You are here

Suzuki swift 1.0 nem indul

42 posts / 0 new
Last post
lacik20
lacik20 picture

Sziasztok!Van egy 2003-as 1000-es swiftem.A problémám a következő:az autó többszöri indítás után indult csak be,majd leállás után már nem indul be.
Elkezdett a műszerfalon világítani egy lámpa amin egy autó van lakattal.
Suzuki Swiftnél a műszerfalon mit jelent a következő piktogram?
Sárga színnel egy autó van rajta egy lakattal. (Az autó valószínűleg emiatt nem indul.)
Segítségeteket előre is köszönöm.

Comments
Imitome
Imitome picture

Szia!
Erről van szó?
Amennyiben igen, akkor el tudom küldeni a szervizkönyvét kompletten.
Sajnos nem vagyok autószerelő, de ennyiben tudok segíteni!

File csatolás: 

0

lacik20
lacik20 picture

Szia.
Szerintem igen!
Köszönöm szépen ha elküldöd.

0

Imitome
Imitome picture

Szia! 
Akkor Privát Üzenetben egy email címet kérek, ahová ki tudom a google drive-ról ajánlani.
Kérem a címet, ahova kiajánlhatom. 89 MB az anyag tömörítve és máris töltheted.
Ide ekkora anyagot nem lehetséges feltölteni. Ha mégsem szükséges kérlek jelezd, mert akkor letörlöm a google drive-ról.

0

Imitome
Imitome picture

 

0

formasu
formasu picture
*

Szia!

Nekem a Hondánál volt ilyen, talán 10 éve. Kijöttem a garázsból, semmi gond nem volt, és az utcán maradt Nem lehetett elindítani többet. A Hondás végül hozott másik immobiliser belső egységet, azt Interneten, és telefonon /nagyon rövid idő alatt kellett megcsinálnia/ a központtal egyeztetve "össze tanította" a saját kulcsunkkal.

Lopás miatt voltak ezek a szigorú feltételek...

Másik Hondást megkérdeztem, akart adni másik kulcsot, másik beltérit nagyon drágán. Ekkor az ajtók a régi kulccsal nyíltak volna, vagy teljes zárcsere kellett volna. Szerencsém volt, hogy sikerült megcsinálnia  kulcs cserék nélkül.

0

Imitome
Imitome picture

0

oszitrek
oszitrek picture

Szia,
Pedig ez Immo hiba. A kulcsba szoktak önteni RF chip-et is pl a Mitsubishi-nél is így van.
Lehet a vevőjével van a gond. Az meg a gyújtáskapcsoló körül van.

0

vadmalacka
vadmalacka picture
*

Hi!

Tehát van az immo lámpa, ami egy kulcs vagy az autóban kulcs.
Működés a következő:  ráadod a gyújtást, a lámpa egy pár másodpercre világit, majd elalszik. Ha ez nem, történik meg tehát világit, vagy indítózáskor kigyullad a Immo lámpa, az immo hiba, a kulccsal nem kommunikál, az auto. Meg van a lakatos auto lámpa ez a BCM, nem keverendő össze a kettő....

0

Imitome
Imitome picture

Szia!
Nekem megvan a szerkezet komplett szervizkönyve.
Abból küldöm azt a részt, amiről itt már több szempont szerint próbálgatunk segíteni.
Én felajánlottam a kérdezőnek, de választ eddig nem kaptam.
Elküldöm az ábrát Neked is, mert szerintem innen indul a móka, természetesen a tévedés lehetőségének fenntartásával.

File csatolás: 

0

lacik20
lacik20 picture

Szia!
Kivettem az akksit és feltöltöttem,miután visszatettem egy napig tökéletesen indult és jártunk vele,de utána megint elkezdte hogy nem indul.

0

Imitome
Imitome picture

Szia!
Ezen a leíráson átugrottam, mert most látom..
Ha feltöltött akkumulátorral nincs probléma, akkor nem lehetséges, hogy a hűvös időben lemerült akkumulátor miatt van a probléma?
Feszültségmérés volt az akkumulátoron? Reggel, a hiba jelentkezésekor hány volt feszültség mérhető rajta?

0

hcs
hcs picture

Szia!

Tegyük fel hogy immo hiba. Mi lenne ha (levett akkuval) kivennéd az immo egységet és megnéznéd nincs-e valami egyszerűen behatárolható baja? Hallottam olyanról hogy megpusztult benne az elektrolit kondi. Tudok olyanról hogy (Daewoo Nexiánál) a gyújtáskapcsoló körüli immo adó-vevő tekercset cserélni kellett hiba miatt. Ez 10 éves kora előtt történt. Csak egy ötlet... Esetleg széthúzni a csatlakozókat és kontakt spray-el megtisztítani.

Még annyi, hogyha kondi hiba van akkor csak nagyon jó minőségűt -célszerűen azonos gyártó azonos sorozat- tegyél bele, ez kritikus rendszer. Hibakeresés céljából nem kell annyira szigorúnak lenni.

Sok sikert.

0

vadmalacka
vadmalacka picture
*

Hi!

Immo van benne?  Immo lámpa elalszik, ha ráadod a gyújtást?  A kulcs milyen, gyári központi zár , vagy riasztó van benne?

0

lacik20
lacik20 picture

Szia.
Igen immo van benne,a lámpa akkor alszik el ha beindul a motor,a kulcsok gyáriak,külön távirányítós riasztó és központizár.

0

vadmalacka
vadmalacka picture
*

Hi!
A következő a immo kommunikáció:
Berakod a kulcsot, nem fordítod el,(tehát nem adod rá a gyújtást) az immo lámpának égnie kell folyamatosan. Elfordítod, tehát ráadod a gyújtást a immo lámpának egy pár sec múlva el kell aludnia, a kulccsal lekommunikál. Ha ez nem történik, meg égve marad nem fog elindulni. Mikor alszik el az immo lámpa?

0

lacik20
lacik20 picture

Szia.
Csak akkor alszik el a lámpa amikor beindult a motor.
Amíg a motor jár nem világít az immo lámpa.

0

vadmalacka
vadmalacka picture
*

És mindig így működött? Az IMMo lámpáról beszélünk nem a BCM lámpáról, igaz?
Csinálj már egy képet a műszerfalról, mikor bent van a kulcs, meg mikor ráadod a gyújtást, meg mikor jár a motor.  

0

lapatnet
lapatnet picture
*

Üdvözlet !

A Suzuki vezérlők kicsit különlegesen kezelik az indításgátlást. A lámpa csak akkor alszik el, ha  impulzust kap a főtengely jeladótól, hogy a motor forog. Szerintem ne az indításgátlót faggassuk, hanem a benzinszivattyút, vagy a főtengely és vezértengely jeladókat.

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!
Azt még nem tudjuk, hogy az önindító teker-e, és az a forgás elég-e, hogy kialudjon a lakatos lámpa. Viszont ha nem kap jelet a főtengely-jeladótól, akkor kellene lennie sárga hibalámpának is (mil, check engine, sárga tengeralattjáró, ki hogy hívja). 

0

lapatnet
lapatnet picture
*

Üdvözlet!

Ha az indításgátló hibás akkor a lakat indítózáskor el kezd villogni. A Chek Engine is csak sikeres motorindítás után alszik el. A hibatároló viszont nem tárolja a felső holtponti jeladó hibáját. Ha már járó motornál hagy ki az FHP jeladó akkor a lakat és a Check Engine is felvillan egy pillanatra.

0

vadmalacka
vadmalacka picture
*

Hi!

Mondjuk egy hibakód olvasót se ártana rárakni......Talán beljebb lennénk.

0

Imitome
Imitome picture

Szia!
Gyári SELCA gyártmányú a központi zár és riasztó szerkezet?
Ha igen, akkor küldök egy-két leírást.

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

A SELCA riasztónak nincs köze a kulcsban lévő RF chiphez. Nekem is SELCA van, igaz, Nissanban.
A gyújtáskapcsoló körüli vevő a kulcsban lévő chippel kommunikál, és az autónak a része, a SELCA pedig egy kiegészítő riasztó, ami ajtónyitást és belső mozgást érzékel, nyitja  a központi zárat, illetve ugrókóddal kommunikál a kulcsban lévő RF panellel. 
 

0

Imitome
Imitome picture

Szia! 
Gondolom te erre gondoltál!

File csatolás: 

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Igen, pontosan erre. 
Viszont nagyon jó megfigyelés lapatnet kollégától, hogy ha csak akkor alszik el a jelzés, ha már jár a motor, akkor lehet, hogy nem is immo hiba. 
Egyébként a SELCA is meggátolja az indítást, vagy csak visít, ha baj van? 

0

Imitome
Imitome picture

Szia!
"lapatnet" fórumtársunk valószínűleg jól látja. Ezért is ajánlottam fel a szervizkönyvet a kérdezőnek, mert abban minden benne van. 
Abból van az az ábra is amit küldtem, de 62 MB-ot nem tudok felrakni a semmire.  

0

Imitome
Imitome picture

Szia!
A Selca, ami az én Szuzimban volt, az attól függően, hogy a távszabályzóval, vagy a riasztót, stb-t betanító elektronikával kapcsoltam ki, vagy be, csinált olyan mutatványt is, hogy elindult a motor, de kb. egy utcányi távolság után csak vontatni lehetett volna, ha nem a segéd eszközzel élesítem vissza. Hangot kizárólag illetéktelenség esetén adott ki magából, vagy, ha megőrült benne az ultrahangos érzékelés. Normál üzemben aktiválta az immobilizert is. De akkor abszolút nem indult. Általában a segéd elektromos kulccsal élesítettem, mert így lopás esetén nem sokan gondolnak rá, hogy szándékos dolog és így nem rongálják meg, hanem otthagyják ahol megáll.wink

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Ezek szerint dupla védelem, és mindkét egység tilthatja az indítást. A Selcának is van egy relékimenete, amivel megszakítható például az üzemanyagszivattyú áramköre.

0

Imitome
Imitome picture

Szia! 
És mindezt hibajel nélkül teszi, tehát profi kell legyen, aki le akarja nyúlni.
Már túladtam rajta. De szerettem, mert abban még CANBUS és javíthatatlanságot támogató elektronika nem volt.
Üzemanyagszivattyú egy 6,3-as Jack aljzattal még pluszban le volt védve. A Jack dugóban az árnyék és a melegpont rövidzárban és hipp-hopp indult.

0

Imitome
Imitome picture

Szia!​
Én ezt kérdeztem a Suzukis fórumtárstól: "Gyári SELCA gyártmányú a központi zár és riasztó szerkezet?"
Mivel két évvel ezelőttig volt egy 2000 kiadású 1,6-os  Suzukim, amihez az említett riasztó, központi zár és immobilizer egyben gyári tartozék volt, ezért gondoltam segítek.
Én az indítókulccsal egy szóval sem foglalkoztam. A topik indítójának erre a felvetésére kérdeztem: "Igen immo van benne,a lámpa akkor alszik el ha beindul a motor,a kulcsok gyáriak,külön távirányítós riasztó és központizár." Nos erre kérdeztem a típusra.
Kb. 230 MB-nyi Suzuki szervizkönyvem, adatom van az 1.0-tól az 1.6 automatáig, mert amíg meg volt a masina, szinte mindent összeszedtem hozzá.
Azt hiszem két malomban őrölünk!

0

pisti70
pisti70 picture

Szia!
Vonóhorog van rajta?

0

lacik20
lacik20 picture

Szia!
Igen van rajta vonóhorog.

0

pisti70
pisti70 picture

Szia!
2004-es Wagon R-em volt.Fel akasztottam rá a futót,de a csatlakozót fordítva dugtam bele (erős voltam).A csatlakoztatáskor a motor járt,semmi különös nem volt észlelhető.Belső sávban vagyok,buszsofőr átszól a külsőből:Jobbra fordultam,a futón balra ment az index.
Megálltam oldalt,motor jár,csati helyesen összedug.Megérkeztünk,motor leállít,pakolás.Indulnék,nem indul.Ahogy Neked is a műszerfalon megjelent egy autó lakattal.Telefon Suzuki asistans,szerelő kijött,első kérdése:Futó volt rajta?Mondom,igen.
Bebújt a biztosíték táblához a fülkébe,kicserélt egy biztit,majd indított.Beindult.Kb 10 perc volt,gondolom már nem az első esete volt.
Nálad picit más a helyzet.Azért a biztiket nézd át.
 

1

szakeetm
szakeetm picture
*

Szia!
Csak azert regisztraltam a forumra, hogy koszonetet mondjak. Ugyanugy 2004-es WagonR, ugyanugy forditva dugtam ra utanfutot (ma vontatott vagy 10 eve ujra eloszor), majd ugyanugy otthagyott megrakott utanfutoval egy hulladeklerako udvaran, villogo immobiliser szimbolummal.
Azt hittem, immobilisert kell ujratanitani (autovillamossagi szerelo diagnozisa telefonban), ehelyett valaszodat olvasva biztositekcsere lett. (Magamtol mondjuk megnezhettem volna a biztitablat, igaz, nincs "immobiliser" bizti)
Udv

1

frankozéro
frankozéro picture

0

tomirevesz
tomirevesz picture

Szia.
Ha gyári akkor immobiliser hiba, próbáld másik immo kulccsal ha van.

0

lacik20
lacik20 picture

Szia.
Tudtommal nincs benne immobilizer.
Sima egyszerű kulcsok vannak hozzá,de egyikkel sem indul.
 

0

vadmalacka
vadmalacka picture
*

hi!
Ez nem az immo, a BCM - (karosszériavezérlő modul) hülyült meg aminek a lopásgátlásban van szerepe. Meg kéne próbálni restellni. Van egy procedúra amit végi kell csinálni....

0

stevepapa
stevepapa picture

Hi

Akkor ez a lopásgátló, aminek az az szerepe, hogy ne induljon el az autó. De nem indításgátló, ami el éggé el  nem ítélhető módon, hatáskörét túllépve IMMO - ként viselkedik XD

0

lacik20
lacik20 picture

Szia.
Hol találom ezt a modult?
Esetleg mi a menete a resetelésnek?

0

vadmalacka
vadmalacka picture
*

Passsz, keres rá,,,, BCM reset vagy Suzuki BCM problem....vagy ilyesmi.

kb. ez:
https://www.2carpros.com/articles/how-to-reset-a-security-system

 

0

Sponsored links