You are here

Smart- Tech okos TV internet probléma

6 posts / 0 new
Last post
george61
george61 picture

Egy Smart -Tech okos TV -vel van problémám :a TV típusa SMT 32P18SA10.
Hibajelenség :áramszünet után nem tud fellépni a You Toubra.  A helyi wi-fi SSID jét látja , rá is kapcsolódik a hálózati routterre, kijelzi , hogy sikeresen kapcsolódott, ennek ellenére YT -ot és a nete -es böngészést nem tudja használni.

A TV képernyőn a wifi szimbólum mellett ( koncentrikus félkörök) ilyenkor 13.00 óra látszik , ami nem egyezik a beállított rendszeridővel.
 Hiába hozom szinkronba ( különböző időzónák beállításával a "wifi -időt" és a belső időt, a netes működés nem megy.

1 nap után a" netidő "helyes lesz( azonos a belső  idővel) és minden beavatkozás nélkül működik a YT és a nethasználat.
Gondolom szoftverfrissités kellene.( A saját menüjéből a netes frissítést már próbáltan, sajna eredmény nélkül)
Tudja valaki, hogy lehet belépni a service -menübe , ugyanis a Samsung készülékeknél ott át lehet állítani a zónát E -ről A -ra ( ha jól emlékszem) hasonló hiba esetén.Vagy valakinek lenne friss firmware? ( A Cég honlapján nem találtam .)
A segítséget előre is köszönöm.

Üdv :
george61

Comments
Oszi11
Oszi11 picture

Szia!

Normális hogy nem kommunikál ha rosszul van beállítva az idő. A hálózati kommunikációban TLS protokolt használnak. Ez a titkosításhoz felhasználja a rendszeridőt. Ha a szerver és a kliens órája nagyon eltér nem lesznek használhatók a packettek így megszakad a kommunikáció. A helyes működéshez helyesen beállított óra illetve időzóna kell. Ellenőrizd le hogy a tv-d órája automatikusan szinkronizál-e illetve az időzóna helyes-e.

Üdv,
    Oszi

0

Inhouse
Inhouse picture

Szia!
Ha nincs internet kapcsolat, akkor nem tud szinkronizálni. Írta, hogy próbálta beállítani a jó időt és úgy sem ment.

0

Oszi11
Oszi11 picture

Szia!

Nincs igazad ez egy TV akkor elég pontos időt tud szerezni a csatornákkal küldött időből. Létezik egy NTP (Network Time Protocol) nevű protocol amit arra találtak ki, hogy szinkronizálni lehessen az órákat. Ez egy nagyon jó dolog de a beágyazott rendszerekben jellemzően nem szokott elérhető lenni az a szerver amit gyárilag beállítottak. Ha sikerült egy olyat választani ami idő közben megszűnt vagy nem működik és nem lehet változtatni akkor nincs mit tenni, Van pár olyan cucc ami a dhcp szervertől próbálja megtudni az időt, ami legtöbbször a router és ő hajlandó elküldeni akkor innen is megtörténhet szinkron. Be lehet állítani a hálózaton egy mindig bekapcsolva lévő gépet ntp szervernek, de persze ha nem tudod megadni a kliensnek hogy tőle kérje akkor nincs értelme.
Tehát számtalan módon tudna szinkronizálni a tv, de az a kérdés mit tud! Sajnos nem találtam meg a neten a használatiját, de a smart tv-k doksija amúgy is szűkszavú így nem biztos hogy le is van írva a megoldás.

Üdv,
   Oszi  

0

Inhouse
Inhouse picture

Szia!

Nekem egy Androidos okos box csinál hasonlót. Ki szoktam kapcsolni a wifi-t, majd újra be és jó lesz. Hátha...

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
Ellenőrizd a DNS szolgáltatót.
Kalex
 

0