You are here

Kamera nagyító helyett, ami alatt dolgozni is lehet [Vettem valamit ]

81 posts / 0 new
Last post
Jaca
Jaca picture
****

Sziasztok!

Régóta gondolkodok egy ilyen szerkezeten, mert a mikroszkóp fárasztja a szemem. A megjelenítést a monitorra bíznám, vagyis jó lenne, ha USB-s lenne. Nagyításnak elég az 1-5X (esetleg 10X-es) a mélységélesség lenne fontos, illetve a gyors fókuszálás. 
Akár webkamera is lehetne, létezik belőle nem digitális zoomos?

Comments
ppeti84
ppeti84 picture

Sziasztok. Épültek esetleg azóta otthoni forrasztó kamerák?
Találtam egy ilyet amin elgondolkoztam.
https://aliexpress.com/item/32634442471.html

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!
Ez csak egy sima mikroszkóp, ha jól látom.

0

ppeti84
ppeti84 picture

Igen. Az a kérdés jó lehet-e. Elég olcsó ezekben az elmérgesedett árakban.

0

Jaca
Jaca picture
****

Working distance: about 40mm
Azaz 4 centi hely van a panel és a mikroszkóp közt. Ahhoz, hogy tudj alatta valamit csinálni, még a 8 centi is határeset, de már elviselhető.

0

ppeti84
ppeti84 picture

Neked mi lett a megoldás?
Vettem vagy 2 éve egy ilyet de nem vagyok vele megelégedve.
A fényviszonyok sokat számítanak. Sajnos annyira tükröződik.

0

Janszi
Janszi picture

A polarizált napszemüveg arról híres,hogy kiszűri a csillogást,próbáld meg azon keresztül.Nekem is van hasonló mikroszkóp,de nem csillog.Lehet maszatos az objektív is.

0

pisti70
pisti70 picture

Szia!
Vettem kb egy éve egy ilyen szerkezetet.Készíteni kell hozzá panelrögzítő eszközt.Jól lehet használni,A kézmozgás (forrasztás),pici gyakorlatot igányel.25K volt az ára ebay-on.
 

File csatolás: 

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Ez is eredetileg olvasógép volt. Nem? Én is azt vettem, kukás piacon. 2e Ft volt. Marhára bevállt. Egy bajom van vele, ami nem tudom, téged zavar -e, hogy egy emelvényen kell forrasztani.  Nem kényelmes. Az enyémben a műanyag alatt egy  600 soros panasonic analóg kamera van, 32* motoros zoom, és autofocus...

Nagyon szeretem, de a púp nagyon zavaró.

0

pisti70
pisti70 picture

Szia!
Igazad van,de nem erre találták ki.Ha használni akarjuk akkor ezt el kell fogadni.Bár én gondolkodtam asztalba süllyesztésen,még nem lehetetlen.Az a baj,hogy nincs napi szinten használva,megérné-e egy asztalba telepíteni.

0

csakyt
csakyt picture

Szia
 A droidcam app-vel ha jó minőségű a telefonodon a kamera, akkor elég jó mikroszkóp kamerát lehet csinálni. Ha ügyes vagy, akkor full HD képernyőn is láthatod a képet a monitorodon. Én ezzel forrasztottam fel egy TPS6516.-os  ic-ét egy T-con panera. Olyan lett mint a gyári.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.dev47apps.droidcam&hl=...

Tibi

1

Istvan-lab
Istvan-lab picture

Szia
Ki próbáltam, nagyon tetszik, bár nem mikroszkópnak, hanem spy cam-nak inkább lehet használni, mivel semmijen jele nincs a telefonon, hogy megy a kamera, legalábbis ha valaki csak felületesen nézi meg, tehát ha a saját telefonodon elindítod az előlapi kamerát és leteszed az asztalra egész jól látható mi van a szobában.
A PRO verzió 1.400 Ft-ért nem a világ.

0

csakyt
csakyt picture

Szia
 nem kell még a pro verziót sem megvenned. Ha elindítod, megnyomod az F12 billentyűt (fejlesztői mód), át tudod állítani a képernyő beállítást.
 Tibi
 

0

Billentyűs
Billentyűs picture

    Üdv. Csakyt!
Hol lehet a fejlesztői módban a kamera felbontást állítani? A fejlesztőiben nem találtam a cam beálltásról semmit.
      Köszönöm előre is a megoldást.
            üdv.   Billentyüs

0

Inhouse
Inhouse picture

Szia!

Kipróbáltam én is, tényleg egész jó, köszi. Alapból azzal kezdtem, hogy F12 és én is megpróbáltam átírni a 640*480-at, 1280*720/1920*1080-ra, de nekem nem megy, megáll...hogy csináltad? Frissítéssel van újra kép, de a fene sem mondja meg, hogy valóban az a felbontás lenne... De "digitális zoom"-mal növelve a képernyőn a képméretet egész tűrhető képe van. Berakom egy tartóba és majd kipróbálom.

0

csakyt
csakyt picture

Szia
Ha bejött a számítógépen a kép, akkor full HD felbontásra, vagy amilyen felbontásra szeretnéd, úgy tudod át tenni, hogy az F12.-vel belépsz a fejlesztői módba. Ha bent vagy, akkor kiválasztod a konzol menüt, majd a fel belé mutató billenytüűzet gombot megnyomod és az alábbiakat beírod, majd nyomsz egy entert.  " sizes["240p"]=[1920,1080]; " és megint enter.
Ha ez meg van, akkor még nem lesz full hd mert a "size" menüpontnál kiválasztod a 240p.-ét. Az 1920,1080 helyett bármilyen felbontást beírhatsz.  A legvégén az a lényeg, hogy a 240-es felbontást kell kiválasztanod, mert ezt állítottad át arra a felbontásra, amit beírtál neki. Válaszd ki a végén a 240.-es felbontást, és át fog arra állni amit megadtál neki.
 Tibi

 

3

csakyt
csakyt picture

Bocsánat a helyesírási hibákért.

1

Inhouse
Inhouse picture

Szia!

Működik. Köszönöm neked is és a fiadnak is! :)

0

Inhouse
Inhouse picture

Ha valaki a DroidCam app/telefon kombót nézegetné... A felbontás 1920*1080 a Csakyt féle hack-kel, teljes zoom a telefonon, a képernyőn nincs nagyítás, a telefon egy Samsung J7. Saját LED-es világítással és a PC-n printscreen-nel, mert az ingyenes változatnál a kép mentés is csak 640*480

0

csakyt
csakyt picture

Szia
 Miért ne lenne nagyítás? van rajta. Lehet, valamit nem jól csinálsz. Nálam legalább is rendesen működik minden funkció. (Sony Z4) a telefonom. De a fiamnak egy huawei 48mp-es kamerájával is kiválóan működik. Sőt. Azzal az igazán igazi. Tű éles képe van.
Tibi.

0

Inhouse
Inhouse picture

Szia!

A weboldal tetején van a jobbra/balra nyíl, ami a monitoron levő képet nagyítja digitálisan, abból nem nyomtam rá semmit, csak a telefon zoomja lett felhúzva, így készültek a képek.

0

csakyt
csakyt picture

Szia
 Nem azzal kell nagyítani! A menü gombok végén van a zoon out és a zoom in. Ezek a gombok nagyítanak! A kép méretét állítod a nyilakkal.
Tibi

0

Inhouse
Inhouse picture

Szia!

Tudom. Ezért írtam, hogy nem lett a kép pluszban nagyítva.

0

Istvan-lab
Istvan-lab picture

Szia

Szívesen venném, ha ezt leírnád, mert én sajnos ehez nem értek.
DE ! Feltettem egy nagyon régi gagyi telefonra, és, MŰKÖDIK ! Hihetetlen !

0

Mosószaki
Mosószaki picture

Szia!
Letöltöttem. 
De ez nem kamerázni, ganem internetezni akar. 
Mit kell vele csinálni, hogy ne böngészőnek, hanem kamera programnak képzelje magát!?!???? 
 

0

PushyG
PushyG picture

Üdv!

Legalább 5-ös Androidnak kell a telefonon lennie (régi telefon felejtős). Ha WiFi módban próbálkozol, akkor katasztrofális a képminőség és a késleltetés. USB módba a csak úgy működik, ha a telefont fejlesztői módba kapcsolod és engedélyezed az USB hibakeresési módot. Nyilván kell a PC-re a Droid kliens. Futnia kell. Át kell állítani USB módba. A telefon felcsatlakoztatásakor minden esetben megkérdezi, engedélyezed-e a hibakeresési módot. Nyilván igen, anélkül nem működik.
A Droid ingyenes változatával nem tudsz állítani semmit a kamerában (zoom, fényerő stb.), kapsz amit látsz. A fizetős változatban akár tükrözhetsz is...

Az első pandémia alatt kénytelen voltam a telefonomból webkamerát csinálni ezzel a szoftverrel, mert nem volt itthon elég kamera a 3 gyereknek meg a pedagógus asszonynak, meg nekem. Vagy nem volt kamera a boltban, vagy 120eFt volt (ahogy a boltos mondta: Adok 120-ért egy kamerát, kapsz mellé ajándékba körülötte egy laptopot is... ;-) ).

Gábor

0

csakyt
csakyt picture

Szia
 Miért mondod azt, hogy nem tudsz semmit állítani az ingyenes verzióval. Én mindent tudok. És nem kell a PC.-re semmit sem telepíteni, mert ha wifin keresztül elindítod a telefonon a programit, akkor ha a pc.én beírod címnek azt a router útvonalat amit a droid megad, azonnal bejön a kép is és a menű is. A fizetős változatnál tudsz full HD.-ban dolgozni, de a fiam  (webfejlesztő) azt is megtudta oldani, hogy a nem fizetősnél is át lehessen állítani full HD minőségre. Akkor katarsztrófális a kép, ha magában a telefonon is katasztrófális a képminőség. nekem 21mp a telefonom, és teljesen jó képet ad ki.
 Szóval amit te leírtál, az nem úgy van.  Hidd el. Vagy valamit nem jól csinálsz.

Tibi

0

PushyG
PushyG picture

Üdv! 
Azt hiszem a kulcs ott van, hogy a fiad webfejlesztő, és továbbfejlesztette neked. Én sima user vagyok, nekem ennyi adatott. Azt írtam, amit tapasztaltam. Nem 21Mpixeles kamera van a telefonomban, nekem olyanra nem tellik... 
Gábor 

0

csakyt
csakyt picture

Szia
 Nem akar az internetezni, de  az mindenképp kell, hogy legyen otthoni hálózati kapcsolatod. A routerhez kapcsolódik, és akkor is működik, ha a szolgáltató hálózatát kihúzod, így nem kell internetes elérés. csak otthoni hálózat.

http://www.kdaltisk.hu/doc/DroidCam_ha_nincs_webkamerad.pdf

Tibi

0

Mosószaki
Mosószaki picture

Jaaaaa.... 
Vártam, hogy a telefonon is adjon képet. 
Amit először írtál úggy is lehetett értelmezni. 

0

csakyt
csakyt picture

Szia
 lehet, akkor én írtam rosszul. De  működik és jól lehet vele az alkatrészeket a helyére pozicionálni. Nálam legalább is, működik
Tibi
 

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!
Köszi, megnézem. Bár a legnagyobb probléma az idő, míg eljut a valóság képe a monitor kijelzőéjig. 

0

csakyt
csakyt picture

Szia. Forrasztáshoz való beállításhoz ez nagyon is kiváló. nekem elég jól bevált. De a lényeg, hogy a telefon kamerája, tényleg jó minőségű legyen.
Tibi
 

0

Mosószaki
Mosószaki picture

0

ty
ty picture

Először elnéztem egy nullával, mondom alkalmi vétel. 
De ez 135.000. Ami azért is sok,mert Ebayról ennek a feléért-harmadáért bejön.

0

Jaca
Jaca picture
****

Sziasztok!

Vettem valamit, aztán majd kiderül, hogy mit tud. Egy Rollei AC372 sportkamerát. 7300Ft-ért bukkantam rá egy kínai árauházba. 16Mp, UHD 4K videórögzítés, meg wifi.
AMAcap-pal kipróbáltam usb-n keresztül, 1280X720-as videofelbontás. Egy jó világítást még fog kapni. 
A memóriakártyára felvett videoanyag szebben néz ki, de PC-re még nem tudtam átküldeni wifivel a jelet, csak okostelefonra. Erre szívesen várnék ötleteket.
Legroszabb esetben lesz egy tolatókamerám :)

0

ty
ty picture

Szia,
Ennek mi lett a vége? Félretetted, vagy megoldottad?

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!
Sikerült az Amcap valamelyik verziójával képet csalnom a monitorra, de ott bukott az egész, hogy sok volt a késleltetés a monitor és a valóság közt. Ehhez olyan kamera kell, ami közvetlen videojelet ad a kijelzőnek. Maradt a hagyományos mikroszkóp.

2

uniman
uniman picture
***

Ez valójában 1 megapixeles kamera, a valós felbontása is csak ennyi: 1280X720...
Milyen app-pal láttad a wifi-s képét a mobilodon?

0

Jaca
Jaca picture
****

GoPlus Cam_v3.0.2
Viszont az SD kártyára felvett video tényleg szebb, mint az amcap által megjelenített. A VLC 1920X1080-at ír. A dobozán nincs pontos típusmegjelölés, csak nagy számok, és a szoftvere is gondolom univerzális, ugyanaz, mint a nagyobb tudású gépeké, így a menüben is szerepelnek a nagy felbontások. 

0

Imitome
Imitome picture

0

Jaca
Jaca picture
****

Wan wifi a gépemben, rá is tudok csatlakozni, de képet nem sikerült wifin keresztül kinyernem. 

0

Imitome
Imitome picture

0

CRC
CRC picture

 5 let  = 5 karakter
ötlet   = 5 karakter
tom így 1szerűbb
 smiley

0

Jaca
Jaca picture
****

Má aszittem v.mi értelmeset szósz hozzá. Meg is lepóttem vóna.

2

CRC
CRC picture

Egy értelmeset csak neked! Csak most! 
A két szemműtétem előtt (szürke hályog) a két szemem durván eltérő fókusztávolsággal bírt. Ebből következően a térlátásom katasztrofálisan leromlott. Lényegében mint olyan, nem létezett.
Asztali állványos fúrógépen próbáltam panelt fúrni gyakorlatilag egy szemmel. Nagy kínlódással, de úgy ahogy sikerült de nem mutogatni való pontossággal.
Inkább letagadom hogy én csináltam.
Ugyan ez a helyzet a kamerás, de egy szemmel látó eszközöknél. Mint ahogy ty is említette, mélységben nem tudja érzékelni a távolságot, gyakorlatilag a térlátás hiányára panaszkodott. A szóban forgó finom motoros mozgásokhoz elengedhetetlen a kifogástalan térlátás. Ehhez mint az ezt segítő eszköznek a szemüvegszerűen használható nagyítók felelnek meg leginkább legyen az illető szemüveges vagy azt még nélkülöző. Szerintem.
A csodaeszközök inkább vizsgálatra alkalmasak sem mint dolgozni a képük segítségével. Aki évtizedeket munkálkodott a munkadarabra nézve, nem tudom mennyire képes átállni arra hogy egy ilyen olyan monitort kelljen szemlélnie.
Nem vagyok otthon benne de felvetődött bennem hogy esetleg lehetne egy virtuális valóság szemüveget/megjelenítőt használni a szemüvegre szerelt két kamerával biztosítva ez által a kétszemes látást.

0

Jaca
Jaca picture
****

Tisztában vagyok vele, mi a különbség mikroszkóp és kamerakép között. Sokszor elég lenne csak nagyobban látni, de nem nagyító vagy mikroszkóp alatt, hanem az amúgy is az orrom előtt lévő monitoron. A forrasztás már megy rutinból. 

0

lacik20
lacik20 picture

0

ityvity
ityvity picture
*

Szia , az a 70 szállítással már 100 körül jár .

0

tvdoki
tvdoki picture

Sziasztok!
 Én ezt vettem, nagyon nem használtam még, de egy második asztalnál fogom beállítani ahogy a You Tube-n láttam. Úgy néz ki, hogy azzal az installációval lehet alatta dolgozni. Az kérdés, hogy mennyit kell majd gyakorolni, hogy az működjön is, ugyanis vélhetően a nagyított hegy és egyéb eszközök, biztosan nagyon zavaróak.
https://www.aliexpress.com/item/32614052280.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.2...
de én még 199 dollárt adtam érte.
https://www.youtube.com/watch?v=szGb_0pl91Y
És pluszban ezt a világítást vettem hozzá.
https://www.aliexpress.com/item/32829343052.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.2...
 

0

Onionshed
Onionshed picture

Üdv
Nekem az adsm302-es van. Hibátlanul működik , a hozzáadott távirányító is hasznos tud lenni. Tökéletesen lehet alatta dolgozni. Igaz én már 10 éve dolgozom mikroszkóp alatt. Sokszor használom powerbank-al.

0

josef.48
josef.48 picture
*

Szia Jaca !A dortmundi rádioamatör találkozóra el aszoktam menni ,ott láttam  nagyitós lámpát és kamerásat is .A nagyitók  elött vannak  székek  le lehet ülni és kiprobálni,még forrasztó páka, nyák is van.A  legjobban tetszet egy kamera DVI és VGA  kimenettel és külön monitorral.A kamerán van világitás is és a tartó álvány minden pozitioba beállitható.A monitor jó fél méterre van  pl.elöted ,a felbontás ,nagyitás is beálitható. Másik ,a  banggood-ból vettem  usb A-µ-C kimenetü endoscopot ,praktikus mert  megy pl.a tablethóz(android és wind.) is ,nagyitása a képernyötöl is függ. Nagyitós kamera is  van  már, ( olcsó)ugyanilyen usb A-µ-c kimenettel.Az egybe épitett kamera-monitor pl.ha ferde a kamera, ferde lesz a monitor is a képel együtt és az lcd  oldalról nézve nagyon rosz képet ad,ha csak nem oled-es.üdv.Jóska
 

0

ty
ty picture

Érdekelnének majd a tapasztalataid!

Sztereo optikai mikroszkóp alatt elég jól el lehet forrasztgatni ha megvan a 10cm körüli fókusz,
azonban mint írtam egy korábbi hozzászólásban, mikroszkóp kamera esetében nem érzékelhető
számomra a függőleges távolság, ami a forrasztást nagyon megnehezíti.
Kíváncsi lennék az ezzel kapcsolatos tapasztalataidra.

0

AzzA
AzzA picture
*

Meg kell szokni nagyító alatt forrasztani, ez kis gyakorlatot kell szerezni, és menni fog.

0

Jaca
Jaca picture
****

Nézegetem a sportkamerákat, még jó áron is vannak:
http://www.gold-media.hu/fenykepezogep-kiegeszitok/sport-action-camera-wi-fi-vizallo-4k-ultra-hd-16-mp-lcd-kijelzo-hdmi-170-latoszogu

Menniyre torzíthat a kamerája? Képes-e 30 centire fókuszálni?

0

josef.48
josef.48 picture
*

 Szia Jaca ! BÚÉK ! A banggood-ból vettem már régebben egy kis mikroszkopot olcson.Késöbb készitettem egy magasabb álványt hogy alá lehessen tenni pl.egy nyákot.-pákát isA mikroskop megemelve veszit a nagyitásból és kb.20cm-en belül jól fokuszál,csak a világitás nem  volt elegendö .Ezért egy kis lámpát is használok,,sokszor az oldal világitás  jobb.Pl.meröl vagy arrol jöjön a fény is.Csak egy ötlet.üdv.Jóska

File csatolás: 

0

exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz Jaca!
Olyan mikroszkópot kellene találni, ami csak a munkadarabot nagyítja fel, de a használt szerszámokat csipeszt, pákahegyet, mérőcsúcsot nem.
Ez lenne az ideális...

Sajnos az egy lencse okozta térlátás hiánya erősen nehezíti a mikroszkóppal történő munkavégzést.
Nekem a nagyítós szemüvegek váltak be, erős megvilágítással.
Alkatrészre írt szövegek leolvasásához, elvégzett beültetés ellenőrzéséhez remek.
Üdv:
exGelkás

0

SzBálint
SzBálint picture
****

0

csakyt
csakyt picture

Szia.
 Ez nagyon jó.
 Tibi

0

ty
ty picture

Ha pl. forrasztani akarsz alatta, akkor nem hiszem, hogy működőképes az elképzelés.
Tapasztalatom szerint a függőleges tengely irányába történő elmozdulást nem igazán adja vissza a képernyő,
így én nem tudok elektronikus mikroszkóppal forrasztani. Persze lehet, hogy vannak drága cuccok amik erre is jó; olyat még nem próbáltam.
 

0

mosomedve
mosomedve picture

0

Reuter
Reuter picture

Szia!
Az jó kis mikroszkóp, amit a manyizoli vett, de csak XP alatt működik. Nekem is egy ilyenem van, beállítható a nagyítás is kézzel, nagyon gyorsan. Videókártya azért kell hozzá, mert 1200x1600-as felbontásban kell azért az a 250Mb. De amúgy nagyon tiszta, éles képe van, érdemes ezt egy gégecsöves, " Ikeás" lámpa végére szerelni. Ezt könnyen beállíthatod bármely pozícióba. Nagy súlya sincs, tehát bármilyen állványt használhatsz, a ledek jó erős fényt adnak, néha túlzottan is világítanak. Én javításkor sok hasznát veszem. Amit nem lehet még két nagyítóval sem elolvasni, ez simán kirakja neked egy egész képernyőnyire az alkatrészt. A drivert viszont elég nehézkes applikálni, eleve megszerezni. Lehet, hogy a kínai küld hozzá.
Üdv R.

0

lacik20
lacik20 picture

Szia!
Itt egy kamera program (GLPCCamera) ezzel minden Windows alatt működik.
Én is ezt használom.
https://amcap.en.softonic.com/
 

0

manyizoli
manyizoli picture

Szia.

Én win 10 alatt használom igaz nem a gyári progival, hanem valami másik kis sima kamera programmal. 

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Nekem kifejezetten olyan kellene, ami egyszerestől  nagyít, bőven elég az 10-szeres is. A lényeg, hogy 15-30 cm-re is lehessen a tárgy. 

0

Reuter
Reuter picture

Szia!
Ezt akár 40 cm-ről is kezelheted, a nagyításban is szabad a kéz. Most mondanám, hogy próbáld ki nálam, de van köztünk kb.100 km. Én is ezt használom a kényes dolgokhoz, amit már nem szeretek nagyító alatt végezni. Szerintem nagyon használható, az ára is jó. Előtte volt egy másik, de azt nem szerettem, vacakolni kellett az optikával, ha éles képet akartam. Az nem tudott csak 3 nagyítást 10x 20x 50x -eset. De mondom, nagyon egy vacak volt ehhez képest. Fényképezni sem lehetett hardveresen vele. Az is kellemetlen tud lenni.
Üdv R.
 

0

manyizoli
manyizoli picture

Szia.
Én ilyet vettem, ennyi pénzért szinte ingyen van.
https://www.aliexpress.com/item/32320199558.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4dQCAvkC

0

csakyt
csakyt picture

Szia
 Én is ezt néztem ki magamnak. milyen a tapasztalatod vele?
 Tibi

0

manyizoli
manyizoli picture

Szia.
Nem sokat használom, de annyi pénzért szerintem a célnak megfelel.
Az árához képest elég jó.

0

lacoka
lacoka picture

0

Imitome
Imitome picture

Szia!
Én ezt vettem nemrégen. Van saját monitorja is, de USB csatlakozóval PC-re is rá lehet tenni. fényképet, illetve videót is készíthetsz vele, vagy a PC-n, vagy a belehelyezhető SD kártyára.
Eddig elégedett vagyok vele.
https://www.ebay.com/itm/AD106S-USB-Digital-Microscope-4-3-HD-Display-SMD-Soldering-Tool-Jewelry-Phone-DE/283399146565?hash=item41fbe7cc45:g:OOwAAOSwqctcd6yo

https://www.youtube.com/watch?v=wW6wac2cuns&t=511s

Ha Kínából jön, kb ugyanennyiben van, vagy többe, mivel ráteszik itt az ÁFÁt és vámot. Ennél nincs plusz, mivel EU-s raktárból jön.Itt van egy héten belül.

0

Reuter
Reuter picture

Szia! Igen ez sem tud többet, mint az egyszerű kis kézi kamera( mikroszkóp) , de itt bizony elkérik a monitorocska árát is. Milyen érdekes, hogy ott is gégecsöves állványa van. Ezt én egy 1000 ft os akciós ledlámpa gégecsövével oldottam meg :)
Üdv R.

0

Imitome
Imitome picture

Szia!
Először egy Huawei P8Lite telóból akartam gyártani, de megfelelő optikát nem találtam hozzá. Aztán ez megrendeltem, de közben találtam optikát is. Már megszoktam a használatát.
Egyébként van gégecsöves LED lámpák nélkül is, arányosan, jóval olcsóbban. Egyébként nem létkérdés a két plusz lámpa, de, ha már lúd, legyen kövér, meg mellette még sok mindennel foglalkozom, amit szívesebben csinálok, mint LED lámpácskákat, amihez még áramgenerátoros táp is kellene, ha korrekt a kivitel. Szívesebben vettem volna néhány százezerért, de már megint nem nyertem a lottón. laugh
https://www.ebay.com/itm/USB-Digital-Microscope-HD-Display-THT-SMD-Tool-Soldering-Phone-Repair-DE-DHL-EU/283385745165?hash=item41fb1b4f0d:g:njoAAOSwS3Nca1g5

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Mekkora távolságról ad még jó képet? 20-25 cm már sok neki?

0

Imitome
Imitome picture

Szia!
Megoldható, de az állvány, ami tartja a kamerát az 10 cm távot tesz lehetővé a munkadarabtól. Ha az asztalon megfordítod 180 fokot, akkor bármivel emelhető a kérdezett távra.
Most megnéztem 80 cm-re is fókuszálható, vagyis az asztalról a földön elhelyezett írásra, de optikai zoom lehetőség nincs rajta, csak négyszeres digitális.

0

tomirevesz
tomirevesz picture

Szia.
Nekem is a G600 van, egy 10"-os monitorra kötöttem rá így jobban látom :)

0

bluemoon
bluemoon picture

Szevasztok,

sokat böngésztem 1 használható nagyító beszerzése és én is kishíján, jobbhíján arrol kezdtem gondolkodni, hogy maradt még a szervizben néhány jó minőségű kamkorder és, hogy abbol eszkabálok magamnak kinagyítót amely alatt dolgozni lehet. Még a kinai USB-7" monitor kombót is latolgattam, de szeremcsémre ráakadtam a képeken látható szerkezetre. Ez lényegében egy digitális kivetítő amelyet nem erre találtak ki, de tökéletessen megfelel arra a célra amire nekem kell. A gyártója wolfvision a tipus meg VZ-9 plus.Könyen megtalálhatóak a szerkezet tulajdonságai a netten, nem részletezném most itt. Mintaként feltöltöttem néhány képet. A felbontása max 1680x1050 de van több módusza is. Én most 1 17" 1200x1024-es 4:3 minítort használok és tökéletes képet produkál. A 0805-ös tipusu ellenállásokrol is simán le lehet olvasni az értékeket. Még azokon az IC-ken is amelyeken halványan van felírva a tipus. A fejegység, az objektíven, találhatóak a zoom, auto-manual fókusz és a freez. Van 1 kis LCD monítorja is, saját megvilágító fényforrása. A csatlakozások RGB vagy DVI és még 1 RGB bemenet amelyre a PC kapcsolható és a monitoron felváltva lehet vagy a kamera vagy a PC látható. Nagyon jó software tölthető le ingyen hozzá amelyen kezelni, rendezni lehet vagy a video stream-et vagy az állóképet és a csatakozás USB vagy LAN. Én hirdetésben találtam rá és 50 ojróba kerűlt, persze használtan, de utánna láttam, az ebay stb is viszonylag jó árban vásárolható ilyen vagy hasonló eszköz. Több cég is gyárt ilyen hasonlót de nekem ez az első és nagyon bejött. A feltöltöt képek 35cm fej-munkalap távrol készűltek ami bőven elég ahhoz, hogy cinezővel, fúvókával stb kényelmessen dolgozni lehessen. Annyit kell megszokni, hogy amikor dolgozol  akkor nem a tárgyat kell nézni hanem a minítort. A munkalapnak 1 edzett üveglapot használok amit arra használnak, hogy a tűzhelyröl levett forró serpenyőt erre tegyék, bevált. 

Sok sikert mindenkinek és egészéget most is, jövőre is

0

Imitome
Imitome picture

Szia! 
Ez egy nagyon jó ötlet. Mikor megszűnt az embargó a '90-es évek elején, akkor a módosabb oktatási intézményekben írásvetítő helyett több helyen ilyen eszközöket használtak, mert ezekkel párhuzamosan megjelentek a Sony és a Barco projektorok, amelyekkel már PC képét is érdemben lehetett kivetíteni, valamint ezek az eszközök távoktatáshoz, vagy helyszíni demonstrációkhoz, konferenciarendszerekhez voltak alkalmazva. Nem mondom, hogy sajnos, de akkor még szemüveg nélkül nem volt probléma, ami mostanra az lett. Ha ez akkor eszembe jut, akkor szinte ingyen hozzájutottam volna egyhez. Hát igen, amíg az ember futni tud, nem hozza le a padlásról a nagypapa sétabotját, mankóját.
De tényleg jó ötlet, még akkor is, ha mint az a régebbieknél "csak" RGB és alapsávi videó kimenettel van ellátva. Gratulálok! Tetszik!
 

1

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Szerencsés vagy. Gondolkodtam olyanban is, hogy egy fényképezőgép, ami élőben mutatja a képet. Esetleg egy digitális kamera.

0

Mosószaki
Mosószaki picture

Veszel egy jobbnak tűnő IP kamerát, teszel rá szemüveget, hogy ne a betörőkre fókuszáljon és meg vagy. 

0

proci gyilok
proci gyilok picture

0

Sponsored links