You are here

MARANTZ SR3001 erősítő egyből kikapcsol

3 posts / 0 new
Last post
nayan
nayan picture

Sziasztok! Az erősítőt bekapcsolva 5-6 másodperc múlva kikapcsol, a kijelzőn a PROTECT felírat jelenik meg. Néha viszont véletlenszerűen elindul és működik sokáig. Amikor a Protect megjelenik, akkor nem a végfokokkal van gond, az mind jól működik, nincs rajtuk egyenfeszültség kimenet. Valami másért jelez a védelem. A táprészeken egy marék kondit már kicseréltem, mert teljesen kiszáradtak a melegtől, viszont a hiba változatlan. Az viszont furcsa és ez is jelezhet valamit, hogy amikor normálisan működik, akkor a menüben az STBY állást átkapcsolom Economy állásról Normal állásra, úgy a készülék ennek megfelelően működik, viszont a következő Protect megjelenésnél visszakapcsol Economy állásra. Ez esetleg program, proci, vagy Flash hibára is utalhat? Valakinek van tapasztalata ezzel az erősítővel?

Válaszd ki a megfelelő fórumot, majd adj neki címet és írd be a kérdésed.
A téma címe tartalmazza a hibás eszköz márkáját és típusát. Szintén tartalmazza röviden a problémát.
pl: ACER AL1711 monitor képernyője 5 másodperc után kikapcsol

A helytelenül elnevezett topik felfüggesztésre, majd 48 óra után törlésre kerül! Felfüggesztett állapotban nem tudnak mások addig hozzászólni, amíg ki nem javítod a címet!
A hibás cím utólagos javítása (48 órán belül) a "Szerkesztés" fülre kattintva végezhető el.

Comments
SzBálint
SzBálint picture
****

szia: ez utalhat forrasztási/kontakt hibára (végfok és környéke)vagy sunyi kapcsoló átvezetésre is, előbb ezeket  kellene kizárni

Bálint

0

nayan
nayan picture

Szia! Próbáltam tovább javítani a készüléket, de mindig csak rosszabb lesz, nem a műhibáktól. Mivel program betöltési hibára gyanakodtam, így átforrasztottam a M29W400DT Flash memóriát, innentől már be sem lehet kapcsolni, a készenléti relé csak ki-be kapcsolgat és nem tud elindulni semmi sem. Valószínű a Flash hiba.

0