You are here

Huawei HG8245h Hack, avagy Telekom szivatja a végfelhasználót

4 posts / 0 new
Last post
N3szt0r
N3szt0r picture

Nem rég optikai hálózatra sikerült kerülnöm, röpke 15 év dsl szívás után....
Azonban nem oldódtak meg a gondjaim, csak kicsit átalakultak.

Címben említett modemet adta a szolgáltató. Elején minden remek, sikerült megfelelően konfigolni. Aztán volt egy távoli firmware update és kezdődött a móka. 
Firmware rengeteg beállítási lehetőséget vett el tőlem, többek közt a wifi totális kikapcsolását is.
Most az eszköz önkényesen sugároz egy Telekom Fon Wifi hálózatot, amit a kutya nem kért tőle. Kikapcsolni nem lehet. Viszont legalább rendesen zavarja a helyi jeleket. Legjobb, hogy a UPC Wi-free jével ellentétben abszolút semmire nem jó, ugyanis Telekom gyik szerint jelenleg csak a FON szolgáltatásra előfizetők tudnak rákapcsolódni. Persze ez telekom független és fizetős szolgáltatás.

Magyarul még én fizetek plusz áramot, azért hogy a szolgáltatónak legyen belőle némi nyeresége...... 

"Véletlenül" került hozzám egy ugyan olyan eszköz, ami már senkinek fog hiányozni. Így neki álltam megoldások után nézni. Alapvetően 2 út látszik megvalósíthatónak:
1: WIFI ic-t eltávolítom a nyákról vagy csak a táp ellátását szüntetem meg
2: szoftveresen egy ismert módszert kihasználva az én useremnek adok root jogot, esetleg feltöröm a support user passját.

Valószínűleg mindkét módszer kipróbálásra fog kerülni, mert a második eszközön a wifi icje zárlatos, vagyis el kell távolítani. Viszont amennyiben lehetséges hardveres módosítást a szolgáltató eszközén meg nem ejtenék :(

To be continued...

UPDATE 1:

Ma végrehajtottam a szükséges hardveres módosítást az eszközön, ugyanis a külön vásárolt eszközöm egyszerűen nem volt hajlandó a hálózaton regisztrálni magát. Valószínűleg telekom mac pooljában nem volt benne az eszköz.
Sebaj, neki ugrottam a szolgáltató eszközének.
Egyetlen csavar és néhány műanyag patent tartja össze a házat. Csavart a login cimke alatt található, aminek eltávolítása sérülésmentesen megtehető némi alkohol locsolással és címke alá öntéssel.
Csavar, ki és az ismerős beltér fogadott. Gyorsan eltávolítottam az optikai gyorscsatlakozó tartóját és rögtön alatta megtalálható a wifi ic :)
Forrasztóolaj és hőlégpákával könnyen el lehet távolítani, viszont ügyelni kell, mert a forrpadok nagyon könnyen fel tudnak szakadni (bár ez legyen annak a gondja aki egyszer vissza akarja rakni :D )
Ezt egy gyors labortápról indítás követte nehogy zárlatos legyen, de szerencsére továbbra is működik az eszköz.  Hálózatra visszacsatlakozva elsőre megijedtem, ugyanis a gpon lámpa nem lett stabil zöld, hanem villogott a mellette lévő piros error leddel együtt. Ennek ellenére az eszköz gond nélkül felállt és felcsatlakozott a telekomhoz, kaptam ip-t és a voip is működni kezdett.
Egyenlőre ez a módszer sikeresnek mondanám, persze a hosszútávú teszt majd kideríti :)

PS: Sajnos a software hacket fixálták és a telekom a gyártói firmwaret némileg módosítva égetett jelszavakat használ, így az timeout esetén is az eszközön maradnak....

 

Comments
kovacsna
kovacsna picture

Szia!

Nálam is ez volt. Persze biztosan el van rejteve az apróbetűs részben, hogy ez az előfizetéssel jár. Én nem kerestem...

Kikapcsolni én sem tudtam, mert nem engedi.

Megoldás:

1. Felhívod a szolgáltatót és kéred a kikapcsolását. Ekkor közlik veled, hogy akkor te sem vehet igénybe ezt majd mások routerén....Pffff...ám legyen...
Aztán távolról kikapcsolják ezt az SSID-t. Pár perc amúgy bejelentés után.

2. MAC cím szűrést állítasz be addig erre az SSID-ra.

Egyébként elég aljas húzás a Telekom részéről, hogy ezt nem reklámozzák mikor megveszed az előfizetést. Arról nem beszélve, hogy korlátozzák a router konfigurálhatóságát erősen.
Németországban pl nincs ilyen a Telekom ügyfeleknél...

Üdv,
KN

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

https://setuprouter.com/router/huawei/hg8245h/manual-1982.pdf
Gondolom ezt láttad, a 41. oldalon benne van az admin jelszó.
A 87, oldalon már komolyabban bele lehet nyúlni.
Nem tudom, a wifi IC eltávolításával elindul-e a készülék.
https://youtu.be/c5RbQr8Ulb8

0

kovacsna
kovacsna picture

Szia!

Ezzel egy baj van. A Telekom lecseréli az Admin jelszót.

A 3play felhasználóval lehet az alap konfigokat bűvölni, aztán kész.

Üdv,

KN

0