You are here

Delonghi Magnifica EAM3400.S kávégep daralo problema

10 posts / 0 new
Last post
Janos.ro
Janos.ro picture

Sziasztok

Van egy Delonghi Magnifica EAM3400.S kávégepem.
Igazabol mar a kazan csere ota nem mukodott rendesen a daraloja, de egy darabig meg hasznaltam ugy. Mit is jelent, hogy nem mukodott rendesen? nagyon sokaig daralt, megis keves volt a kavemennyiseg es gyenge kavet fozott.
Jo ideje daralt kaveval hasznaljuk, van olyan funkcioja is, persze mindig adagonkent kell beadni neki.
Most ravettem magam, hogy szetszedjem es megtisztitsam, atnezzem a daralojat. Nem is banom, mert borzalmasan nezett ki, az a muanyag alkatresz ami a daralt kavet kidobja, meg volt telve a lapatok kozott, alig tudtam hosszu aztatas utan megtisztitani.
A baj az, hogy elkovettem egy amator hibat: nem fotoztam, nem dokumentaltam a szetszedest es most es egy lapos alatet helyet nem talalom. Pontosabban, a helye megvan (gondolom), csak a sorrendje nem, mert a sorrend befolyasol tavolsagokat, Ha nem jol rakom ossze, a kesek egyszeruen osszeernek, azt pedig nem szeretnem.
Van valakinek ezzel tapasztalata? Tudok kuldeni fotokat akar az egyes alkatreszekrol is. Robbantott rajzot talaltam a geprol, de nem reszeletezi a daralot, az neki egy egyseg, egy alkatresz.
Olyan reszt is szetszedtem, amit nem lett volna muszaj a tisztitashoz, ebben egy golyos kupplung megoldas van, azt is szetszedtem
Nyilvan siman ossze tudom rakni, de kellene tudjam az alatet helyet.
Elore is koszonok minden velemenyt.

Minden jot,
Janos

Comments
deak ferencz
deak ferencz picture

Szia. 
Szerintem ECAM ,nem EAM. VIGYÁZAT!ha tul finom a kávé puder ,eldugasztja az INFUZOR apró lukait.(van ott egy apró lukú szita) A de'longhi gyártya az ECAM meg az ESAM verziót.
Deák Ferencz.

0

Janos.ro
Janos.ro picture

Osszeraktam ugy ahogy en gondoltam, az allito tengely eltekeresevel az elso lyuktol az utolsoig tudom allitani.
Sajnos ugy tunik, nem jo a beallotas, mert a legdurvabbra allitva is a daralt kave tul finom, alig tudja atnyomni. Szemre is tul finom.
Valoszinu nem jo helyre raktam vissza es a kesek tul kozel kerulnek egymashoz.

Meg mindig semmi otlet?

Minden jot,
Janos

0

pumi
pumi picture

Szia!
Az állító tengely csak kiszerelt állapotban tud végigfordulni!
Az ütköző határoló a doboz oldalán van!
Ha jol emlékezem, az alsó/golyó felőli/ 5 -dik lyuk az elsö és a bejelolt kék színu az utoló/ gyárilag jelolve/ elvileg...
Innét lehet akár játszani.. /A kék lyuk felé a nagyobb szemű/
Emlékeztetből írom, rég szereltem ilyen darálót, de lassan az enyémre is rá fér egy átvizsgálás...  /ESAM 3000/.
15 éves már ... :-)

0

Imitome
Imitome picture

Szia!
Akkor ebből valószínűleg ki tudod találni, attól függően, hogy hova tetted az alátétet, mert ahogy elnézem a képet, ott két "alátét" méretre egyformának tűnik, de a nem fényes inkább "beilag", vagyis távolság beállító szerepe lehet.
Ez csak egy ötlet, mivel ilyen masinát még nem láttam. Ha tengely irányba beraktad valahova az "alátétet", gondolom az őrlő alá, vagy fölé, akkor feltételezem onnan kell kivenni és a tengelyen máshova áttenni a plusz alátétet, hogy a hézag nagyobb legyen és az őrlőfejek kissé távolabb legyenek egymástól. A szerkezetet igazán te látod, fogod a kezedben, te tudod a logika szerint a jó megoldást kipróbálni. A felrakott képek alapján, ami nem olyan, mintha itt lenne, én erre gondoltam, mert a monitoron méregettem, hogy mi hova kerülhet, de az egymáson való poziciót csak te tudod kipróbálni !
Üdv.
Imre 

0

Janos.ro
Janos.ro picture

Senki?
Segitsetek, kerlek. Ha szukseg van mas fotokra is, keszitek.

0

stenzi
stenzi picture

Ha küldesz fotót, akkor meg tudom nézni, de addig nem lehet tudni milyen alátétről beszélsz :) 

0

Janos.ro
Janos.ro picture

Sziasztok
Kuldok par fotot.
Igy nez ki a daralo:
1

Illetve ezek az alkatreszei:

Az also sor kozepen az alatet amelyiknek a helyeben nem vagyok biztos.
A kis muanyag a tengely vegen epnek tunik.

Koszonom szepen a segitokeszseget.

Minden jot,
Janos
 

0

thomas123
thomas123 picture

Robbantott rajzom nincs.
Ezek akkor szoktak keveset darálni, ha a daráló tetején elkopik egy kis műanyag alkatrész. A tengely végén, ami belenyúlik fenn a szemes kávé tartójába a csavar alatt van egy kis műanyag alátét, aminek egyik oldalán van egy kiálló kis nyúlványa. Ennek feladata a kávészemek mozgatása, hogy beleessenek a darálóba. Na ez idővel elkopik és a kávészemek fennakadnak, a daráló forog, de szinte üresen.

0

stanleyrose
stanleyrose picture

Udv. Jo volna ha küldenél fotokat,mert így nehéz segíteni!!!

1

Sponsored links