You are here

Program törlés nehézségek.(megoldva)

23 posts / 0 new
Last post
cssztivi
cssztivi picture

Üdv mindenki.
Adott egy MSI alapgép Win 7-tel, 1,5Gb memória 2.6 .os proci. Videó szerkesztés nem ment, akadozott. Rájöttem, hogy a proci alapból is 98%.ban le van terhelve. A gép teljesen ki lett pucolva, és a videón kívül más nem megy. Kiderült, hogy a terhelést egy a taskeng.exe-hez csatlakozó java.exe  java TM Platform SE binari file okozza. Ha ezt törlöm, a proci visszaáll pár %-ra. Igen ám, de pár másodperc után a java újratöltődik, és megint beáll minden. Már több féle képpen is próbáltam törölni, de nem megy. A memória is állandóan 70% fölött van terhelve, akkor is ha nincs interneten, és program se nem megy.Ez viszont független a java-tól. Már  átnézettem a vírus irtóval, de semmi.
Olyan tanácsot, hogy dobjam el csak az adjon, aki tud mellé dotációt is adni, mert ha lenne lehetőségem, már megtettem volna.
Köszönöm.

Comments
cssztivi
cssztivi picture

Üdv Tanyasiak.
Mindenkinek köszönet, aki próbált segíteni. Végül újra lett rakva, és most megy szépen a videószerkesztés is.

0

tomirevesz
tomirevesz picture

Szia.
Csökkentett módban indítsd el  gépet, és úgy töröld. Keress rá pl. totalcommander-el mindenhol, a rejtett fájlok között is!
Start - Futtatás - msconfig -  automatikus indítás fül, itt is nézz szét

0

cssztivi
cssztivi picture

Na ezt is kipróbáltam. Sikerült is megtalálni, és kitörölni. Csak az a bibi, hogy amikor rendesen elindítottam, ismét előjött.Most megvárom a Jézuskát, hátha hoz 200 ezerért egy rendes gépet, mert a nyugdíj prémium már elfogyott.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

0

Imitome
Imitome picture

Szia!
Ha sikerült megtalálni, akkor a nevét biztosan tudod. 
Van a "regedit" nevű regisztrációs adatbázis, akkor abban rákerestetsz és letörlöd. 
A csökkentett üzemmód is sok estben segítség, mert olyankor, a nevében is benne van, az operációs rendszer nem használja az összes funkcióját és alkalmas pl. zsaroló vírusnál a még nem fertőződött fájlok mentésére, megnyitására, persze célszerűen az internet kapcsolat megszüntetése mellett használva.
A regedit-ben való turkálás már komolyabb akció, mivel ott egy-egy rossz törlés az oprendszer újratelepítését vonja maga után. De, ha onnan valami le van törölve, az nemigen megy vissza. 
Türelmesen, figyelmesen, nyugodtan használva sokszor segített. Ha ott nem engedi letörölni a megjelölt címet, vagy a hozzátartozó kódot, akkor tényleg csak egy újratelepítés segíthet.
Én ezt azért még Jézuska előtt megpróbálnám, mert, ha mégsem jön össze, akkor 24-én este csak kerül valami a fa alá. :-) Bízz magadban!

0

proba
proba picture

Egyszer régen mikor nekem ilyen makacs programom volt, abban az volt a trükk, hogy nem saját néven  indult az őt létrehozó program. ( némi netes bogarászás után derült ki) Az erőforrás zabálót apríthattam kedvemre, egy teljesen más nevű létrehozta ismét. ( a szülő talán a böngészővel indult, de nem tudom már régen volt)

0

cssztivi
cssztivi picture

Na ez nagyon hasonló patkány. Még küzdök. Már a regeditben is voltam. Most jön az újratelepítés.

0

formasu
formasu picture
*

Szia!

Most nem olvastam végig, lehet, hogy volt róla szó. 
Az AdwCleanert /ingyenes, és nagyon jó/ próbáltad már futtatni?

0

csakyt
csakyt picture

Szia
Azzal amiket leírtál, nem is fog menni a videó szerkesztés. Nem tudom hány bites a win7, de alapból ha 32 bites, akkor 1gb memória igénye van. ez csak az, hogy eltudjon rendesen indulni a windows.  Nem tudom mivel akarod szerkeszteni a videót, de az biztos, hogy 1.5gb-vel nem fog menni. Örülj, ha egyáltalán folyamatosan tudod nézni a videót. nem, hogy szerkeszteni.
 Tibi

5

cssztivi
cssztivi picture

A gép 32 bites, és a video padnak ismerem az igényei t(nem egy vadi új verzió). Addig , amíg nem jött be valamivel ez a java, addig tudtam szerkeszteni, és a KM playerrel ment minden, de ez annyira terheli üresben is a procit, hogy másra nem marad. Erre keresek megoldást, meg arra, hogy miért nem tudom törölni. Ez a kérdés, ja és arra nem mondtál semmit, hogy mire kell 1.2Gb memória, ha nem fut a total commanderen, meg az operán kívül semmi. De ha ezeket is leállítom akkor sem változik.Köszi.

0

csakyt
csakyt picture

Szia
 Az, hogy mire kell neki, nem tudom. De nézd meg, hogy mi kell a windows 7- nek ahhoz, hogy normálisan tudjon futni. Ez 32 bit esetén, eleve 1gb. Az, hogy nem tudsz letörölni valamit, azt valószínűleg azért, mert a windows, vagy valami más, háttérben futtatja.  Nézd meg a feladat kezelőben a folyamatoknál, hogy mi az ami fut, és ott kapcsold ki.
 Tibi

0

cssztivi
cssztivi picture

Köszi, az igazi java-t már sikerült törölnöm. Ez egy ál verzió lehet, mert csak 3.4 KB, és nem látszik sehol, csak a Commodo Killswitch-ben. A Commodo Autorun Analizer is kidobta, és ott töröltem is de semmi.A feladatkezelőben is leállítottam, de a Killsvitch-ben továáb látszik, és nem is engedi törölni, pedig ismeretlenként kezeli. A rendszer visszaállítást is "megúszta"Az IO Bit "zuzdába" meg nem tudom átvinni. Valószínű a feledatkezelőben nem ez szerepelt. Ez el van rejtve valami mellé. Valószínű a tskeng.exe-hez tartozik,mert abból kettő van, és ha ezt törlöm akkor eltűnik, de vissza is jön.

0

csakyt
csakyt picture

Szia.
Keress rá a feladat ütemezőben és nézd át, hogy milyen feladatok indulnak el. Ami nem ismerős, állítsd le és töröld. A regeditben is utána nézhetsz, hogy a taskeng hol fut.
Tibi

0

Imitome
Imitome picture

Szia!
Nagy problémát jelent újrarakni az operációs rendszert?
Azzal biztosan eltűnik az emlegetett "ál verzió".

0

cssztivi
cssztivi picture

Hát valüszinü ez lesz, de most raktam újra, és még a progik telepítésénél tartottam, és azokat próbáltam. Valami frissitéssel jöhetett be, mert elötte nem volt.

0

Imitome
Imitome picture

Szia!
Lehetséges a frissítésnél bejövő hívatlan vendég, mert nekem a minap a Daemon  Tools úgy döntött, hogy frissítésre van szüksége, amit hagytam neki. Ahogy installálta, a vírusirtó már nem tudott megbirkózni vele, viszont jelezte.
A program uninstalljánál is okoskodott, de végül a regeditben sikerült kiszedni. Nagyon kell vigyázni, mert jönnek az ünnepek és sokan ezt aljas pénzszerzésre használják, mivel zsaroló vírus is beugrott körülnézni, de szerencsémre résen voltam. Most már olyan a PC, mint a gyerek. Nem szabad egyedül hagyni.

0

cssztivi
cssztivi picture

Szia. A Demonnal én is így jártam. A Nero-ból is egy régebbi verziót kellett elővennem, mert az új nem akarta azt amit én.

0

belfi
belfi picture

Szia!
Az lenne pedig a legcélszerűbb , két telepítés.Azért kettő mert az első  után meg kell nézned milyen programmal megy fel rá.Egyenként  minden program után , átnézni.Ha nyomára akadsz,meg kell nézned nincs e egy rejtett jelölő négyzet amiből a pipát nem vetted ki vagy fordítva, éppen beletetted engedélyezve a települést.Sok telepítőben már trükkös  az alprogramok telepítése, mert éppen akkor nem települ ha kipipálod az opciót.Esetleg rutinból nyomsz egy accept-et a decline helyett. Persze ez nem feltétlen így van, csak mint lehetségesként említem. (Pl Foxit reader ha nem figyel az ember rögtön feltesz egy szerkesztő próbaverziót az meg kéri hogy vedd meg.)Utána meg még egyszer újra húzni  figyelve erre a hibára.
Üdv Belfi!

0

SzBálint
SzBálint picture
****

0

belfi
belfi picture

0

cssztivi
cssztivi picture

Szia.
Ez nálam azt csinálja, hogy kéri az email címet, meg adatokat, de nem lép tovább. Használhatatlan.

0

Imitome
Imitome picture

Szia!
Talán itt találsz némi segítséget, ha félre nem értettem valamit: https://www.google.com/search?q=java+letilt%C3%A1sa+win+7+alatt&oq=java+letilt%C3%A1sa+win+7+alatt&aqs=chrome..69i57.19165j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
Régebben én is sokat küzdöttem a Java erőlködéseivel, szívósságával.

0

Sponsored links