki azt írja T-CON hiba ha nincs kép,más meg azt,hogy a LED háttérvilágítás okozhaz ilyen hibát is. Mielött szétszedtem,megmértem a feszültséget,közvetelen a LEDekhez vezető csatlakozón,+63V-ot mértem bekapcsolva a tévét. Szétszedve,az 5db LED csíkból 4-ban van "élet",de hiányos a világítás(18V-és 21V-al néztem)a képeket mellékeltem. 1db csík világít teljesen 27V-al. A képeken rajta van a tipusa,az aliexpressen van is 355mm-es úgy írják ehhez való,azonban a felirat rajta (pl REV.xx ) nem az. Arra kérnék (egyenlőre) tanácsot,mire figyeljek,és ha van valakinek konkrét javaslata hogy milyet,honnan,azt nagyon megköszönném!

             Előre is köszönöm!
                                              üdvözlettel:Feri

Comments
Feree
Feree picture

TOSHIBA 40L3451DB további képek.

            üdv: Feri

0

Reuter
Reuter picture

Helló!
Cseréld ki a nem működő ledeket, mert a képeket nézve zárlatosak lehetnek, ugyanis ezek sorba vannak kötve. Ha leveszed a prizmát róla, akkor a mechanikai méretek már segíteni fognak, milyenek kellenek a helyükre. 3 V-os xx mA, vagy 6 V stb. Ha jól letisztítod a helyüket és használsz jó minőségű folyasztószert, nem kell ilyen csíkok után keresgélni. Én már nagyon sokat kicseréltem, egyszer sem reklamáltak még. A lényeg, hogy egyforma feszültség essen rajtuk. Ezt ha megkaparod a fehér réteget, akkor közvetlenül tudsz rajtuk mérni. Az áramot is ellenőrizd. Ha a beépített led nem melegszik túl, akkor jól is forrasztottad be.
A Megaled-nél van 3 V-os, meg 6 -os is. Csak a polaritást kell ellenőrizni. Ha az is stimmel, bátran fogj neki, de ne kapkodj :)
Üdv R.
 

0

Feree
Feree picture

Szia!

Köszönöm a tippedet! Eredetileg én is erre gondoltam,de elég sok ledet kellene cserélni,és így már lehet jobban megéri az aliexpressről hozatni kb.20 dollárért egy komplet készletet (2db A,2db B, 1db C led csík). A kérdés az,amit ott hírdetnek,hogy jó a 40L1351DB-hez,az valóban jó-e oda!

   üdv: Feri

 

0