You are here

Tömítő/ragasztó gyurmát, (nem tudom a pontos nevét) keresek.

6 posts / 0 new
Last post
zoltan35
zoltan35 picture
*

Sziasztok!
Borozóba tettem, nem tudtam jobb helyet neki. Szóval olyan fekete "izét" keresnék, amivel a fényszóró üvegét lehetne rögzíteni. Eredetileg valami fekete gyurma szerű anyaggal volt kitöltve a műanyag és az üveg közt. Nagy nehezen sikerült szétszednem, de már nem elég "képlékeny" az újrahasznosításhoz. Keresésem nehezíti, hogy a nevét sem igazán tudom. Tudja esetleg valaki, netán beszerzési forrást is tud ajánlani?
Köszönettel: Kiss Z.

Comments
mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Én terostat szalagot/gyurmát használtam erre. Mikrohullámú berendezések kültéri csatlakozásait vízmentesre szépen tömíthető, évtizedekre. 

Kb. Olyan lesz, mint a videoton hangszórók akatti cucc...

 

0

PushyG
PushyG picture

Üdv!

Ha az, amire gondolok, akkor butil-gumira gondolsz.
Bár én fényszóró üveg rögzítésére még nem láttam. Annál inkább az ajtók párazáró fóliájának rögzítésére inkább.

Nekem van ilyenből bőven. Kb. 5mm széles, kb 2 mm vastag csíkban feltekercselve. 
Ha megfelel, és megmondod mennyi kell, akkor küldök Neked.
Hangsúlyozom, hogy nem keményedik ki, "puha" marad.

Gábor

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Nagyon köszönöm, így már könnyű volt megfelelőt találnom. Mechanikus rögzítést megoldom, de a tömítés miatt kerestem. Mindenképp "oldhatóra" kell csinálnom, mert a belső gyűrűn lévő (angel eyes) kis izzókhoz nem lehet másképp hozzáférni. https://jovalolcsobb.hu/Ontapados-kor-keresztmetszetu-fekete-Butil-tomito
Köszönettel: Kiss Z.

0

PushyG
PushyG picture

Üdv!

Örülök.

Egyébként sok minden másra is használom (blue-tack helyett is), mert nagyon jól tapad mindenhez, nem hagy nyomot, és tökéletesen visszaszedhető (saját magával).

Még egyszer egy szilikon zsírral szennyezett felületet is ezzel tisztítottam meg pillanat ragasztóval való kezelés előtt. És tökéletesen eltávolította azt is...

Gábor

1

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Szélvédő-ragasztó? Utálatos egy anyag, és ne kend össze vele a kezed! Esetleg hőszigetelt ablakot is gyártó vállalkozótól próbálj beszerezni, ők is használnak ilyen ragacsot.

0