You are here

ASUS PN40 mini PC Bios probléma MEGOLDVA

20 posts / 0 new
Last post
pcbuild
pcbuild picture

Adott a címben szereplő masina. 
Egyetlen egy problémája van. Mégpedig, hogy két napos korában Bios-t frissítettek rajta és azóta papír nehezéknek használható. Garanciális ügyintézésről le mondtak. Az asus megoldásai nem működnek mivel nem támogatottak ezen a rendszeren. Így marad a külső író. Viszont annyira új, hogy nem találtam hozzá mentett rom-ot a neten csak egyet. Viszont ezzel sem hajlandó működni. Az asus-tól szedett sem jó.
Ha valakinek van ilyen masinája vagy rom-ja a felkeltéshez, vagy bármilyen egyéb ötlete, annak tudnék örülni.

Maga a masina ASUS PN40-BB013M alaplap rev.: 1.04

Comments
agressiv
agressiv picture
*

Feldarabolva sikerült csak feltölteni a rom file-t.

0

pcbuild
pcbuild picture

köszi. ha visszahozzák megnézem vele.

0

Oszi11
Oszi11 picture

Szia!

Van egy program ami képes dekódolni a cap fájlból a bin-t! Eddig nem használtam, de egy próbát megér!

https://github.com/LongSoft/UEFITool/releases/tag/0.21.5

Üdv,
      Oszi

1

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

A garanciális szervíz elvileg vállalja nem garanciásként is a javítást, persze kérdés, megéri-e. 

0

pcbuild
pcbuild picture

Igen tudom. Csupán arról lenne itt szó, hogy az ügyfél nem akar rá heteket vagy hónapokat várni.

0

proba
proba picture

Gigabite alaplapon ( régi) letöltöttem a frissítést, és simán a bin állományt beleírtam a flash-be. Lehet neked is valami régebbi változatot kellene az ASUS-nál keresni, esetleg az is megegyezik a beégetendő tartalommal, nem kell a netről mindenféle fizetős romokat letölteni. A honlapon 2018-as is fent van még.

0

csakyt
csakyt picture

Szia
 A gyártók oldalai flash dump-ot nem szoktak kitenni. Oda csak a frissítéseket rakják ki, így a gyártók oldalai ilyen esetekben nem adnak megoldást.
 Tibi

0

proba
proba picture

Nem tudom, nekem egy régebbi gigabyte alaplap, meg egy LG TV is működött egy íróval közvetlenöl a  flashba írt gyári oldalról származó "frissítéssel" A file mérete is nagyjából egyezett a flash méretével,  valamint a tartalom első része is hasonló volt az előd tartalmával. A készülék flashelés után az új verziószámmal mutatkozott be. De mint ahogyan a bankok szokták írni, a múlt hozamai nem jelentenek garanciát a jövőre nézve.

0

csakyt
csakyt picture

Szia
 A frissítés az nem egyenlő a komplett ram-ba írt biossal.. A neve is mutatja, hogy frissítés és nem komplett  dump
Tibi

0

agressiv
agressiv picture
*

Dehogynem, mindíg kinn van a teljes tartalom, csak az üres részeket, illetve ma már a liszenszeket és egyedi azonosítókat tartalmazó blokkokat nem írják felül. A laphoz is megvan a teljes flash, csak kapszula file-ban, amit az uefitool-al ki lehet szedni belőle, a laphoz valót fell is töltöttem. Mellesleg RAM-ba biztos nem írnak BIOS-t, ez értelmezhetetlen.

0

csakyt
csakyt picture

Szia
 Elírtam a ramot. Rom akart lenni. Viszont a napokban csináltam egy laptopot amiben a fiam úgy frissítette a bioszt, hogy közbe elment az áram így megsérült. A letöltött frissítést hiába írtam bele a bioszba, nem működött. Már az első regisztereknél nem stimmelt semmi.  Pár napig kellett vadászni egy dump-ért, hogy szóra tudjam bírni. Igaz ez egy  HP laptop volt, és ha kell,  meg is tudom mutatni, hogy mi a különbség a weboldalon fent lévő frissítés, és a valódi dump között. a letöltött frissítésben a bin file 5.2 Mb a dump meg 8.4 Mb az Én legalább is így jártam.
 Tibi

0

agressiv
agressiv picture
*

Az is működött volna, csak jó címtől kezdve kellett volna írni, persze ki a hóhér tudja ezt behatárolni.

0

proba
proba picture

Csak merő kíváncsiságból, a gyári asus frissítés, és az ide feltöltött rar file között némi egyezést találtam, mindenféle konverzió nélkül. Igaz címben el van tolva .0x800 a külömbség. Az elején van valami, de 800 után egy része eléggé hasonló. 

File csatolás: 

0

agressiv
agressiv picture
*

Mert ennyi a különbség a cap file-ban van valamiféle header kb.

0

csakyt
csakyt picture

Szia
 Ha már van eltérés, akkor az nem az.  Létezik egy Hxecmp nevű program, azzal nézd át, hogy  valóban az-e ami kell neked. felteszem az oldalamra ezt a progit, hogy meg tudd nézni a különbséget.
http://csakyt.hu/download/

Csak egyszerűen kicsomagolod és tudod futtatni.
Tibi

0

proba
proba picture

Nem érdekel annyira. Ahhoz minimum azt a verziót kellene megkeresnem amit a rar os változat tartalmaz. Engem csak elvileg érdekelt, Vajon a gyári frissítésből származtatható e a flash valami módon. Ezek után azt gondolom, némi konverzió után tetszőleges verziójú  frissítő filéből a rom nagy része pótolható. ( szerintem azon a szintem, amit a frissítés érinthetett.) A kérdező meg megkapta a romját rarként amúgy is.

0

AzzA
AzzA picture
*

Ha más nincs, ebay-en lehet venni.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

0

pcbuild
pcbuild picture

Módosítottam a leírást.

0

Sponsored links